16. мај – ДСС и СНС потписали споразум о подршци Николићу

БЕОГРАД – Лидери ДСС Војислав Коштуница и СНС Томислав Николић потписали су данас споразум о подршци Николићу у другом кругу председницкцих избора, 20. маја, саопштила је ДСС.

“Николић и Коштуница сагласни су да постоји оправдана сумња да је дошло до озбиљних изборних нерегуларности и изборне крађе 6. маја. Утврђено је, уз многобројне друге нерегуларности, да недостаје двадесет џакова са изборним листићима а власт упорно одбија разуман предлог да се поново преброје гласови”, наводи се у тексту споразума.

Николић је, како је наведено у споразуму, одлучио да учествује у другом кругу председничких избора, иако, како се тврди у том документу, постоји сумња да је 6. маја било изборне крађе.

У споразуму је наведено да су Коштуница и Николић сагласни да се питање да ли је у интересу Србије да буде политички неутрална држава или Србија треба да буде чланица ЕУ разреши на демократски начин, тако што ће се о томе народ изјаснити на слободном референдуму. “ДСС и СНС ће вођењем усаглашене политике у Скупштини Србије омогућити да се грађани и о политичкој и о војној неутралности изјасне на референдуму”, наведено је у споразуму.

Лидери ДС С и СНС сагласни су да се питање промене Устава Србије неће покретати и бити подржано без сагласности обе странке и да ће ДС С и СНС у Скупштини Србије водити усаглашену политику када је у питању Устав Србије.

ДС С је позвала грађане Србије да у другом кругу председничких избора подрже председника СНС Томислава Николића.

Извор: Танјуг

4 коментара

  1. U potpunosti podrzavam ovaj gest gospodina Kostunice. Ja bih licno moju podrsku dala i “crnom djavolu” samo da se era Tadic zavrsi. Dotakli smo samo dno dna i mi vise nemamo kuda i zato treba pokusati i sa gospodinom Nikolicem.

  2. Konačno možemo mirne savesti izaći u Nedelju na svoje
    biračko mesto i zaokružiti Tomislava Nikolića.DSS je pokazala
    da je patriotska i narodna stranka.Na patriotskoj Srbije je sad
    red da ne baca svoj zlatni glas za izdajnika srpskih nacionalnih iteresa. verovati je da nas ima više od ljubitelja
    natovaca i ove propale ideje EU NATO.

  3. Velika greska ! Jer umesto da Kostunica ne prizna prvi krug glasanja i pozove narod na proteste zbog ocigledne kradje glasova,a to je uradio s pravom 2000.,on ovim potezom daje legitimitet zutim zlocincima !!!

  4. Ja se sad obraćam svim poznanicima i prijateljima koji mi zadnjih godina uporno kukaju na krađu,korupciju,izdaju,nemogućnost zaposlenja,potkradanje vojnih penzija za 11,06% i intervencije ministra Šutanovca u pravosuđe,visoke školarine i sudske takse,na monopole itd.itd. : Sad vam je prilika da sve ovo počnemo manjati kad to nismo u dovoljnoj meri uradili 6.maja. Svi vi,sve patriotske stranke i pokreti,svi pokradeni na izborima 6.maja, radnici,seljaci,manjine,intelektualci,vojnici,penzioneri,vojni penzioneri,policajci i svi drugi koji ste ugroženi ovom vlasti a posebno vi moji veterani zadnjih ratova koji ste obespravljeni te vi moji Krajišnici s one strane Drine ili ste otud poreklom, vreme je za promene. Samo podrškom G-dina Nikolića možemo se nečem nadati i samo tako možemo sprečiti ovu uzurpaciju vlasti od strane B.Tadića kome ni ne pada na pamet da zamrzne članstvo u stranci pa da bude Predsednik svih građana kako je to učinio T.Nikolić. Ujedinimo se i krenimo u promene za dobro svih nas i Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *