02. мај – Предстојећи избори важни као они септембра 2000.

БЕОГРАД – Представници Демократске странке Србије изјавили су да су предстојећи избори важни као и они септембра 2000. године и позвали грађане да изађу на биралишта, да се не плаше промена и гласају за ту странку и војну и политичку неутралност Србије.

Потпредседници Д С С Слободан Самарџић и Ненад Поповић и функционер те странке Санда Рашковић-Ивић су гостујући синоћ у емисији РТС-а, где су представили листу, рекли да неутралност гарантује Србији враћање њеног достојанства.
Они су истакли да је везивање за Европску унију у овом моменту погрешно, да је та политика можда имала смисла 90-их година, али не и сада у другој деценији 21. века.

Самарџић је говорећи о питању Косова и Метохије рекао да би политика неутралности ослободила Србију притиска који сада трпи од стране ЕУ и омогућила јој да поново дефинише своју стратегију према јужној покрајини.

Поповић је навео да је индустријализација преко потребна Србији, као и увођење три кључне институције – интервентног фонда за велике привредне системе, развојне банке за мала и средња предузећа и извозне банке.
Према речима Поповића, четири су кључне гране које се морају развијати – грађевинарство, пољопривреда, енергетика и инфраструктура.

Рашковић-Ивић је истакла да се морају извести свеобухватне и хитне промене, а посебно реформа система правосуђа, здравства, образовања и културе.
Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *