17. мај – Вучић позвао грађане да гласају за Николића

БЕОГРАД – Заменик председника Српске напредне странке Александар Вучић позвао је данас грађане Србије да 20. маја гласају за лидера напредњака Томислава Николића и да не остају код куће, јер би тиме, каже, свој глас дали лидеру ДС Борису Тадићу.

Вучић је на конференцији за новинаре поновио да ће СНС имати људе на свакој бирачкој кутији и посебно се организовати како би сачували гласове.

Вучић је одбацио било какву могућност да ће напредњаци изазвати неку врсту насиља. Према његовим речима, напредњаци ће, уколико Николић изгуби, а не буде покраден и грађани буду изабрали прошлост, честитати победницима, као што су то и до сада радили.

На питање новинара о причама да ће СНС изазвати насиље 20. маја, он је рекао да “не постоје приче, постоје лажи ДС, Блица, Преса и Курира. И то дође све исто”. “Једне уређује Џеси, друге Длијас, треће Шапер. Једног је власник Џеси преко Крстића, другог Ђилас, а трећег не знам ко је власник, али Шапер уређује, а то дође на исто”, рекао је Вучић и додао да је, на пример, Блиц од 37 дана кампање – 33 дана имао насловницу против Николића.

Вучић је рекао да је СНС задовољна исходом синоћњег тв дуела два кандидата и оценио да је Николићу предност дала убедљивост његових аргумената, природност, пристојност и рационалност у односу на Тадића. “Тадић као да је укључио плочу на 78 обртаја”, рекао је Вучић и додао да је Тадић “више читао него што је говорио”, а како сматра, није имао одговоре на питање “шта је са обећаних 200.000 радних места, са 1000. евра акција грађанима, зашто Србија има највећу незапосленост у региону”.

“СНС се није одрекла ЕУ, већ се договорила са Д С С и захвални смо на подршци Војиславу Коштуници”, рекао је Вучић одговарајући на питање о споразуму са Д С С и додао да је Д С С тиме показала да је уз напредњаке једина опозиција у Србији.

Он је рекао да је баш због тога што две странке имају различите ставове око ЕУ и договорено да се то питање решева референдумом, као што се то радило и у свим другим земљама.
Вучић је додао и да је код Д С С постојала сумња да напредњаци када говоре о промени Устава Србије мисле и на преамбулу, а у ствари се залажу за смањење броја посланика и укидање политичких привилегија.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Pitanje svih pitanja jeste: Da li i TADIC i NIKOLIC rade za iste gazde, one u Briselu i Wasingtonu.Da li je zadatak NIKOLICA da stvori u narodu osjecaj da su napravljene promjene, a da se u sustini nista ne promjeni. Da li je NIKOLIC natjeran od spomenutih gazada da ucestvuje u drugom krugu izbora. Ako se dogodila izborna kradja kako tvrde NAPREDNJACI, onda nema nikakvog smisla ucestvovati u drugom krugu predsjednickih izbora.Da se natjera TADIC na odstupanje, puno vise bi znacilo NE UCESTVOVATI u drugom krugu. Ocito to nije u interesu prekooceanskog i briselskog gazde.Prihvatanjem drugog kruga predsjednickih izbora , daje se kredibilitet i onim parlamentarnim, a i ovi se mogu lako pokrati,koliko je u tome Tadic sposoban, a Toma , generalno nesposoban……………….narod dezorjentiran, a podrska zapada precizno usmjerena na svoje ljude DS i Tadica, i njihove satelite.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *