Порука из Чешке пред изборе у Србији

Проф. др Рајко Долечек

Чешко искуство Србији треба да покаже зашто не улазити у ЕУ и НАТО.

Острава/Београд, 11.04.2012

Професор Рајко Долечек, угледни чешки медицински стручњак, интелектуалац и пријатељ Срба, послао је писмо са најважнијом поруком, везаном за наступајуће изборе. Писмо преносимо у целости:

Као главну мисао и истину за будуће мајске изборе би велика већина Срба требала јасно да изјави: званична Европска Унија (Еу), Нато и Америка су данас стварни непријатељи Србије. И сви они који су данас на власти и који их хвале и који им ропски служе, и који су се онако узгред и обогатили, би требало да за увек нестану са сцене (ма ко то био). Ова мисао није нека измишљотина или лаж, она је реалност за Србију, за Србе уопште.

Њу би требало сваки дан учити у школама, читати у новинама, по зидовина, изговарати као прву реченицу преко радиа, преко телевизије. Зар они, који их хвале и дају за узоре, желе да земља заборави 78 дана убијања и уништавања у току гангстерске агресије („хуманитарног рата“) ЕУ+НАТО+САД у 1999 (бомбе су убијале и на Ускрс), на основу измишљотина и лажи, без Резолуције Савета безбедности ОУН?

Зар да се продужи власт људима који хвале оне који су подло опљачкали део територије Србије вековима повезане са постанком српске државе? И који за паре купују део медија, да тврде, да је то већини народа све једно? Зар је Србија спала на то, да се њена судбина решава по разним амбасадама и купљеним Невладиним организацијама (ко их све плаћа?) и да купљени медији по свету од поштеног и јуначког српског народа праве банду кољача? Кад Холанђани, Немци, Французи, Енглези, Америкáнци, Канађани итд, говоре о људским правима, тřеба се сетити да су баш они убијали и уништавали по Србији, по Косову и Метохији.

Шта је остало од српске војске? Сада се решава судбина целог народа, који добро зна, ко га лаже и ко хвали његове „дин-душмане“. Основни интереси српског народа су да се унапређује опстанак и братски однос Србије и Републике Српске, да се брани Дејтонски споразум (иако није био без грешке) против централизације БиХ, и Резолуција Савета Безбедности 1244, српски устав. Косово и даље мора да остане саставни део Србије.

Пут Србије несме да ствара ту нека амбасадорка у Београду. Србија не може да се ослања на оне, који су је пре и после 1999 тешко оштетили санкцијама, бомбама и лажима. Њен пут је неутралност, политичка и војна, уз енергичне захтеве преко међународних организација (ОУН, БРИКС), да јој се надокнаде барем штете (оних 40 до 50 милиарди долара) од ЕУ+НАТО+САД агресије. Вероватно би Русија, увек више мање просрпска, као утицајни члан БРИКС (Бразил, Русија, Индија, Кина, Јужна Африка) могла да помогне. Зашто не тражити барем моралну подршку код разних „несврстаних“, ако их уопште има?

Чешко искуство

Ми овде у Чешкој нисмо били бомбардовани дан и ноћ 78 дана, није нам срушено преко 60 значајних мостова, није нам уништена велика хемијска, нафтна и друга индустрија, нису нам бомбардоване наше топлане и болнице, стамбени квартови наших градова, и тако даље, није употребљен против нас осиромашени уранијум, није убијено преко 3 000 наших одраслих грађана и деце и осакаћене даље хиљаде њих.

Није код нас изазвана еколошка катастрофа од бомбардовања – али ипак и нама није баш све најбоље у овом „великом друштву“ ЕУ+НАТО+САД, иако од ЕУ и понешта добијамо, ако слушамо.

Тек да споменем. Чешка је била увек велики извозник шећера – данас ми купујеме шећер из иностранства.Неке од наших модерних шећерана су купили Французи и неке од њих буквално срушили – решили су тако проблем конкуренције. Док смо пре чланства у ЕУ извозили велике количине свињетине, данас је увозимо из Немачке. Ванредно се смањио наш број стоке. Нашу врло развијену млечну индустрију (сада смањену) су покуповале разне међународне компаније. Наша чувена чешка пива, осим „Будвара“, нису више чешка, припадају разним међународним корпорацијама.

За много наших домаћих производа (разне ракије, саламе, сиреви итд.) смо морали водити борбу са бриселском бирократијом, да их можемо и даље производити. Наша армија је смањена на жалосно стање, на ваљда око 30 000 намештеника, укључујући чиновнике. Војници су одлично извежбани, али служе сада као НАТО снаге у Афганистану. Наш председник републике В. Клаус не воли баш много ЕУ, евро сматра за основну грешку (за сада имамо своју чешку круну).

проф. др. Рајко Долечек,
Острава, Чешка република

Извор: http://www.dverisrpske.com

Један коментар

  1. Srecom vi imate Klausa, a mi ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *