12. мај – РИК: Избори регуларни, нема поништавања

БЕОГРАД – Председник Републичке изборне комисије Предраг Гргић изјавио је да су општи избори у Србији, одржани 6. маја, били у потпуности регуларни и да нема никаквог разлога за њихово поништавање и најавио да ће се о приговору СНС разматрати на данашњој седници.

“Избори су организовани и спроведени по свим законским процедурама. Сви уложени приговори које је републичка изборна комисија примила су одбачени као неблаговремени или неосновани и нема ниједног разлога да они буду поништени. А о приговору СНС разматраће се на данашњој седници као што је то претходно учињено и са свим осталим приговорима”, рекао је Гргић Тањугу.

Он је подсетио да су сви они који су имали било какву примедбу на регуларност избора имали могућност да то искажу кроз приговор и нагласио да је то уједно једина законска могућност да се разматра о евентуалним неправилностима током претходног изборног процеса. “Републичка изборна комисија искључиво поступа по закону и тако ће бити и овога пута, по приговору СНС који је јуче упућен”, рекао је Гргић.

СНС је јуче упутио приговор Републичкој изборној комисији на регуларност избора.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Ma Taj RIK radi zajedno sa Tadicem ..treba svi na ulicu i isterati pacove iz rupa…zivila slobodna srbija …Bez Zute boje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *