09. мај – Промене сигурне

Очекујем да ће Томислав Николић да победи Бориса Тадића у другом кругу избора. Он ће као нови председник да уједини Србију и оформи тим који ће да покрене разорену економију. За разлику од Тадића, биће председник свих грађана, а не само своје партије.

Ово у интервјуу за “Новости” поручује Александар Вучић, заменик председника СНС, кога није обесхрабрила предност љутог политичког ривала у првој рунди гласања за шефа државе.
– Зашто очекујете Николићев тријумф, када Тадић може да рачуна на већи “фонд” гласова оних који нису прошли у други круг?
– Рачунамо на подршку људи, а не на странке. Нису људи кликери да их помера ко како пожели. Имају разум и срце и ако се тиме буду водили, Тадић ће сигурно изгубити. Они знају шта је најбоље за њих и њихове осиромашене породице.

– Јесте ли сигурни да ће “Двери”, СРС, СПС и ДСС да подрже Николића, ако сте неке од њих у кампањи називали оруђем режима?
– Не тражимо ништа од странака, већ од грађана. Њихова подршка нам је драгоцена. Рачунамо на све опозиционе гласове, јер верујем да је куцнуо час да Србија крене напред. Сигуран сам да ће Николић да добије и добар део гласова људи који су гласали за Социјалистичку партију Србије.

– Верујете ли да ћете успети да формирате владајућу већину?
– Апсолутно сам уверен у то. Тај задатак ћемо обавити брзо и ефикасно после Николићеве победе у другом кругу. Његов тријумф широм ће нам отворити врата нове владе. Не могу да замислим Србију у којој ће све да остане исто.

– Резултати избора су такви да ће састављање владе вероватно да зависи од коалиције СПС-ПУПС-ЈС. Јесте ли спремни да понудите Дачићу премијерску функцију и да га тако преведете у свој табор?
– Видећемо да ли ће све бити тако како Дачић прижељкује. Очигледно га је понела еуфорија, па је почео са уценама већ у изборној ноћи. Политика није само сува математика, која се своди на калкулисање са фотељама.

– Хоћете ли Дачићу понудити место премијера, уколико Николић изгуби? То би вам можда била последња сламка да оформите владу…
– Нема од тога ништа, пошто Николић неће изгубити.

– Има ли и промил шансе да формирате власт са коалицијом око ДС, ако и једни и други западнете у пат-позицију?
– Нема ни промил. Нема коалиције са онима који су уништили и осиромашли Србију, претворивши је у државу корупције.

БОРИЋУ СЕ ЈОШ

– Јесте ли разочарани својим резултатом у Београду?
– Нисам. Свесно сам ушао у неравноправну борбу са медијски најзаштићенијим човеком у Србији. У околностима монструозне антикампање ДС успео сам да представим свој план за Београд који је подржао велики број гласача. Нећу се предати. Борба и даље траје.

Извор: http://sns.org.rs

2 коментара

  1. Ako su vas pokrali sada pokrasce vaws opet. Kako cete se organizovati da to ne urade. Ili jos bolje sta ce se preduzeti za dosadasnju kradju .Narod ceka!

  2. Verujem da ce DSS i Dveri 100% podrzati SNS. Bilo je tu malo trvenja, malo nerazumevanja i lose komunikacije ali cilj nam je svima isti. Napred u borbu do konacne smene Tadiceve mafije:
    http://www.dverisrpske.com/sr-CS/dveri-na-delu/2012/maj/prvi-dokazi-kako-su-pokradene-dveri.php

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *