21. мај – ПРВО ПОЛАГАЊЕ ЗАКЛЕТВЕ ПА ОНДА О ФОРМИРАЊУ ВЛАДЕ

Демократска странка Србије очекује да се прво формирају државни органи, да председник положи заклетву па да затим почну преговори о формирању Владе Србије, изјавио је данас портпарол ДСС Петар Петковић.

„Сасвим нормално и природно је да се прво конституишу државни органи пре свега Скупштина Србије, да нови председник положи заклетву и онда следи други корак односно тад почиње и формално процес за разговоре о формирању нове владе на које позива председник државе“, рекао је Петковић на конференцији за новинаре у Београду.

Он је рекао да ће се на основу свих тих разговора и договора са председником одлучивати о формињу владе.

Петковић је оценио да су председнички избори показали да је народ у Србији био жељан промена досадашње полтике и истакао да је то сасвим нормално с озбиром да у Србији има више од милион незапослених, где је апсолутно урушена домаћа привреда у Србији и где се тешко живи.

„Досадашњом погубном политиком да Европа нема алтернативу наши државни и национални интереси су угрожени пре свега на Косову и Метохији, отворено је питање рашке области, отвара се влашко питање, бугарско, донет је антиуставни Статут Војводине и то су озбиљни разлози због којих народ жели промене“, рекао је Петковић.

Извор: http://dss.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *