СНП 1389 Расправа пред Уставним судом

Пише Угљеша Мрдић

Представник СНП 1389 Миша Вацић је нагласио да ово удружење младих родољуба негује вредности традиције, православља и национализма, као и да целокупно деловање почива и инсистира на поштовању Устава Србије

 

Настављени су притисци на патриотске организације и поново је затражено укидање истих и то у време предизборне кампање.
Републичко тужилаштво предложило је Уставном суду забрану организација „СНП 1389“, „СНП Наши“ из Аранђеловца и „СНП Наши 1389“ због „сталног деловања усмереног на насилно рушење уставног поретка“ и „због кршења Уставом зајамчених права и изазивања националне, верске, расне и сексуалне мржње и дискриминације“.
Заштитник грађана Саша Јанковић оценио је да би евентуална одлука Уставног суда да забрани поменуте организације показала да демократија и институције у Србији нису довољно снажне да се одупру изазовима попут идеја које заговарају ове организације.
Информативна служба СНП НАШИ саопштила је да је на расправи пред Уставним судом Србије, поводом захтева тужилаштва да се забрани СНП НАШИ, тужилаштво доживело дебакл и било је понижено до ногу.
„Патриотске организације се већ годинама одлучно супротстављају диктаторском режиму и марионетским политичким партијама које српску државу и народ воде у пропаст, и ова расправа пред Уставним судом је покушај да се обрачуна са патриотама који не зависе ни од једног центра моћи“, саопштио је СНП НАШИ.
Представник СНП 1389, Миша Вацић, истакао је да, током ове три године, колико траје процес за забрану СНП 1389, тужилац није изнео ниједан доказ који би поткрепио оптужбу да овај покрет насилно руши уставни поредак у Србији. Вацић је такође нагласио да ово удружење младих родољуба негује вредности традиције, православља и национализма, као и да целокупно деловање почива и инсистира на поштовању Устава Републике Србије, и тако је било током свих осам година постојања покрета.
„СНП 1389 сматра да је поступак за забрану неоснован, што се види и из непостојања доказа тужилаштва, као и да представља притисак на ову организацију поводом кандидатуре на локалним изборима на Новом Београду.
Наиме, изборна комисија је потврдила листу „СНП 1389 – Нови Београд зна“ под редним бројем ДВА на локалним изборима у овој општини, а незванична истраживања показују да СНП 1389 очекује удео бирачког тела између седам и девет процената Новобеограђана, што плаши актуелне властодршце у Србији“, закључује СНП 1389.

Један коментар

  1. Како су наши момци незаинтересовани за озбиљнији пропагандни рад? Где је сад траскрипт са расправе на суду? Зашто да се само ослонимо на њихов и+званични извештај, зар није боље да прочитамо шта је то Миша Вацић рекао – можда би нас подстакло да и ми нешто кажемо?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *