Они који су лагали јуче, лажу данас и лагаће вас сутра!

Пише Милорад Вучелић

 

Не морате замишљати нити пуштати машти на вољу да бисте потражили нешто с чиме се могу упоредити четворогодишњи разорни резултати рада још постојећег режима. Потврђује се, по ко зна који пут, да је стварност фантастичнија од било каквих фантазија. Званични подаци и чињенице које саопштавају представници владе сами по себи говоре: Србији прети рецесија у 2012. години ако индустријска производња настави да пада. У фебруару ове године индустријска производња имала је највећи пад од 2000. године.
„У последњих тридесет година само три пута забележен је већи месечни пад производње, и то у јуну 1992. када су уведене санкције, априлу 1999. у време НАТО бомбардовања и октобру 2000. године у време демократских промена“… Забележен је пад у свим областима прерађивачке индустрије… Настављене су лоше тенденције у спољнотрговинској размени па је извоз у фебруару мањи за 20 одсто него у истом месецу 2011, а увоз је порастао за три одсто… Девизне резерве ће бити потрошене за две до три године… У само двадесет четири часа у Београду је дошло до пет самоубистава, а Србију је у безнађу „захватила епидемија алкохолизма па сваки шести средњошколац пије, а сваки четврти становник Србије је пијанац…“.

[restrictedarea]

Резултати владавине српског режима од 2008. упоредиви су, дакле, само са суровим међународним санкцијама или са НАТО агресијом. Изаберите, већ према сопственим настраностима, како вам драго и шта вам је ближе.
Па, на чему онда почива оволики „успех“ званичног Београда на путу европских интеграција који је окруњен кандидатуром за ЕУ. Поред већ наведених резултата на путу без алтернативе ту је пре свега и изнад свега косовска политика српског режима. Та политика се може јасно сажети у констатацију да је учињено све што се могло да се утре пут фактичке независности Косова и учвршћивању међународног положаја те квазидржавне творевине. Томе је претходило потписивање и једнострана примена ССП-а искључиво на штету Србије. Да није Викиликса ово би се могло приписати екстремној неквалификованости, незнању и неискуству припадника садашњих власти. Пошто су нам, захваљујући Викиликсу, јавно доступне дипломатске депеше америчких обавештајаца и дипломата из Београда настале на основу разговора са српским званичницима јасно је да реч о свесном и активном служењу страним интересима и безочном лагању свог народа, а не само о неукости.
У највеће резултате српског режима обилато подржане од стране готово свих медија је потпуно сулудо окривљавање српског народа за све и свашта у последњих више од двеста година, тачније за све у историји почев од Првог српског устанка. Више им није довољно да за све криве Милошевића па су се и Карађорђу машили за гркљан. Режим у Београду је прави рекордер у националном мазохизму па прихвата сваку оптужбу и извињава се на све стране. По самоокривљавању и самооптуживању на рачун свог народа они су лидери у региону. Само се тако може објаснити огромна несразмера и потпуни несклад између тобожњег уважавања у свету и истовременог презира који према њима гаји властити народ. Узалуд се из аутентичног стенограма са седнице Председништва Републике БиХ може прочитати да Алија Изетбеговић тврди да је у Сребреници страдало „негде око 3.000 људи“, владајућа коалиција у Народној скупштини Србије прихвата број од преко 8.000 жртава и доноси извињавајућу резолуцију.
Београдски режим је склон да искоришћава и злоупотребљава све националне ресурсе зарад одржавања своје власти, али не показује никакву потребу да се бар једном лати да неком из белог света за нешто каже – не. Тај део националне историје Срба остаје потпуно безбедан. И то је једино што је сачувано и просто вапи за својим баштиницима.
Припадници режима показују велики жар у прихватању свакојаких националних и државних кривица али зато нису спремни да прихвате своју не само јасну кривицу него чак ни политичку одговорност за социјално-економску ситуацију у земљи коју су вршењем своје власти произвели. То изборна кампања до сада владајућих странака и бившег Председника Србије више него уверљиво доказују. Склони формулама о индустријализацији, реиндустријализацији и електрификацији, и истовременој аграризацији они су, по свему судећи, прихватили старо дијаматовско правило о преласку квантитета у квалитет, па умножавајући лажи до неслућених размера покушавају да досегну истину као нов квалитет. Најбоље је данашњу власт дефинисао у дирљивом несвесном признању један од лидера одлазеће владајуће коалиције узвикнувши на изборном митингу: „Они који су лагали јуче, лажу данас и лагаће вас сутра“!
У борби против српске опозиције, врло су активни јавни радници и аналитичари који су нагло постали резигнирани. То је резигнација посебног кова и она углавном значи подршку постојећем режиму. У тренутку избора да ли ће се ићи лево или десно, напред или назад, они изаберу да резигнирају, а у ствари потону и зароне под скуте власти. То је посебна врста врло активне и речите резигнације која одржава постојеће и прикрива комфоран политички избор. Пошто нема идеалног политичког избора треба оставити постојеће да на миру опстане и ако је могуће што више људи придобити за такву превару.
Када притерани аргументима у некој јавној расправи представници одлазеће власти ипак неки неуспех морају да признају они обавезно помињу светску економску кризу за коју нико није знао у мају 2008! А нема никога нормално обавештеног и одговорног ко још  крајем 2007. није знао шта се стварно дешава у свету и шта се спрема и Србији. Не зна се шта је горе, да ли то што су бестидно лагали, или што заиста нису знали, или и једно и друго. Са том мешавином незнања и лажи они наступају и на овим изборима. У континуитет страног утицаја и спремности да се беспоговорно извршавају налози странаца не треба ниједног тренутка сумњати.
Па, изаберите.

[/restrictedarea]

11 коментара

 1. Tačno. zato daj malo prostora dverima ne više nego što ima neverni i neobavešteni, momci zbilja imaju šta da kažu ako nas i oni prevaslaju neće biti prvi ni poslednji bar smo pokušali.pozdrav.

  • Drzavi srbiji treba stranka koja ce srbiju ujediniti i koja ce postivati sve narode koji u njoj zive a ne kao dveri da klasificiraju narop po cemu su srbi prvi a svi ostali su nevazni. To je jedino sto ce priodonjeti tome da nece preci niti cenzus. Na nacionalizmu se ne zivi nego razvijenom ekonomijom i poljoprivredom, turizmom i ostalim profitabilnim granama.

   • Dosta nam je ovakvih patriota kojiima je samo njima lepo.Nestavljaj momcima usta ono što nisu rekli.Što se tiće cenzusa ne sekiraj se pazi da ne bude kao u piramidi 67% pa će neki u političku penziju a neki bogami i u zatvor koji su se ogrešili o zakone države Srbije i bio srbin ili ne, mada bi ja srbima dao veće kazne jer su krali svoj narod , krali od srpskih vojnika koji ostaviše kosti po albaniji i plavoj grobnici krali od njihovih uplakanih siročića koji su ponovo podigli ovu Srbiju iz pepela krali njihovu muku i suze i davali svojo deci.Jer Srbija je stvarana u muci patnji za razliku od druhih država koje su pravljene dekleracijama. I zato kazna srbinu mora da bude veča za nauk.

 2. Poz, Iz New Jorka!!! Da gos, Vucelicu oni koji lazu ti i kradu a Narod
  trci dok ne padne od umora i gladi.To Srbija dozivi od 1945 god, pa sve
  do obecanja Svedskog standarda i evo sad povezujemo Moravu sa Vardarom.
  Laz,demagogija Holiwud,igara gospodare: Arena je otvorena zivotinje ricu
  PUBLIKA …Neznam sta ce zaokruziti na DJURDJEV DAN .iMA IZBOR AKO JE
  NACIONALNO SVESNA!!!Dveri su otvorene pomozite u promociji zdravim snagama PORODICE SRBIJE toliko iz NewJorka Radoslav.

 3. I, j”opet LOLE izbace parole!
  Gospoda, srpska gospoda,svi su za izgradnju srpskog kapitalizma, svi jure za za investicijama kojima se izgrađuje kolonijalni sistem tzv. Jugoistočne evrope. Skup je taj sistem, zamislite tu silnu admistraciju, neradnika od preko pet stotina stranaka, nagomilane državne birokratije i birokratski partijskih preduzeća, agencija i raznih firmi, enormnih medijskih kuća i… Utovljena, dobrim delom ofarbana i ćelava gopoda, bezbrižno daju izjave i bezobrazno lažu, kao i do sada, neki novi ubedljivije a oni stariji to rade profesionalno, njima se čak i divimo i za njih više navijamo. Nama trebaju državnici iz policije, sirotinje ili sa groblja, jer nam jedino tu ide i tu napredujemo, tj. raste sirotinja, policija se množi, a o mrtvima i sirotinji da i ne govorim. Bogami ako pobede ovi prvi, napredovaće ovi drugi. Dali ovi drugi imaju šanse, ne verujem. Daklem, kapitalizam nema alternativu,uostalom on je evropski, iako je u velikoj krizi, naša gospoda je odlučna da ga gradi, jer veća je šansa da postignu svoje interese držeći se zajedno i lepih manira koje je propisala Angloamerička kolonijalna vlast u Evropi,čiji je Monetarni i Nato štit značajan u zaštiti od policije, sirotinje i kletvih mrtvih, ako bi ovi slučajno došli na vlast. U zaštiti od strašnih grehova, od rušenja i razaranja države,laži, prevara, obmana, pljačke i drugih napasti koje su nas spopale na putu od drugarstva ka gospodstvu.
  Uostalom ovo je kapitalistička država i tko će biti na vlasti odlučiće kapitalisti,i niko drugi. Nemoj sirotinjo da se zamajavaš. Naši kapitalisti su deo Zapadnog kapitalističkog sistema i oni moraju da odrede one ljude za vladare koji se tamo izaberu a ne ovde. Naravno mislim na one koji treba da vladaju. A kako videće se?

  • Možda si upravu a li neželim da se složim s tobom iz prostog razloga što ne želim da se predam kad bih bilo tako da se moram pomiriti sa nekim proektovanoim stanjem onda bolje da me nema koja je onda svha moga života. Verujem u Srbiju zato što i kad su je mnogi otpisali ona kao feniks iz pepele dizala, zato verujem dverima i ostalim patriotama KOJE ĆE OKO SEBE OKUPITI U BORBI ZA BOLJU I LEPŠU SRBIJU.

 4. Daj Srbinu vlast pa ćeš videti kakav je čovek, reče odvno moj pok.otac Srbin iz Crne Gore.

 5. Oni što znaju još ćute, a oni što ne znaju još laju, kradu i obmanjuju. Amerika Amerikancima, Albanija Albancima, i zato Srbija Srbima. Dok su “oni” govorili da Srbija vekovima ima zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, dotle su na KiM bez državnosti došli do države. Kako je to moguće? A oni što znaju i dalje ćute. Došlo je vreme, da oni što znaju se probude i progovore, da Srpstvo prosvetle i Srbiju nam vrate. Vratimo se sebi i podelimo sebe drugima.

 6. Ovako treba da izgledaju PRAVI izbori 2012 a ne farsa koju nam namecu:

  http://www.youtube.com/watch?v=fEIJmYWEjSk

 7. Glasam za akademika Svetislava Jarica – za predsednika Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *