30. април – ДСС: Београд је презадужен

БЕОГРАД – Садашња градска власт је довела Београд дотле да престоница дугује више од 800 милиона евра, и то без дугова јавно-комуналних предузећа, изјавио је данас кандидат ДС С за градоначелника Београда Александар Поповић.

Како је у саопштењу те странке пренето, Поповић је рекао да није било ниједне седнице градске скупштине у претходне четири године, а да се на њој нису одобравала нова задуживања.”Београд чека период отплате дугова“, казао је Поповић приликом посете општине Сурчин.

Према његовим речима, 2015. и 2016. године Београд ће годишње из буџета издвајати и до 77 милиона евра за отплату камата и главнице дуга, а тај новац неће моћи да буде уложен за развој Београда или помоћ свима онима којима је помоћ потребна. “Демократска странка Србије ће у Београду водити политику развоја града и градске привреде засновану на реалним инвестицијама, кроз јавно-приватна партнерства и без додатног задуживања. Учиниће све да Београд у Европи не буде више препознат као град који је задужен са 85 одсто својих годишњих прихода, већ као град са изванредним кредитним рејтингом”, истакао је Поповић.

Највећи део тог новаца, како је рекао, “није искоришћен за инвестиције које би, у перспективи, повећале градске приходе како би се кредити вратили“. Он је још једном позвао кандидата за градоначелника Демократске странке Драгана Ђиласа, на разговор о политици у граду у претходне четири године, и плановима за развој града у наредном периоду.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *