21. maj – PRVO POLAGANJE ZAKLETVE PA ONDA O FORMIRANJU VLADE

Demokratska stranka Srbije očekuje da se prvo formiraju državni organi, da predsednik položi zakletvu pa da zatim počnu pregovori o formiranju Vlade Srbije, izjavio je danas portparol DSS Petar Petković.

„Sasvim normalno i prirodno je da se prvo konstituišu državni organi pre svega Skupština Srbije, da novi predsednik položi zakletvu i onda sledi drugi korak odnosno tad počinje i formalno proces za razgovore o formiranju nove vlade na koje poziva predsednik države“, rekao je Petković na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je rekao da će se na osnovu svih tih razgovora i dogovora sa predsednikom odlučivati o forminju vlade.

Petković je ocenio da su predsednički izbori pokazali da je narod u Srbiji bio željan promena dosadašnje poltike i istakao da je to sasvim normalno s ozbirom da u Srbiji ima više od milion nezaposlenih, gde je apsolutno urušena domaća privreda u Srbiji i gde se teško živi.

„Dosadašnjom pogubnom politikom da Evropa nema alternativu naši državni i nacionalni interesi su ugroženi pre svega na Kosovu i Metohiji, otvoreno je pitanje raške oblasti, otvara se vlaško pitanje, bugarsko, donet je antiustavni Statut Vojvodine i to su ozbiljni razlozi zbog kojih narod želi promene“, rekao je Petković.

Izvor: http://dss.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *