09. мај – ПИСМО ВОЈИСЛАВА КОШТУНИЦЕ ТОМИСЛАВУ НИКОЛИЋУ

Поводом другог круга избора за председника Србије председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница упутио је писмо Томиславу Николићу председнику СНС. Текст писма гласи:

Демократска странка Србије је на одржаним председничким и парламентарним изборима учествовала и грађанима предочила идеју да је за будућност земље најбоље да Србија буде политички и војно неутрална држава. Познато је да у претходне четири године у Србији није било озбиљног разговора о томе да ли је у интересу Србије да настави европске интеграције, јер је претходна власт коју су сачињавале ДС и СПС као државну идеологију прогласила политику да ЕУ нема алтернативу. ДСС сматра да је за Србију погрешно и погубно да своју судбину везује за ЕУ.

Демократска странка Србије је увек показивала спремност да разговара о будућности Србије и да изнесе своје аргументе зашто је политичка неутралност најбољи пут којим наша земља треба да иде. На управо завршеним изборима један број грађана Србије поверио је свој глас ДСС-у и политици неутралности. Зато је наша обавеза да у Скупштини Србије доследно заступамо политичку и војну неутралност земље.

Самим тим ДСС, и када је реч о другом кругу председничких избора, има и политичку и моралну обавезу према грађанима који су подржали политику неутралности, да своју подршку може да пружи само кандидату који би се јавно заложио да Скупштина Србије прогласи политичку неутралност Србије и стави тачку на процес европских интеграција. Свима је добро познато да ДСС начела своје политике ставља на прво место и да се у свом деловању руководи идејама и политиком у коју верује.

Извор: http://dss.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *