ONO ČEGA NEMA U SRPSKIM MEDIJIMA ILI HAŠIM TAČI U VAŠINGTONU: RAME UZ RAME SA SAD

Klinton: Odluka o okončanju nadgledane nezavisnosti znači da je Kosovo spremno za punopravno učešće u međunarodnoj zajednici

Stenogram zajedničke konferencije za štampu državne sekretarke Hilari Klinton s kosovskim premijerom Hašimom Tačijem posle njihovog sastanka u Vašingtonu:

DRŽAVNI SEKRETAR KLINTON: Dobar dan svima. Veliko mi je zadovoljstvo da izrazim dobrodošlicu premijeru Tačiju, koji je ponovo doputovao u Vašington i došao ovamo u Stejt department. Premijer je pokazao veliko umeće rukovođenja i pomogao je u unapređenju demokratije, stabilnosti i vladavine prava na Kosovu. On vodi svoju zemlju ka onoj budućnosti koju narod Kosova želi za sebe i koju SAD žele za njega, a to je punopravno partnerstvo u evropskim i evroatlantskim institucijama.

Premijer i ja smo imali mogućnost da razmotrimo napredak koji Kosovo ostvaruje u promovisanju svoje evropske budućnosti. SAD snažno podržavaju dijalog između Kosova i Srbije, u kome posreduje Evropska unija, i pozdravljamo dogovore koji su u tom dijalogu do sada postignuti. Liderima obe zemlje služi na čast to što su kadri da postignu kompromis i kroz taj kompromis pronađu najbolji put za dalje napredovanje.

SAD su i dalje apsolutno opredeljene za teritorijalni integritet i suverenitet Kosova. Dogovori postignuti u dijalogu sa Srbijom to samo još više naglašavaju, istovremeno utvrđujući uslove za učešće Kosova na forumima s njegovim susedima, gde će Kosovo konačno imati ravnoparavan glas kada je reč o regionalnim pitanjima. Pozivamo obe zemlje da ostanu čvrsto opredeljene za dijalog i da u potpunosti sprovode u delo ono što je dogovoreno.

Želela bih takođe da srdačno čestitam Evropskoj uniji na odluci koju je donela u pogledu iniciranja izrade studije izvodljivosti za sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s Kosovom. To za Kosovo predstavlja korak napred ka članstvu u Evropskoj uniji i jasno pokazuje da su i lideri Kosova i odgovorni u EU čvrsto opredeljeni za jačanje tog uzajamnog odnosa.

Konačno, Međunarodna upravljačka grupa za Kosovo nedavno je proglasila početak priprema za okončanje nadgledane nezavisnosti Kosova u 2012. godini. Iako ostaje još dosta posla koji treba obaviti, vlada predlaže zakone za usvajanje i gradi institucije koje će unaprediti demokratske reforme i delotvornu vladavinu prava za narod Kosova. Pomenuta odluka znači da je stabilno i nezavisno Kosovo spremno za punopravno učešće u međunarodnoj zajednici i partnerski odnos sa njom.

Želim još jednom da kažem, gospodine premijeru, da SAD stoje rame uz rame s narodom Kosova, dok on trasira put budućnosti svoje zemlje i želim da vam zahvalim i da vam odam priznanje na svemu što ste dosad učinili za napredak koji danas proslavljamo.

PREMIJER KOSOVA HAŠIM TAČI: Gospođo Klinton, predstavnici medija, kao i uvek, veliko mi je zadovoljstvo da boravim u Vašingtonu, posebno sada u aprilu kada su procvetale trešnje, pa grad izgleda toliko lepo. (Smeh) SAD i vi lično oduvek ste nadahnjivali narod Kosova vrednostima slobode, demokratije i pravde.

Kosovo je mlada demokratija. Predstoji nam još dugačak put kada je reč o reformama – trebalo bi da osnažimo institucije i privredu, valjano upravljanje, da pojačamo borbu protiv korupcije i rešimo jednu za drugom sve preostale tačke sa afirmativnog dnevnog reda kako bismo transformisali svoje društvo i ostvarili pozitivne promene. Međutim, neke stvari se nikada neće promeniti. Te konstante su naša sloboda, naša nezavisnost, naš teritorijalni integritet i suverenitet, naše pravo da postojimo kao ponosna nacija u velikoj porodici nacija.

Želeo bih da iskoristim ovu priliku da zahvalim gospođi državnom sekretaru Hilari Klinton na ulozi koju je lično odigrala i na doprinosu koji je pružila za postizanje najnovijih sporazuma između Kosova i Srbije o regionalnom predstavljanju i IBM (integrisanom upravljanju granicom). Moja vizija Kosova i regiona jeste vizija budućnosti u kojoj će granice biti otvorene i u kojoj će postojati dobrosusedski odnosi.

Danas smo razmotrili i mnoga važna bilateralna pitanja. Ponosan sam na večno prijateljstvo između naših dveju nacija. I jedni i drugi verujemo da najnoviji sporazumi takođe pomažu da se otvori jedno novo poglavlje u odnosu između Kosova i Evropske unije.

Sve zemlje u regionu dele jedan isti cilj i jednu istu viziju kada je reč o evropskim integracijama i članstvu u NATO. Međutim, da bi se to ostvarilo, i dalje su nam potrebni snažan fokus i prisustvo SAD i Evropske unije, i to ne samo na Kosovu već i drugde u ostatku Zapadnog Balkana. Gospođo državna sekretarko, najlepše vam hvala.

KLINTON: Vama najlepše hvala.

REZIME BELE KUĆE O SUSRETU DŽOZEFA BAJDENA SA HAŠIMOM TAČIJEM

Danas je (5. aprila; prim. prir.) potpredsednik SAD Džozef Bajden izrazio dobrodošlicu u Beloj kući predsedniku vlade Republike Kosovo Hašimu Tačiju u sklopu trajnog opredeljenja SAD za mir i stabilnost na Kosovu i u celokupnom regionu Balkana. Potpredsednik SAD je čestitao predsedniku vlade Tačiju na napretku koji je nedavno postignut u dijalogu između Kosova i Srbije, koji se odvija uz posredništvo Evropske unije, kao i na početku izrade studije izvodljivosti u vezi sa narednim koracima ka evropskim integracijama Kosova. SAD odlučno podržavaju taj dijalog i sa radošću iščekuju celovitu primenu sporazuma utanačenih između Kosova i Srbije, što će biti od koristi za narode obe zemlje. Potpredsednik Bajden je još jednom izrazio američku podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Kosova. Predsednik vlade Tači iznova je potvrdio potpredsedniku SAD svoju čvrstu opredeljenost za pružanje pomoći u izgradnji regiona koji će se zasnivati na dobrosusedskim odnosima i za nastavak sprovođenja neophodnih demokratskih i ekonomskih reformi.

Izvor: http://www.standard.rs

20 komentara

 1. ZAŠTO je Amerika tako okrutna prema Srbiji? Zašto od Hrišćanske Srpske teritorije pravi Albansku muslimansku državu (iako nas je bez razloga bombardovala)? Znamo za strateške interese Amerike: Da se omogući pristup prirodnim resursima, da se izgrade vojne baze, da se oslabi-rasparča Srbija da ne bi mogla da pomaže Rusiji u odbrani zemlje u eventualnom napadu NATO-a, a moguće je i da se računa na angažovanje Albanaca i muslimana u agresiji na Rusiju pod izgovorom da se tamo gaze ljudska i manjinska prava? – ZNA Amerika da su Albanci zadnjih 50. godina proterali 500.ooo. Srba sa Kosova i da na zločinima i etničkom čišćenju (otimaju) prave “Albansku državu KOSOVO”? Znaju i da je Hašim Tači optužen za monstruozne zločine i trgovinu organima, ali im to ne smeta da se kriju iza nekakvih demokretsko-evropskih standarda i integracija! DALI ĆE sutra i u Makedoniji na bazi višedecenijske kontinuirane albanizacije “da se prihvati realnost i preda polovina teritorije Makedonije Albancima”? MOŽE LI, takodje u bliskoj budućnosti, da se desi da NATO-Amerika po Kosovskom modelu omogući muslimanima u Francuskoj (šes miliona) da otmu deo Francuske teritorije i naprave sebi državu (“realnost”)?!!!

 2. Gospodo!
  Albanci, prvo: nisu muslimani, niti nameravaju da grade muslimansku drzavu ni po koju cenu. Vi samo izrazavate licnu averzijau protiv albanskog naroda i njenih dostignuca – odnosno tvoji komsiji!!!. G. Josipu zao mi je zbog tebe, bez razloga mucis dusu!!! Doduse kod tebe je preterano ono personalizovanjem nacionalno pitanje- srpstvo!! Na protiv zamolio bi da ne povecavas jos dozu neprijateljstva medju mladima. Onda decidivno govoris, kako su albanci tobozje opasni cak i za rusiju, zasto? pitam te…pa samo sto ne kazes, i vanzemaljci su u nevolji od nas. Tj. tvoja “EUREKA”!!! Dobro znamo: Rusija ima svoju teritoriju i svoje ekonomske i politicke probleme, dabome.
  Kada je u pitanju istrebljenje – Istina za volju, da su isterani oko 2.000.000 albanskog zivlja, pocevsi od 1878g. pa do danas, iz Toplice, zatim u kontinuitetu sa uze teritorije Kosova itd.itd. Ali neka, hvala bogu sto demokratske zemlje znaju istinu o nama, to je vazno!!!
  Medjutim kada govorite o francuskoj drzavi, zasto g.Josipe opterecujete sam sebi?, vi “lijete” krokodilske suze, jer model Kosova nikada nece stici na tlu francuske. Nedaj boze da te cuju francuzi, bukvalno bi ti rekli: “Bos dobil po ritu,…dobices koju protesnu notu ili pak ostru kritiku…!!! Evropljani predomisle u vezi turske, zbog neprijema u EU!!! Evo oni priznaju svoje ogromne greske, ali jeste kasno. To vazi i za vas g. Josipu,!!! U brizi i nevolji, kazem uopste:”Kada se covekov um spusta u nivo zverstva”. A to desavalo na Balkanu i desava savki dan. Nasilje predstavlja najveci rizik za svih nas!!!
  I najposle, Pozdrav od politickog rivala,ja ipak ovo cenim kao dijalog radi poboljsanja eventualnu klimu na brdovitom balkanu.

  • Albanci nikada nisu dozvolili prebrojavanje ili ako hocete ucestvovanje u popisu stanovnistva. Zbog i danas prisutnog tribalnog nacina zivota velike vecine albanske populacije nikada nije moglo da se obavi popisivanje u oblastima gde su ziveli. Zasigurno je da i sadasnji vlastodrsci nemaju pojma koliko vas tacno ima, sve brojke su ciste manipulacije, a da ne pricam o ne postojanju granice izmedju KiM i Albanije. Odakle vam onda cifre koje pominjete, verovatno ste sami brojali od 1878 do danas. Vi manipulisete brojevima kao uostalom i istorijskim cinjenicama sto je sastavani deo propagande vasih neodgovornih vodja. Ovo se obija o glavu prvenstveno vama Albancima. Pre ili kasnije bicete primorani da se suocite sa realnoscu kad vam odu gazde iza cijih se skutova momentalno skrivate, kao sto ste uostalom vec vise puta cinili u 20 veku. Samo sumnjam da ce ovoga puta autohtoni narodi Balkana Srbi i Grci biti prema vama blagonakloni kao sto su bili do sada. Sto se tice religije opet je cinjenica da je vecina vasih sunarodnika muslimanske vere i da ekstremni islamizam i te kako ima uticaja a najbolji je primer formiranje teroristicke UCK, kao i albanski terosti sirom sveta koji vec sede u zatvorima (SAD, Nemacka) Veliko je zlo samo sto mnogi medju vama iako muslimani po veroispovesti, uopste nisu religiozni, jer kako objasniti paljenje crkava, unistavanje i skrnavljenje skaralnih predmeta,paljenje i plackanje kuca suseda, uzurpiranje njiva, suma, ubijanje ljudi zarad prodaje njihovih organa na crnom trzistu. To verujuci muslimani ne rade.

   P.S. Nehotice sam greskom stavila + na vas komentar

 3. Taci je izgubio iz vida da ova matora kvocka ne nosi jaja.

 4. Sciptari.Kada ste dosli sa Kavkaza na Siciliju,pa ste dosli da se borite protiv nas 1043.Pobedili vas i pustili da kao normalni ljudi zivite na nasem tlu.Malo vam to je bilo?Kada su Turci dosli odmah ste pohrlili da im se uvucete i tada radili isto sto i u svakom narednom ratu do dana danasnjeg.Sramota!Neka vam je na dusi sve sta ste radili sa onima koji vam hleb i zemlju dadose!

 5. Rahoveci: Praviš se naivan ali vrlo lukavo širiš dezinformacije! Upravo večeras u 20.00 sati gledao sam UNHCR-ovu emisiju “Život i standardi” na Kosovu. U Srpskom selu kod Uroševca (?) preostali Srbi žive u getu (direktan TV snimak). Nemaju slobodu kretanja i fizičku zaštitu. Kada su samo primorani, na svoj rizik idu u Uroševac u strahu od kamenovanja. Na seoskom groblju spomenici porušeni i poloimljeni. Imaju mnogo hektara zemlje ali ne smeju da obradjuju – to koriste Albanci. I ono malo stoke, mehanizacije i voćnjake što imaju oko kuće – stalno im kradu Albanci! Sprovode se zulumi nad Srbima da beže sa Kosova, zato i nema povratka! – ZAŠTO, g. Rahoveci ne vidiš i ne čuješ pogrom nad Srbima – a hvališ Evropsku demokratiju? I Hilari Klinton se pravi politički slepa da ne vidi egzodus Srba, a na sva zvona hvali H. Tačija za doprinos u stvaranju demokratskog društva Kosova, Evro-integracijama i standardima(!)? …Tvoji stavovi i zapažanja na moj gornji komentar su totalno neobjektivna! Ne zameram ti što si nešto pogrešno (ili namerno) protumačio! Pročitaj više puta ako nisi razumeo! Nisam rekao da su Albanci opasni čak i za Rusiju, nego da postoi potencijalna opcija da Vas Amerikanci vojnički iskoriste u slučaju napada NATO-a na Rusiju! Takodje, zašto bi Francuska protestovala na moj analitički pogled kada se milioni Evropljana bune protiv islamizacije Evrope, što nije u skladu sa tvoim stavom da “model Kosova nikada neće stići na tlu Francuske”? – Neće baš sada, ali proces islamizacije decenijama traje i teče proces proizvodnje REALNOST na terenu, i kad dodje vreme, kao na Kosovu, to će da se desi – što ti namerno nećeš da primetiš i vidiš? _I za Tursku nisi u pravu! Primećuješ da se Evropa duboko kaje što ne prima tu zemlju u EU, a nećeš da kažeš da je Angela Merker javno izjavila da je razočarana u multikulturalnost i prilagodjavanje emigranata i gastajbajtera, što je jedan od razloga za opreznost!? …….IMA MNOGO TOGA da se kaže, ali da ne dužim, Albanci su izazvali ratne sukobe na Kosovu (višedecenijskim etničkim čišćenjem Srba i oružanim napadima na državnu miliciju) i u Makedoniji, i pretstavljaju destabilizatorski faktor na Balkanu! JEDAN od najjačih argumenata za ovo je “JUGOSLOVENSKA PLATFORMA O KOSOVU” – da se zaustavi iseljavanje Srba sa Kosova i omogući povratak više desetine hiljada prognanih, donešena 1987. godine u Saveznoj Skupštini, predsednik Ilijaz Kurteši (Albanac)! A preko puta Skupštine u Pionirskom parku bilo je više hiljada Kosmetskih Srba da iskažu probleme!? ZAŠTO televizija Beograd ne reprizira-prikaže TV snimak “Jugoslovenske Platfprme” da se potseti i vidi Evropa i Amerika ko je agresor i destabilizator bio na Kosovu!? …..

 6. Gospodja Zorica!
  Hvala na vas plus u mom komentaru, mislim da niste pogresili.
  kada je u pitanju istorija, Kao prvo, ako vam nije krivo, vi ste dosli kod nas, tj. se vidi iz vase pseudohistorije- fobije, oprostite ali zato nosite teret kompleksa generacijama.
  mi se ne zurimo, jer sama rec Ilir, oznacava flozofski koncept slobode.
  onda mi nismo nikome oduzeli zemlju nego, vi ste doslaci na balkanu i to od 8 veka do 13 veka, zatim, danasnji grci nisu stari heleni. pa i makendonci, samo pogledajt kako uzurbano podizu “svoje junake”, kod njih desava kradja istorije. Time dozvolite da vam ukazem, na deklaraciju predsednika Akademije Nauke bugarske, po cete se uveriti u vezi makedonske istorije. Oni navodi; prvo nemaju jezik, ni drzavu. Njihova je drzava vestacka tvorevina citiram navedenog predsednika a pogotova gresite kada govorite o paljenje crkava. Nije istina, to je kleveta i laz, vasi ljudi popalili sve pa i nase dzamije.
  Ceo svet zna koliko mi Albanci postujemo ekumenizam. To je nas KULT, to je nasa karakteristika. Mi ne mrzimo nijednu veroispovet, jer nama sve tri pripadaju, i necemo nikada uciniti tako nesato, jer mi onda gubimo jedan deo naseg bica.
  Gospodja Zorica, nemojte uperiti otrovne strelice nad nasem mladez, jer omladina mora da se susrece i to veoma brzo. Zatim Albanci nisu bili nicija sluga, a vi ste odmah turcima dali vase najljepse devojke. Kao dokaz uzmite Vuka Draskovica, jos nesto vi ste veliki eristici, pustite to jer nema vajde. Nikada nismo dali povod turcima, nas SKENDERBEG je borio nepokolebljivo protiv turske vojske i to preko 35 godina, odbranio balkan i evropu.
  ja vidim da u vasim komentarima ne postoji drugacija misljenje, jedino ja pisem o buducim standardnim kriterijumima, to je buducnost mladim generacijama, ubedjen sam.

 7. Neverovatno.Srbi ubijali Šiptare a njih sve više i više,dok “ugnjetača i ubica” sve manje. U Prištini od 200.000 Srba ,došlo se na desetak. Toliko o ugnjetačima.

 8. Rahoveci,
  Pročitajte neku knjigu Šafarika,Surovjeckog, Mavre Orbinija,kao što vidite nisu Srbi, te knjigu Odlomci istorije Srba ,prof.Miloša Milojevića, te ,neku knjigu prof.Sime Lukin-Lazića i Olge Luković Pjanović. Pročitajte nešto o Lepenskom viru i Vinčanskoj kulturi.
  Na mestu smrti Despota Stefana Lazarevića stoji beleg sa upisanom godinom smrti 19 juli 6935 .g. od kada Srbi vode svoj kalendar.
  Pročitajte malo.
  S poštovanjem.

 9. Uzalud je slepom pokazivati i gluvom pricati ! Takvi su siptapi za istinu gluvi i slepi ! Ali ni to nece do veka , ustace Srbija !Bice ono iz narodne pesme ” drumovi ce pozelet siptara ali siptara biti nece ! “

 10. Draga g.Zorice,
  Iz prijateljski razloga i postovanja prema jednoj dami poput vas sa zadovoljstvom vas prezivam semiotikom “Draga” verujte mi!!! Inace znajte je da je komplimente posebna i plemenita stvar – poztivno!!!. Doduse iskren sam uvek bio i ostao, ipak zelim reci svima istinu u lice!!!
  Mi smo evropljani, naravno kao i svi ostali na nasem kontinentu. Zatim, znamo sta znaci komsiluk, staznac prijateljstvo,…sta znaci drugarstvo i vise od toga.
  A kada me pitate, to jest figurativno,…tpuno vas razumen ali posto odavno dijalogiramo, mislim da treba primiti i to u poztivnom kontekstu.
  Medjutim iteresantno je jedna stvar kod nas, mi vinogradari rano se budimo uvek, bez obzira na sezonu.
  Kod nas ne postoji termin dobro jutro u 7 sati kao kod ostalih, nego to je dobar dan. Za nas pozdrav sa dobro jutro, postoji ali samo u 5 ujutro. Zakasnjejnja nema u nasem kraju.
  komsijsko postovanje!!!!!!!!!!!!

  • D A R I N A

   @ RAHOVECI,, mnogo se sepuris po srpskim portalima, idi sa svojim niskim IQ i prosvecuj siptare, jos uvek vas je 50% nepismenih.O zenama da ne govorim. Tek neki koji su rodjeni posle 80.-tih su obavezni nauciti pisati. Svaki tFoj komentar zaobilazim u sirokom luku, odvratne lazi i bljuvotine pises, te mi se povraca posle.

 11. Sve štomprića ovaj šiptar PRIČA I SANU tu je tragedija SRBSKOG NARODA.Ti nepismeni DOKTORI ISATORIČARI /sa lažnim doktoratima/dobijenim od naših neprijatelja GLAVNI SU PROBLEM SRBSKE ISTORIJE.Pa se danas i o ovakvim temamna mora raspravljati.A TU NEMA SPORA ŠIPTARI SU NA BALKAN DOIŠLI U 11 veku.TO SE VRLO LAKO DOKAZUJE.A ovaj šiptar naravno čita ono što njemu odgovara.DO KADA”E TO TAKO BITI,jedino to ne yavisi od ŠIPTARA pa čak ni od amera.TO ZAVISI ISKLJUČIVO OD SRBA.

 12. Vidite i slusajte ovog Rahovecija,molicu lepo <<Skenderbeg,, je Albanac. Ima to ima, ali kod brace Grima.Taj ,,njihov Skender beg,, je Djordje Kastriot, poturica slovenskog porekla.I Kuci su prelazili u muhamedansku veru koliko ja znam.Lazu cim zinu. Bice im problem da udju u EU jer se vise od polovine KIM katastarski jos uvek vodi na Srbe. A dotle cemo i mi imati pametne ljude na celu drzave.Tu ce tek biti problema.Evo, gledajt sada sta rade po Makedoniji…Samo tako neka nastave i imace novi balkanski rat.

 13. Sta komentarisete sa tim sciptarom uopste? Pa njih ne postuju ni sami Albanci.Nije Ilirija stvorena na PROKLETIJAMA medju ovcama.Neka pogledaju narod sa Kavkaza kako sebe nazivaju,kakva im je kultura,igre.nosnja,zivot,identicni su…tu neka traze korene,nije to stid,naprotiv..Kakav SKENDERBEG ???? zna li doticni pravo ime i prezime toga coveka pre nego sto je presao u islam ? Oni bi zeleli da budu ‘zakrpa” svakom narodu,veri ideji ne bi li dobili na nekakvom kvalitetu jer na zalost ne poseduju nikakav pa ni onaj naj vazniji ljudski!

 14. Svi komentari obilaze istinu, a nasa istina je gorka bolna i izdajnicka!
  Hilari i svi pre nje su radili protiv Srbije.Pitanje zasto je srpska
  politika za poslednjih 100 godina vodila politiku koja nije bila od
  iteresa drzave Srbije.Kolika je bila Srbija pre Vidov dana 1914 god.
  Dali su Siptari tog vremena mogli doneti odluku o otceplenju iz drzave
  Srbije.Sta se to desilo sa nama Srbima dasmo postali ovakvi ili onakvi
  kaka nas Zapad vidi,nisu Siptari tolike pameti da pridobiju Zapad za
  svoje interese. Zapadu treba nova vojska za pohod na Istok Siptara ima
  vise spremnih za vojsku nego nas Srba ukupno.Ratna vojna industrija
  trazi rat da bi opstala.Moramo se pitati zasto jos kukamo za JUGOM kad
  je bas za vreme te drzave najvise Srba ubijeno,od tako zvane brace i
  nacija koje su granicile sa Srbijom.Ubedjen sam da nije sve gotovo ako
  na IZBORIMA POBEDI PATRIOTSKA SRBIJA verovati je u pamet srpskog naroda
  DAJ BOZE!!!

 15. Nanjpre zelim svim citaocima pecata i naravnu njenom stafu, cestitati veliki praznik USKRS. I tim prilikom dopustite mi da vam zazelim svima dobro zdravlje i uspeh.
  praznicki pozdrav

  Gospodja/G-djica Darina,

  Hvala, ja se ne ljutim ni po koju cenu. Vi govorite o necemu sto smo odavno prevazisli kao i ostali balkanci. Medjutim vise od argument je…upravo, to sto albanci prvi na Balkanu, kroz slobodnih izbora dali glas jednoj uvazenoj dami: Predsednicu drzave Atifeti Jahjagi. Zar to nije nova realnost na nasem poluostrvo. Pogotovu normalno uzimam i delo publicista g. Spiridona Gopcevica, koji je bio izvor deizformacije piscu Karlu Maju, koji je navodno napisa kako bi rekao onu zutu knjigu “Kroz zemlju Arbanasa”. Neka, mi imamo cist savest kroz istrijske epohe balkana.
  potom u vezi ostre note o sepuriranje u vasim portalima, ja mogu da ne ucestvujem nikada. ali bilo bi najbolje,…dajte i vi saljite komnetare u nasim novinama. napisite na srpskom nema probljema.

  • D A R I N A

   @ RAHOVECI, nauci prvo da izgovoris rec BACKPC a ne uskrs.ti se ovde obracas Srbima,srpski se kaze (vec napisano).Mozes da nam zelis sta hoces, Gospod ne slusa tebe i takve. Vase zelje su cinjenice, koje su se dogodine na Veliki petak u Makedoniji. Uzas. Vasa ljubav je ista i prema Srbima i Makedoncima.Slicno i jos gore u Gorazdevcu, ubili ste decu. Vi nemate ljudsku savest, neka vas je sram. Vas je tesko ubrojati u narod,jer nemate nista ljudsko u sebi (streljate nevinu i neduznu decu), to nije mrznja nego bolest neizleciva. O vasem poreklu je za mene mizerno pisati, jer i drzava vasa je isprosena i jedva priznata na Balkanu 100 g. Ne da ste na Balkanu omrazeni, ceo svet vas ignorise i na velikoj je distanci. Vase odlike su:brutalnost,kriminal,pljacka,materijalnog i ljudskih organa,trgovina ljudima,laz,prevara.siledzijstvo,kradja etc.etc.Nemate kulturu, samo par jeftini tradicionalnih obicaja.bez veze ste.Ovde koristis priliku da se sa ljudima dopisujes,jer si zeljan da te neko tretira kao coveka. I to malo sto si pismen,zahvali srpskim uciteljima, koji su te opismenili.

 16. G. Darina!
  Obzirom na vase ponasanja prema meni i mom narodu,…moj komentar, ipak moram poceti mirnim tonom i mentalnoscom gradjanskih manira!!! Tvoje recenice i ostri izrazi po mene su Iluzije a ne izazovi. No kada su u pitanju DAME, nasa data rec “BESA” i “KANUN” uvek prastaju. Znajte da u nasem KANUNU tj. narodni mehanizam pravde, ima doista ljepih reci i postovanja pogotovu prema Ljepsem polu!!! To je ziva istina.
  Inace kada upotrbljavate te zloglasne – pogrdne recenice, onda niste u pravu, ali neka…opet ja prastam Dame! Pa u nastavku kazete, jos i dodajete, kako mi je zelja biti tretiran kao fin covek, zbilja, u pravu ste to zelji savki normalan covek. Pa jos nastavljate, kako to malo znanje po vama dobio sam od srpskih ucitelja, nije interesantno da vas ispravim, ali sam prinudjen radi stvarnosti!!! Nije posteno sa moje strane terati nekakav inat ali istinu za volju, tu moram da dodom i to: moji ucitelji nisu bili srbi, vec klasa Djakovacki dobri ucitelja. U nastavku upotrebljavate niz termina kao sto su: “Laz”, ja nisam sklon lazi, klevetima, uvredama, itd. itd. Ali nakon svega toga, ja sam makar naucio kako se cestita VASKRS…imajuci u vidu da praznik pripada celom jednom narodu!!! A kada smo kod praznika, mislim da mi balkanci, imamo najvise razloga da se vec jednom naucimo uputiti jedan drugome medjusobne CESTITKE, jer nije fer gledati komsiju preko nisanske sprave, ako sam dobro izgovorio. Ako ne opet me ispravite molim vas, jer time covek uci to sto treba da nauci!!
  Komsijsko postovanje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *