Владан Глишић: Да би Србија преживела, режим мора да буде замењен

Разговарао Угљеша Мрдић

За нас су прихватљиви само европски стандарди који су у складу са начелима нашег Новог народног договора – породица на првом месту, социјална солидарност, домаћинска економија, одбрана културног идентитета, Европа нација, сузбијање монопола…

 

‚Двери‘ иду на дуже стазе. Ми смо један млад покрет, који се тек формира на политичкој сцени Србије. На учешће на председничким изборима одлучио сам се више због тога да бих појачао кампању наше листе (‚Двери‘) на парламентарним и локалним изборима. Разлог је и коришћење буџетских средстава и медијског простора, јер ионако немамо довољно новца за кампању, а и медији са националном фреквенцијом нас слабо приказују. Цела прича око председничких избора је дискутабилна. Академик Коста Чавошки је најбоље у правном смислу речи објаснио на који начин је прекршен Устав и злоупотребљен институт оставке када је у питању расписивање председничких избора. Знате и сами да оставка на место председника може да се подноси или у случају болести председника, или у случају да он сматра да није извршио свој мандат како ваља. Борис Тадић није то учинио на тај начин, него наводи да је себи скратио мандат, а у ствари је поднео оставку. Он са врло сумњивим уставним основама иде на трећи мандат“, каже у интервјуу за „Печат“ Владан Глишић, председнички кандидат „Двери“ – Покрета за живот Србије и члан руководства овог покрета.
Према његовим речима, Борис Тадић је на најбаналнији начин подредио државне интересе партијским интересима Демократске странке и то у тренутку када нам је на Косову и Метохији озбиљно угрожена територијална целовитост, када постоји опасност од тероризма на југу Србије и у Рашкој области, када се наша привреда и економија налазе пред колапсом…
„Сведоци смо политичких в. д. стања на свим битним функцијама у држави. Државна свест не постоји ни код Бориса Тадића, ни код Демократске странке“, каже Владан Глишић.

Очекујете ли да „Двери“ пређу цензус и уђу у Парламент?

Сигуран сам да ћемо бити изненађење ових избора и за пријатеље и за непријатеље. Мислим да сигурно прелазимо цензус и не би требало да бринемо, али суштински користимо парламентарне изборе не би ли формирали покрет као политичку организацију и као мрежу поверења пред бурним догађајима који следе и у Србији, и на Балкану, и у свету. Желимо да имамо један покрет који ће Србију моћи да преображава у правцу модела друштва за који се залажемо.

А што се тиче локалних избора?
С обзиром на то да смо формирали нашу организацију у око педесетак општина и предали листе и кренули у акцију, сматрам да ћемо и у том смислу бити изненађење избора и да ћемо ући у институције. Очекујемо и на локалу врло успешне резултате. Око 12 година смо радили као Удружење грађана, али смо успели да изградимо мрежу поверења по Србији за ових годину дана. У нашој мрежи су људи који имају углед на локалном нивоу.

Можете ли нам рећи са којим странкама бисте ушли у евентуалне постизборне коалиције ако уђете у Парламент?
Оно што је код нас сигурно је да нећемо ићи у коалицију са било којом од странака владајућег режима: нећемо сарађивати са ДС-ом, УРС-ом, СПС-ом, али ни са ЛДП-ом. Сматрамо да би њих требало да трајно макнемо са политичке сцене, јер је ова Влада у протекле четири године учинила толико штете српском народу, да је можда и најгора влада у модерној историји Србије. Што се тиче опозиционих странака – СНС-а са својим коалиционим партнерима, као и ДСС-а и СРС-а – сарадња је могућа уколико се испуни један захтев, наизглед чудан, али и логичан, будући да „Двери“ уласком у политику желе суштински да преобразе наш политички систем. Наши услови су, наиме, да се заиста примени закон о преиспитивању порекла имовине политичара и тајкуна од 1989. године наовамо. На основу тога ћемо знати с ким можемо, а с ким не у било какву коалицију. Тражићемо да све радимо на принципима Новог народног договора. Без обзира на то што већ годину дана врло јасно профилишемо наш политички став, који говори о томе да је потребно увести нове људе у политички живот Србије, надали смо се формирању националног опозиционог блока. Мислимо да је у ових 20 година извршена једна велика пљачка народа и да је потребно преиспитати ко се и како обогатио. Страначко-тајкунски систем који у Србији постоји би требало да се промени и у том смислу су одговорне све политичке странке. Такав систем паразитски уништава наше друштво. Ми смо већ упутили СНС-у, ДСС-у, СРС-у и НС-у одређена питања која се тичу предизборне коалиције, али од њих нисмо добили одговор. Зато „Двери“ – Покрет за живот Србије излазе самостално на предстојеће изборе на свим нивоима, као група грађана предлажући независну изборну листу. Наш породични модел је можда једини модел који подразумева социјалну промену структуре друштва. Имајући у виду за какав се социјални преображај залажемо, и то да се Тадић одрекао српске светиње Косова и Метохије, позвали смо на национално јединство, надајући се да ће се на неком минимуму српски опозициони национални блок ујединити и заједнички наступити против Тадићевог режима. Због тога су наша писма била конципирана тако да се СНС, ДСС, СРС и НС позову да они праве заједнички фронт и договор који би подржао сваки патриотски бирач. У том случају ми се не би ни кандидовали, већ би за њих радили кампању, као што је „Отпор“ радио за ДОС. На срећу, међу нама већ постоји консензус када је у питању одбрана Косова и Метохије, промена режима и критика Тадићеве коалиције. Желимо да макнемо овај режим са власти, али желимо и да знамо шта ће бити после, а не да дође било ко на власт, па да настави са истом политиком.

Како Ви сматрате да би требало решити једно од најважнијих националних питања – судбину Косова и Метохије?
Цео проблем би требало вратити у Савет безбедности Уједињених нација, јер тамо имамо пријатеље. Косово и Метохија је за нас привремено окупирана територија од које никада нећемо одустати и о којој се не преговара. Радимо на очувању свести о КиМ у нашем народу и чекамо промене међународних околности које ће нам омогућити да на том делу своје земље вратимо пуне уставне и законске надлежности. До тада дајемо максималну подршку српском народу и државним институцијама на КиМ. Да би Србија преживела постојећи режим управљања државом он мора да буде замењен. Сваки нови дан са актуелним режимом на челу државе је наставак пропасти за све грађане Србије. Ништа нећемо добити променом постојећег режима, на чије место би дошао други режим који би такође био постављен од стране Уједињених монопола Србије. Зато је да би се у Србији нешто променило потребна најпре промена постојеће политике, политичке елите и политичког система у целини, а потом и предизборне гаранције како ће изгледати та другачија политика. Апсолутно смо против остајања на курсу условљавања и уништења Србије зарад уласка у ЕУ по сваку националну цену. Залажемо се за потпуни преображај унутрашње и спољне политике, повлачење црте испод свих погубних резултата у последње две деценије у привреди, социјалној политици, културној политици идентитета, спољној политици и другим друштвеним областима, и започињање нове политике. Србија ће бити јака када у њој буде успостављена суверена демократија и народна самоуправа. Суверена демократија подразумева да се о будућности Србије одлучује само у српској престоници, а не у Бриселу и Вашингтону или било којем другом граду у свету.

Једно од великих националних питања је и јачање веза са Републиком Српском и спречавање сепаратистичких тенденција у Војводини.
„Двери“ су против даљег комадања и дробљења српске територије било унутрашњим деловањем, тзв. регионализацијом, било спољашњим притисцима, а под изговорима „угрожених мањинских права“. Залажемо се за снажну Србију, уз јаке локалне општине, које би кроз истинску децентрализацију добиле већи удео у располагању својим ресурсима и приходима, као и за деконцентрацију државне управе. Српска војска, модерна, добро наоружана и јака, мора да се врати на своје историјске традиције, да у одбрани својих ближњих и целе српске територије покаже одлучност, спремност и витешку част.  Јака Србија је гарант опстанка Републике Српске и спречавања њеног гашења и утапања у вештачки наметнуту централизовану БиХ, као и заштите свих осталих бројних српских националних заједница у окружењу, које су нарочито угрожене у Црној Гори и у Хрватској. Посебно морамо радити на очувању и проширивању специјалних веза између Србије и Републике Српске. Расејање је један од највећих преосталих наших националних ресурса и потенцијала у биолошком, стручном, менаџерском и финансијском смислу.

Споменули сте медијски мрак. Какво је Ваше мишљење о медијској сцени Србије?
У нашем програму стоји да Србијом влада систем уједињених монопола, који чине амбасаде које припадају државама ЕУ и САД, и које уз помоћ страних банака и домаћих тајкуна преносе свој утицај на нашу економију која је уништена последњих 12 година. Кроз страначко-олигархијски систем контролишу се и медији, чија већина служи за борбу против народа. Ми имамо нејасну структуру власништва медија. Имамо странце за власнике медија, који остварују сопствене интересе и раде на рушењу српских институција. Један од ретких слободних медија у Србији јесте „Печат“. Ваш лист је и једини пренео информације са нашег недавно одржаног великог скупа у „Дому синдиката“.

Какав је Ваш став о евроатлантским интеграцијама?
Добро разликујемо Европу од ЕУ, и насупрот еврофанатизму и утопизму, ако ЕУ уопште опстане – ми ћемо остати евроуздржани. Инсистирамо на одговорном дијалогу са ЕУ, који се ни у територијалном, ни у политичком, ни у економском смислу не може одвијати на штету Србије. Сматрамо да и ЕУ и НАТО имају алтернативу. Неопходни спољно-политички дијалог са ЕУ, посебно у економском правцу, не може бити препрека за чвршћу политичку и привредну сарадњу са земљама убрзаног развоја, на првом месту чланицама БРИКС-а, али и појединачним суседним и другим државама Европе. Русија је наш први и најважнији стратешки партнер. За нас су прихватљиви само европски стандарди који су у складу са раније изнетим главним начелима нашег Новог народног договора (породица на првом месту, социјална солидарност, домаћинска економија, одбрана културног идентитета, Европа нација, сузбијање монопола итд). Хоћемо Србију по мери њених грађана и народа, а не по мери безимених бриселских чиновника ЕУ и САД-а. Противимо се сваком виду приближавања НАТО-у. Наша војска мора да се оспособљава, опрема и припрема за најтеже варијанте будућих ратних претњи, опасности и сукоба, а не за бајковите и крајње наивне жеље да више неће бити рата, те да се у том смислу и не морамо припремати за рат, већ за мировне операције по белом свету и цивилну заштиту од елементарних непогода, оставивши наш народ на милост и немилост геноцидном тренду наших осведочених непријатеља.

Кога ћете највише да нападате у кампањи?
Нама је кампања све време била антирежимска и антисистемска. Нама су институције наше државе потпуно испражњене од смисла. Остала је форма, која се обично приказује као квазипатриотска. Једино када наши спортисти остваре неки велики резултат, државни функционери се сликају са заставом и држе патриотске говоре. У свим другим ситуацијама, када би државни функционери требало да стану иза наших држављана који су под окупацијом на Косову и Метохији – ту државе нема. Наши државни функционери су под контролом западних амбасадора, страних банака и корпорација. Сви они који су учествовали у рушењу наше државе мораће да одговарају и у политичком и у кривичном смислу. Желимо да нам и опозиционе странке кажу за шта ће се залагати ако дођу на власт уместо Бориса Тадића. Нећемо никада водити антиопозициону кампању, јер не желимо да будемо у служби режима. Можда имамо најмањи коалициони потенцијал, али желимо да се изборимо да Србија иде правим путем.

Како реагујете на поруке које се шаљу са предизборних конвенција владајућих странака, где представници ДС-а, УРС-а, СПС-а и ЛДП-а као да критикују сами себе?
То засмејава народ. Они нам вређају интелигенцију. Не може Млађан Динкић жестоко да прича против страначког запошљавања када је он запослио све своје страначке кадрове и не дозвољава да се други запосле. Не би ме изненадило да  Млађан Динкић каже да он у ствари није Млађан Динкић који је био на власти. Сада нам Ивица Дачић као и пре четири године прича како је патриота и како ће да брани Космет. Питамо га да ли је Дачић исти човек који је организовао геј параду, тукао београдску омладину, који извршава налоге страних амбасадора, доводи ЕУЛЕКС на Косово, који је носио Милошевићеву слику на прошлим изборима, а онда отишао у Владу са онима који су Слободана Милошевића испоручили Хагу где је убијен. Да не причамо о ЛДП-у и „Истини“ Чедомира Јовановића, коју можемо само да посматрамо са иронијом. ЛДП има једну доследност, јер он на још луђи и радикалнији начин тражи да се упропасти Србија и српски народ, да што више територија дамо нашим непријатељима, предузећа странцима и да на крају заборавимо да смо Срби. Динкић је уништавао српски народ под формом економског просперитета, а СПС је од патриотске постала издајничка странка. Ова власт сарађује са ЕУ без алтернативе, као и са Хашким трибуналом који је за нас Гестапо 21. века, и који пушта на слободу оне који су убијали и клали Србе. Сада ови на власти покушавају као пацови да побегну са брода који тоне, једни друге окривљујући за пропаст. Знам да је наш народ довољно паметан и поштен да ће изборни резултат владајућих странака бити катастрофалан.

Коју би владу подржали ако уђете у Парламент и ако будете одлучивали?
Нама није интерес да уђемо у власт која Србију још више упропашћава, већ да актуелни режим оде са власти. Влада која би добила нашу подршку морала би радикално да се обрачуна са свим тековинама Тадићевог режима и владе. За сада је то спекулативно, јер ниједна опозициона странка није одговорила на наша питања и чисто сумњам да би били спремни да се обрачунају са Тадићевим тековинама на наш начин.

Кога ћете подржати ако у други круг председничких избора уђу Томислав Николић и Борис Тадић?
И ту ћемо бити строги. Хоћемо услов. Наравно да Борис Тадић више никада не би требало да буде председник Србије, али не желимо да Томислав Николић ради исто што и Тадић. Тада ћемо знати и ко ће да формира републичку Владу.

Да ли је већа национална свест у Републици Српској у односу на Србију?
Република Српска је формално окупирана земља. У РС страни војници се шетају са својом бојном опремом, али постоји национални дух који је много јачи и здравији него у Србији. Република Српска је најсрпскија земља, чак би могла да буде и матица целом српском народу због здравог националног духа који тамо постоји.

Какве су ваше везе са српском дијаспором и Српском православном црквом?
Имамо добре везе са српском дијаспором и Српском православном црквом. Ми смо се и нашли у крилу СПЦ када смо кренули са часописом Сабора српских „Двери“, поштујући традиције наше Цркве од краја прошлог и почетком овог века. Увек нам добро дође духовни савет од наших пријатеља из СПЦ. Не знам ниједну политичку организацију која има тако добру и разгранату везу са српском дијаспором. „Двери“ су оснивачи и координатори Српске мреже, која представља модеран начин организовања и деловања у 21. веку, без обзира на административне границе и просторне даљине, а у циљу очувања националног идентитета српског народа, како у отаџбинским земљама, тако и широм расејања. Мрежу чине патриотска удружења из Србије, Републике Српске, Црне Горе, осталих бивших југословенских република и дијаспоре.

Који је Ваш коментар на податке да „Двери“ учествују на изборима само да би ослабили резултат опозиционих странака, претежно ДСС-а и СНС-а, и да сте на платном списку Тадићевог Кабинета и градоначелника Београда Драгана Ђиласа?
Када смо кренули у кампању прво је колала прича да нас финансира ДСС, па руска обавештајна служба преко руских невладиних организација са којима смо сарађивали. Онда су говорили да нас Американци финансирају преко српске дијаспоре, па је ишла прича да нас плаћа СПС и разне групе ДС-а. Суштина целе приче је да смо после свих гласина одлучили да се нашалимо, јер када би нас сви поменути финансирали били би најприсутнији у медијима. Врло је битно да смо једини позвали све опозиционе странке, а из неких и долазе поменуте гласине на наш рачун, да потпишемо коалициони споразум, али они су одбили. Када би данас и Томислав Николић, и Војислав Коштуница, и Војислав Шешељ, и Велимир Илић сами направили споразум, то би био највећи ударац за режим, и то би била порука патриотском бирачком телу да неће ни са једном режимском странком правити коалицију. Режим је спреман на све и хоће да нас посвађа са опозиционим националним странкама, јер рачунају да ако се дух који „Двери“ носе  улије у тело опозиционих националних странака, то би била најопаснија субверзија према оваквом режиму, а суштински и према систему који је НАТО окупација увела у Србији. Ако овај режим поново буде на власти, може да дође до бунта и социјалних нереда. Ми смо једина политичка опција у Србији која хоће да изврши социјалну револуцију. Онај коме је у Србији лепо, нека гласа за власт.

37 коментара

 1. To Vučela nisam nikad u tebe ni sumljao naizad je mesto u tvom listu dobila budučnost Srbije.Sad mi je lakše jer narod ima za koga da glasa. Naravno DVERI i .

 2. Kada je pecat postao ovako komercijalan? Te naprdnjaci, te ova dbovskoamerickoambasadna tvorevina “dveri” za koju vec svi shvataju da je projektovana za jednokratnu upotrebu, da se grogiranom kostunici zada zavrsni udarac.

 3. nije mi jasno kako im (dverima) oprostise onih 4.2 miliona dinara od jovce i tomica (dveri nikada to nisu demantovale), da li su ovim angazmanom kupili sebi slobodu?

  • Hajde ti priznaj ko tebe placa za ovo sto radis!Ili si mozda srbomrzac iz hobija?!

  • Niko od DVERI ne trazi da imaju bela krila, niti im je potrebno,
   a ti “pronalasci” u vezi novca su sastavni deo pol.kampanje
   mozda se do kraja pojavi i neka “vidovita Zorka”, sve je moguce
   Opozicija ili Pozicija ili DVERI…
   ZA MLADOST SRBIJE; ZA DVERI…

 4. Drago mi je da je neko now na politickoj sceni u Srbiji. A to su Dveri. Ovi stari politicari koji kao duhovi lutaju po Srbiji godinama, stvarno bi trebali da odu ili u raj ili pakao. Vreme je zrelo za promene zato i postoji apatija u narodu.
  Sada imam za koga da Glasam.

 5. Da su dveri dbovskoameričkoambasadna tvorevina iskakali bi ti iz frižidera a sa tv ekrana se nebi skidali. U drugom grmu leži zec.

 6. Зашто ми срби убек видимо кукољ а не жито? Пустите младе људе да се докажу или не. Зар вам нису досадиле фаце које гледамо 20-год. зар није време да СРБИЈА крене напред. Вучелићу хвала за свестраност, пратим вас већ извесно време и свиђа ми се ПЕЧАТ.

  • Хвала на подршци али заиста треба млади и талентовани људи да покажу шта знају и шта могу.Неможемо ми старији да будемо вечито паметнији…

 7. Ne da mi se sviđa nego ću da ga i kupujem.

 8. Dobro je da su se Dveri kandidovale na ovim izborima , najzad jedna poltička opcija koja će predstavljati gradjane Srbije i njihove političke , ekonomske , i kulturne i nacionalne interese . Nadam se da će političari koje smo gledalih predhodnih 12 godina završiti na smetlištu istorije . Srbija ima nadu , Srbija ima vredne i sposobne ljude . Mukotrpan je put probijanja medijske blokade . Hvala Pečatu što i dalje ostaje dosledan, slobodan i služi svom narodu

 9. neverovatno, isti kao ldpovci, kritikiujes ih malo i odmah doleti partijskoskojevska armija da da te ispljuje a sebe ishvali!!! isto to rade svuda, a gde god mogu i brisu nepozeljne komentare.

  • Verovatno, i to veoma verovatno…
   @proka, niko tebe ne pljuje, to je samo ZEMLJINA TEZA, gravitacija…
   Kao sto vidis Vucelic NE brise tvoje “pronalaske” i “umotvorine”.Brise ih ISTINA…
   “…partijskoSKOJevska…”, bio bih zahvalan i Bogu i svakom kada bi me vratio da budem OMLADINAC, ali NEmoze, ostaje samo:
   ” Zal za mladost, Kostano, poj…”
   FÜR DVERI aus Österreich

  • vi ne kritikujete vec sejete crv sumnje, a ne pominjete nikakve dokaze za ono sto tvrdite. Mnogo vise vase ponasanje lici na to koje pominjete u vasem komentaru.

   • dveri su u insajderu one nesrecne brankice pomenute i okrivljene da im je iz kolubare nalogom Jovce, tadasnjeg direktora i Dragana Tomica uplaceno 4.2 miliona dinara. Dan-danas niko iz dveri to nije demantovao. Da li je novac legalno potrosen ili samo opran preko njih, ne zna se, uglavnom od tog momenta dveri izlaze sa idejom da se sa terena nevladinih organizacija gde su radile jedan sjajan posao i ravnopravno se borile sa gomilom NVO stipendista americke ambasade predju u strancarske vode i zagrizu isto biracko telo koje svojata dss. Pametnome dosta.

  • Brate niko te nebriše u okupiraj Srbiji imaš koliko hoćeš tvojih istomišljenika idi sa njima pa se slaži.Ovo je nažalost jedini slobodni pisani medij u SRBIJI tebi je očigledno lepo zato glasaj za svoje pajtose, a mi drugi znamo de nam je mesto , napokon imamo za koga da glasamo. DVERII.

 10. Ko je hteo imao je za ovih 12 godina da prati tu nasu decu na MASINCU.
  JA povremeno sam ih slusao i shvao sam da Srbija dobija novu politicku
  snagu koja je drugcija od postojecih stranaka.Svoju velicinu dokazali su
  u porodicnoj setnji ulicama Beograda sa decjim kolicima i decom uhveni
  za ruku, to je velicina i snagaRODOLJUBIVE SRBIJE.Oni smetaju ucmaloj
  politickoj nomenklaturi koja postoji dali vlada ili opozicija.Rezultati
  izbora pokazace zrelost biraca Srbije.Velika porodica Srbije nece smetati ni ISTOKU NI ZAPADU odluka se donosi 6 Maja glasajmo za DVERI!!!

 11. Da bi Srbija preživela ovi treba da odu sa vlasti,ali ne da ih vi zamenite. Ne vidim da ste nešto bolji, sem što ste agresivniji. Svi ste vi izašli iz “Miloševićevog šinjela”.

 12. Милутин

  Како је лепо гледати ових дана политичаре у страху и паници,јер су увидели да им се ближи крај на сцени!Сваким даном све више народа стаје уз Двери!Тренутно су у Србији све телевизије са националном фреквенцијом под контролом,дневне новине такође,а једини писани лист(недељник) који је слободан и без цензуре јесте Печат.Двери су једини на политичкој сцени који нису партија и нису корумпирани..они су србска породица,србска снага они су ГЛАС НАРОДА!

 13. NEMOŽE SE BITI PROTIV SLOBODANA MILOŠEVIĆA A BITI ZA SRNBIJU.TO dvoje se jednostavno isključuje.Ko to nemože da shvati NEK SE NEBAVI POLITIKOM.TO ni ovi momci koji vode dveri NISU SHVATILI.Razmislite malo o tome.

 14. Evo vec dva meseca obilazim Srpske CRKVE I verni narod Srpki i cujem
  glasove i zelje da se desi promena na politickoj sceni u matici ovde
  su svi Srbi pune su nase crkve vernog naroda.Usksnji porodicni rucak
  u nasim dvoranam nisu mogle da prime sve koji su dosli,da se vide
  sa rodbinom i prijateljima.Ovde su rastojanja velika do parohijske
  crkve ponekad i do100 kilometara.Uskrs u NEW JORKU ogromna crkva sa
  jedne ulice ulazis unutra a oltar dodiruje sledecu ulicu,prepuna
  vernog naroda i jos toliko u porti.Razgovor sa poznanicima o politici
  a sta drugo? Svi znaju za SABOR SRPSKE DVERI preko interneta ustvari
  bolje receno SLOBODNOG SRPSKOG CASOPISA PECAT koji daje prostor u svojim
  izdanjima sa RODOLJUBIVIM PATRIOTSKIM pisanjem,toliko iz LOS ANDJELOSA I
  NEW JORKA.

 15. Da, verujem da Dveri mogu doprineti preporodu i treba ih podrzati.
  1.”Tajkuni”
  Stvaarnje sacice “bogatih”-“kapitalista” bilo je planirano i izvedeno je po programu. Elementi:
  – Zakon o direktorim (jos kasnih 80-tih) i njihovim ovlascenjima,
  vecim od vlasnika;
  – “Blokada” devizne stednje (sem za …);
  – “Hiper inflacija”. “Odabrani, uzimaju ogromne (za smrtnike)
  kredite, kupe devize, sacekaju nedelju dana, pola prodaju, pa,
  kupe novu kolicinu “devizna” i …, na kraju “ciklusa” vrate
  kredite (delicem “devizna”) tako sve do “Sv. Avrama”;
  – “Piramidalna stednja”. Zar su potrebne slike onih koji su se
  “ofajdili”?
  – “Privatizacija”. Ako se zakon ne ponisti i svi koji su radili
  (i rade) u agenciji za privatizaciju i agencijama za “procene”,
  “tendere”, “prodaje” ne budu pod istragom, nema resenja “T.”
  – Ko je u Srbiji (i Jugoslaviji) bio bogat do 1980 (osim Karica)?
  – Ko je od “tajkuna” stvorio pomena vrednu bogatu industriju?
  Srboljub Savic

 16. Porodica
  Da se obnovi srpska porodica, bez koje nema Srbije, neophodna je
  materijalna i duhovna osnova.
  Materiajlne osnove nema bez proizvodnje i privrede.
  Duhovne obnove nema bez morala, etike, znanja i vere.
  Ni jednog ni drugog nema bez politickog ustrojstva drzave- Ustava,
  Narodne Skupstine, odgovarajuce zakonodavne i izvrsne vlasti i sudstva. Bez ovih ustrojstava i potom, institucija osnove i nadgradnje.
  Opet, verujem da Dveri mogu graditi temelje Srbije.
  Srboljub Savic

 17. podrzavam zalaganje ‘Dveri’ za porodicu i tradicionalne vrednosti.. Ali, neka niko, ko namerava da se ukljuci u prljavu politicku barustinu ne umislja, da je moguce ostati potpuno cist ?! Vreme ce pokazati, ko je ko, i zna se Kome pripada vera, bez trunke sumnje ?! Posebno je pitanje “americkih Srba” ?! Moze li se sluziti – dva gospodara ???

  • Kao sto kazes, vreme ce pokazati ko je ko, a nasé je da podrzimo ovakav plemeniti pokret. Ako ti usi cuju i oci vide, prepoznaces da ovo nisu prevaranti.

   A nije mi jasno sta je sporno kod americkih Srba? To su Srbi koji zive u Americi. Jedno je geografska a drugo nacionalna pripadnost i jedno drugo ne iskljucuje.

 18. Eh kad bi milostivi Bog dao, da je ovo istorijski trenutak kada ce Srbi i Srbija KONACNO opet da se vrate sebi i svojim korjenima i da se obracunaju sa izdajicama, beskicmenjacima i izrodima.

  Rejting nade je uveliko skocio od kad su se Dveri pojavile na politickoj sceni Srbije. Pogledajte samo razne rezimske stranice posvecene iducim izborima. U anketama vise ne mogu da sakriju Dveri, komentari raznih clanaka su preplavljeni podrskom Dverima, iskreni komentari koji se pisu od srca a ne naruceni kod nekih agencija. Dveri su sveprisutne i uzivaju veliku podrsku u narodu, doduse onome dijelu naroda koji je uprkos medijskom mraku uspio da cuje za Dveri. Zato trebamo da koristimo usmenu propagandu i da pazljivo upoznamo nase bliznje da situacija nije beznadezna i da konacno imamo za koga da glasamo!

  Za DVERI! Za zivot Srbije!

 19. ,
  NEBITAN MORAS BITI BITAN!!!
  Srbi u rasejanju u toku ovog demostrirali su protiv vlada koje su
  pomagale raspad one propale drzave.Srbi Amerike i Kanade koje stanje
  veoma dobro poznajem,svojim radom,znanjem i materijalnom pomoci imaju
  pravo i mogucnost odrzavanja svesti kojoj naciji i veri pripadaju. Ima
  i onih nebitnih koji remete miran i normalan zivot u tim nasim SRPSKIM
  zajednicama.Iz mog isrustva od preko trideset godina zivota i rada tamo
  daleko nikad mi otadjbina Srbija nije bila daleko.A sad se vracam u moj
  Beograd da glasam za patriotsku rodoljubivu Srbiju,A TI NEBITNI?

 20. … pre 13 godina, za vreme NATO agresije – na TV je bio neki ‘akcioni’ film.. ” Vidi Dzems Bond !” rece decak… Tada se zacuo zvuk sirena (najava avio-napada) Nakon sto je upitan ” A gde je sada taj tvoj 007 ” – mladi gospodin – promeni TV ‘kanal’ – i vise nije pokazao interesovanje za takve ‘supermene’ … ?! Pitajte omladinu o tom “prijateljstvu” sa Amerikom – u koje rezim i njegovi “slobodni” mediji zele da nas ubede… ?! Svaka cast casnima iz ‘rasejanja’…. Ali, kako su se osecali poneki, kada su nakon 1945, godine – dobili ‘taze’ naciste za sefove ?!
  …. Uzgred, zar Broz 1941.g nije ‘tipovao’ na – golobrade ( koji nisu ispunjavali ‘uslove’ za “prave” formacije ) ?! ‘Nastavak’ je – poznat.. ?!
  … Zivim ovde, preko 56 – nebitnih godina i ne mrzim nikoga… Ali, mislim da je deo americke ( pa i ostalog ‘zapada’) politike – neprijateljski prema Srbiji i da tu nema bitnih promena… Uostalom, pitajte omladinu…

 21. i ljudi, nemojte se zanositi, 2% je za dveri san snova i te njihove glasove podelice toma i tadic, a vec u avgustu mesecu niko ih se nece ni secati, osim ovih troje-cetvoro iz vrha koji ce se udomiti u raznim vec postojecim strankama. takav scenario je vec vise puta vidjen i nadam se da cete se setiti ovih mojih reci posle izbora (mada ce biti vec dockan).

  • zaista ste neumorni u sirenju dezinformacija, Dveri su vam ocito trn u oku. Buduci da se na njihovom sajtu mozete informisati o tome sta oni svakodnevno rade i sta su radili od 1999 do danas, ovi vasi komentari se mogu shvatiti kao cista zluradost.

   • @Proko. ocigledno je vec postalo da nisi za DVERI, tvoja se upornost samo tebi isplatila, ali cak prorezimska BETA je priznala danas da DVERI PRELAZE CENZUS, 5%, tako da oni silni minusi saberi, koje si dobio, potvrdjuju samo jedno, DVERI idu dalje, cak i sa vecim procentom, ali otom potom, a ti sidji sa tog bureta na kojem sedis, jer ovo je vreme za pametnu i treznu glavu…

  • ponovo za proku: ti si promasio profesiju,prebaci se kod tome i tadica.

 22. Politicki Svesni

  Replike za Vladana Glisica

  * Оно што је код нас сигурно је да нећемо ићи у коалицију са било којом од странака владајућег режима: нећемо сарађивати са ДС-ом, УРС-ом, СПС-ом, али ни са ЛДП-ом. Сматрамо да би њих требало да трајно макнемо са политичке сцене, јер је ова Влада у протекле четири године учинила толико штете српском народу, да је можда и најгора влада у модерној историји Србије.

  Ljudi treba da razlikuju bitno od nebitnog. Situacija u drzavi i drustvu je takva da nikako nije vreme za podelu na “leve” i “desne”. Prvi i osnovni zadatak jeste potpuno uklanjanje sa politicke scene Trijasa Zla: DS, G17+(URS) I LDP.Drugi zadatak to je istisnuti sa politicke scene stranke koje su sa njima do sada stupale u koalicije i time im pomagale da opstanu na vlasti i ucestvovale u razaranju drzave i drustva, poput SPS-a i PUPS-a.
  Dalje, ne smeju se glasati stranke za koje se pretpostavlja da ce stupiti u koaliciju sa nekom od njih i time im obezbediti opstanak na vlasti. Stranke koje tolerisu mogucnost stupanja u ma kakvu koaliciju sa ma kojom strankom iz Trijasa Zla nisu istinska opozicija.

  * Сматрамо… да је (ова Влада) можда и најгора влада у модерној историји Србије.

  Zasto mozda? Po mom skromnom misljenju, ne treba da nas zavara forma: jedna ista vlada na vlasti je od 2000. godine i kontinuirano razara drzavu i drustvo.

  * Врло је битно да смо једини позвали све опозиционе странке, а из неких и долазе поменуте гласине на наш рачун, да потпишемо коалициони споразум, али они су одбили
  …надајући се да ће се на неком минимуму српски опозициони национални блок ујединити и заједнички наступити против Тадићевог режима.

  Moj stav je da je sada neophodno imati u vidu ono sto je bitno, a to je uklanjanje DOS-ovskog rezima sa vlasti, a ne bavljenje razlicitostima medju opozicionim partijama. S tim u vezi, vreme je da Dveri, SRS i ostale desnicarske stranke potpuno prestanu sa napadima na komunizam i naruzivanjem komunistickog rezima. Vreme je da se svi, i levi i desni, okupimo na istoj strani jedinstvenog fronta protiv Trijasa Zla i stranaka okupljenih oko njih. Da li ste svesni koliko ste svojih levicarski nastrojenih potencijalnih glasaca odbili vredjanjem komunizma? To sto je neko levicar, ne znaci da vas ne bi glasao, imajuci u vidu da istinske levice (Joske Broza) nema na predstojecim izborima, pa moze da se gleda jedino ko je pravi protivnik DOS-u. Ali, da biste dobili njihove glasove, neophodno je da ih postujete kao ljude. Zasto se sada vracati na komunizam? Zar sada nemate pametnijeg posla? Zar je opanjkavanje komunizma ono sto je za vas bitno u ovom trenutku?
  Ovako, cinite DOS-ovskoj vlasti uslugu, razjedinjujuci opoziciju koja bi trebala da se ujedini. “Pljujuci” po komunizmu cinite upravo ono sto DOS-ovci vole, jer i oni to rado cine cim im se ukaze prilika, a najveci neprijatelji komunizma (poput Tadica) upravo su u njihovim redovima. Hocete li da govorite njihovim ustima i cinite im uslugu ili da ujedinite narod u onome sto je zaista bitno?

  * Режим је спреман на све и хоће да нас посвађа са опозиционим странкама
  Нећемо никада водити антиопозициону кампању, јер не желимо да будемо у служби режима.

  Onda zapamtite svoje reci, jer su istinite i neka vam budu vodic. Svako pljuvanje po komunizmu jeste sluzba DOS-ovskom rezimu, jeste ponasanje isto kao i ponasanje DOS-ovskog rezima, jeste svadja sa opozicionim strankama, jeste slabljenje opozicije i razbijanje njenog jedinstva, a time i jedinstva gradjana. Nemojte nikada voditi antiopozicionu kampanju.
  Oni koji se cesto pokrecu na razmisljanje u pravcu teorija zavera, mogu upravo pomisliti da ste u tajnom dosluhu sa rezimom i Zapadom zato sto razjedinjujete jedinstvo medju ljudima prema onome sto je bitno, baveci se onim sto sada uopste nije bitno.
  U narodu se cuju mnogobrojne teorije zavere o tome kako je ova ili ona partija na tajnom zadatku Zapada da razori jedinstvo i ukrade glasove ovoj ili onoj partiji. Zdravorazumski je pomisliti da verovatno, nisu sve od ovih teorija tacne, ali za one koji se njima dovode u konfuziju preporucujem da znaju za koga da ne glasaju (sto sam naveo na pocetku) i da glasaju za neke od onih koji nece uci u post-izbornu koaliciju sa njima. Nadam se da ce se medju partijama opozicije ostvariti jedinstvo oliceno u post-izbornoj koaliciji i da ce fakt da ste glasali za ovu ili onu opozicionu stranku postati nebitan.

  * желимо да макнемо овај режим са власти, али желимо и да знамо шта ће бити после, а не да дође било ко на власт, па да настави са истом политиком.
  Ништа нећемо добити променом постојећег режима, на чије место би дошао други режим који би такође био постављен од стране Уједињених монопола Србије
  Наравно да Борис Тадић више никада не би требало да буде председник Србије, али не желимо да Томислав Николић ради исто што и Тадић
  * Влада која би добила нашу подршку морала би радикално да се обрачуна са свим тековинама Тадићевог режима и владе.

  Pozdravljam ovo i potpuno se slazem. Ako ovo ne biste uradili, postali biste isti kao i oni. Smatram da biste trebali detaljnije i konkretnije da se odredite prema tome. Sta to znaci u praksi? Navediti bar neke stvari koje cete promeniti.

  * Наша војска мора да се оспособљава, опрема и припрема за најтеже варијанте будућих ратних претњи, опасности и сукоба…, а не за мировне операције по белом свету и цивилну заштиту од елементарних непогода,,,

  Sta ovo znaci u praksi? Da li cete ponovo uvesti redovno sluzenje vojnog roka? Posto ste vec izjavili ovo sto ste izjavili, a imajuci u vidu da se radi o vaznoj oblasti funkcionisanja drzave, dugujete objasnjenje potencijalnim glasacima i nije korektno da ostanete na ovome.

  * добро разликујемо Европу од ЕУ
  Сматрамо да и ЕУ и НАТО имају алтернативу.

  Ja, takodje, pravim tu razliku. Nekoliko zemalja, recimo, Svajcarska i Norveska, nisu clanice EU, pa ih to ni malo nije sprecilo da funkcionisu kao zemlje razvijene demokratije, visokog zivotnog standarda i postovanja prava gradjana. Ove zemlje postuju one humanisticke principe koji postoje u EU, a da pri tom nisu u obavezi da slede svaku novopridoslu konvenciju od kojih neke mogu biti upravo, u koliziji sa proklamovanim principima, sto im pruza dodatnu slobodu.

  * У нашем програму стоји да Србијом влада систем уједињених монопола, који чине амбасаде које припадају државама ЕУ и САД, и које уз помоћ страних банака и домаћих тајкуна преносе свој утицај…
  Хоћемо Србију по мери њених грађана и народа, а не по мери безимених бриселских чиновника ЕУ и САД-а.

  Najbolje pojasnjenje nacina funkcionisanja DOS-ovske vlasti dao je Velimir Ilic, kada je izjavio da su mu zapadne diplomate saopstile kako je njima veoma neprijatno da DOS-ovskom rezimu ma sta predloze iz razloga sto se svaki predlog momentalno prihvata, bez ikakve “zadrske”, razmatranja, cak i pre nego sto stignu da zavrse iznosenje predloga!!! Iznad svega, prihvata se bez ikakvih konsultacija sa gradjanima.

  * Нама су институције наше државе потпуно испражњене од смисла. Остала је форма

  Ko je obesmislio institucije? DOS-ovska robovlasnicka vlast! Institucije u poslednjih 12 godina sluze samo u jednu jedinu svrhu, a to je ubijanje duha gradjanima Srbije kaznjavanjem za najmanje, pa i fiktivne prestupe i uskracivanjem usluga i prava koji im po zakonu pripadaju. Sam zastitnik prava gradjana koga su oni postavili, izjavio je da ovaj sistem funkcionise tako da se gradjanin potpuno obeshrabri u ostvarivanju svojih prava.
  Pozivam sve ljude koji zele ulazak u EU da uskrate svoje glasove onima koji su drzavu tokom proteklih 12 godina potpuno udaljili od pravca za koji se deklarativno zalazu. Svaki humanisticki princip koji se postuje u EU, Dos-ovska vlast je ekstremno grubo izgazila nogama. Sta mislite, ko je blizi EU: Dveri, koje su isto kao i vecina evropskih zemalja protiv koriscenja biometrijskih licnih karata ili DOS koji ih je kriminalnim aktom uveo, suprotno onome sto cine sve druge zemlje Evrope (osim BIH, ali to i nije drzava vec protektorat)? Blizi EU je onaj ko postuje njihove principe, bez obzira na deklarativno zalaganje. Problem sa DOS -ovskom vlascu je upravo u tome sto ona ne postuje principe EU za koje se deklarativno zalaze. Nigde na celom svetu tranzicija ne traje dvanaest godina. Dzordz Bus je 2003. godine izjavio da je Srbija jos tada bila dalja od EU nego 2000. tokom Miloseviceve vlasti. Sta je pametnom coveku koji odbija da laze samog sebe jos potrebno da trajno i u potpunosti okrene ledja lazljivoj izopacenoj robovlasnickoj vlasti?

  * nebitan
  17/04/2012 u 14:27
  Posebno je pitanje „americkih Srba“ ?! Mogu li se sluziti – dva gospodara ???

  Ne mogu. Srpska dijaspora je sluzila samo svoju “zadnjicu” i sopstvene sebicne interese.
  Srpska dijaspora nije ucinila nista da se cuje verzija srpske, odnosno, jugoslovenske strane. Mila Aleckovic i jos neki pojedinci su casni izuzeci kojih je ekstremno malo.
  Ostali, svojim glasovima su nam natovarili DOS-ovski rezim na vrat. Zasto im je DOS dao pravo glasa? Znao je zasto. Dijaspora Srbije imala je glavnu ulogu u opstajanju DOS-ovskog rezima na vlasti. Ako su svoje pozadine izvukli iz ognja, zasto ga nama svojim glasovima namecu?
  Amerikanka, supruga Srbina, javno je izjavila da srpska dijaspora nije ucinila apsolutno nista da se poboljsa ugled ili cuje verzija njihovog naroda. Meni je to izuzetno dobro poznato, jer poznajem srpsku dijasporu vrlo dobro.
  Nije Srbin ko koristi cirilicu (i Mongoli je koriste).

  Kada je Boris Tadic dosao na vlast, pored dijaspore, znacajnu zaslugu za to imale su i odredjene kategorije (inteligencije i sklopa licnosti) zena. Koristeci vulgarno-spoljasnje kriterijume, tj. fizicku lepotu, ponasale su se kao kuje u “teranju”, a ne zene-intelektualna bica.”Glasamo Tadica. On je lep.”, govorile su.
  Ovo nije izbor za Mister-a Srbije, nego za sam opstanak, a nadajmo se i za kvalitet zivota. Ako neko vec koristi fizicku lepotu kao kriterijum za odlucivanje o ovako vaznom pitanju,evo: Vladan je zadovoljava vise nego Boris. Iako je lepota stvar ukusa, moze da se kaze za Vladana da je lep. Hocete li sada dosledno sebi, glasati za Vladana (“…jer je lep”)? Hajde sad, glasajte za njega i ne rasipajte svoje glasove za Borisa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *