07. мај – Николић:Још није било разговора са социјалистима

БЕОГРАД – Председнички кандидат коалиције “Покренимо Србију” Томислав Николић изјавио је данас да још није било разговора те коалиције са социјалистима о формирању нове владе, али да се током ноћи чуо са лидером СПС Ивицом Дачићем с којим је разменио честитке у вези са изборним резултатима.

Николић је у Јајинцима, где је дан након општих избора наставио кампању, рекао да жели да буде председник свих грађана и да позива бираче свих странака које су се залагале за промене да у другом кругу председничких избора гласају за њега.

Лидер напредњака је навеоре да се током изборне ноћи чуо са лидером СПС Ивицом Дачићем, али да је у питању био само “куртоазни” разговор, односно размена честитки у вези постигнутих изборних резултата.

Он је нагласио да је за “озбиљнији разговор” са социјалистима око формирање нове владе потребно да се прво “слегне муљ између СПС и ДС који је подигнут синоћњим Дачићевим наступима”.

Николић је оценио да је лидер СПС синоћ био превише “еуфоричан” и да није добро то што преко медија “уцењује странке које су освојиле више гласова од СПС”.”Дачић таквим понашањем може да наљути потенцијалне партнере на политичкој сцени”, рекао је Николић и на питање да ли тиме имплицира могућу сарадњу са ДС додао да ништа не имплицира.

Лидер напредњака је, на питање да ли рачуна на подршку Д С С, с обзиром на изјаву лидера те странке Војислава Коштунице да је за то потребно да се одрекне инсистирања на уласку Србије у ЕУ, рекао да ће током дана разговарати са Коштуницом, после чега ће моћи нешто више да каже о томе,
Он је додао да очекује подршку бирача који су у првом кругу гласали против политике Бориса Тадића и прецизирао да тиме мисли на оне који су гласали за Д С С, СРС и покрет “Двери”.

На питање о евентуалној сарадњи са УРС, Николић је подсетио да је лидер те странке Млађан Динкић још уочи избора поручио да не жели сарадњу са СНС, оцењујући да је та листа прешла цензус захваљујући председничком кандидату Зорану Станковићу, а не Динкићу.

Николић је рекао да кампању за други круг председничких избора почиње у Јајинцима, јер је у том месту коалиција коју предводи остварила најбољи резултат и истакао да тиме жели да покаже да се победа може остварити и у свим другим местима у Србији.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *