Србија шаље војнике на Косово и у Афганистан, и забрањује себи извоз у Немачку и Француску

Пише Павле Ћосић

Брисел, 17. април 2012. године (Бе92) – Данас је Влада Србије добила обавештење да ће у пакету за добијање чланства приступању ЕУ морати да пошаље 750 војника на Косово и 400 у Афганистан у оквиру НАТО мировних снага.

 

Министар одбране Драган Шутановац изразио је задовољство поводом ове вести и рекао да је Србија поносна што ће на овај начин допринети миру и ширењу демократије у свету. „За овај задатак одабраћемо најбоље војнике и старешине, како бисмо свету показали своје најлепше лице“, рекао је Шутановац.
У пакету мера за „бољи живот“, како је саопштено из Владе, зарад уласка у највећу Империју у историји, Србија више неће ништа извозити на тржиште Француске и Немачке, што се нарочито односи на сировине. Такође, да би чланство у ЕУ било сигурније, премијер Цветковић лично је потписао забрану извоза пољопривредних производа у ове две земље у следећих 150 година. Документ подразумева забрану извоза у било којим околностима које се евентуално догоде у том периоду у Европи. Штавише, Србија се споразумом обавезује да ће најмање трећину јабука, шљива, парадајза и краставаца увозити из земаља Европске уније, чиме ће ојачати заједницу, а уједно смањити конфузију која влада у производњи ових пољопривредних намирница у нас.
Изразивши задовољство што је Србија прошле недеље увела санкције Зимбабвеу и Обали Слоноваче, премијер Цветковић упутио је молбу Европском парламенту да наша земља учествује и у свим санкцијама према Ирану, и да, ако је икако могуће, помогне при планираном бомбардовању ове земље.

4 коментара

  1. Suganovac je zaboravio da je svaki oficir srpske vojske dao zakletvu da ce cuvati integritet i suverenitet svoje zemlje a ne Afganistana ili fantomske drzave kosovo. Bilo bi mu m mnogo pametnije da trazi povratak nasih 1000 vojnika na kosovo a ne da se uvlaci NATO u supak. Srbija je neutralna zemlja i Suiganovvac nema pravo da na svoju ruku salje bilo gde nasu vojsku. Ako mu se ide neka samo izvoli, ali nase sinove nece slati kao topovsko meso za interese nato.

  2. Stigli smo na dno.Ne zato sto Evropa trazi nase ucesce u Avganistanu i Kosovu u okviru Nato-a vec zato sto nasi politicari(nemaju ni malo stida ni srama)traze ucesce u sankcijama prema drugim zsmljama i u Nato mirovnim snagama.Ovo je pisanje po grobovima izginulih ratnika i rodoljuba.Licno sam izgubio ujaka u Kragujevsu(streljan kao partizan) i rodjenog brata 1991 u danasnjoj Hrvatskoj(rezervista JNA).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *