26, април – ОДРЖАНА ПРЕДИЗБОРНА КОНВЕНЦИЈА „ЗА СРБИЈУ ЗНАШ ЗАШТО“ У НИШУ

Србија је била највећа, најразвијенија, најснажнија и најдостојанственија, онда кад је ишла српским путем, изјавио је данас председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница на предизборном скупу у Нишу. Он је истакао да се народ Србије замајава и доводи у забуну „неким европским путем“.

Данас треба размишљати о великим одлукама које се тичу будућности Србије, треба одлучивати и размишљати шта нам је чинити на Ђурђевдан, који је пут којим Србија треба да иде, рекао је Коштуница. „Протекле четири године довели су народ у забуну, па којим путем Србија треба да иде, ако не српским путем“, поручио је он.

„Пре четири године су почели да обмањују народ, да има неки бољи пут од српског пута, да има неки европски пут, да нису српске престонице Београд, Крагујевац, Ниш, већ да је то Брисел“, рекао је Коштуница. Па да видимо где смо данас после четири године на том европском путу.

Он је упитао Нишлије колико људи тражи посао у њиховом граду. Ниш је некад био појам индустрије и развоја Србије, а данас и ко је запослен у Нишу, ради у администрацији, не у индистрији, оценио је Коштуница.

Која земља може да се развија, ако нема јаку индустрију и која је то земља у којој је завладало безнађе и сиромаштво, које власт не осећа, које их не погађа – тако изгледа Србија после четири године европског пута, рекао је Коштуница.

„Србија на предстојећим изборима треба да изабере пут коренитих и темељних промера, а приоритет за који народ треба да се определи је слободна и поносна Србија која је политички и војно неутрална“ рекао је Коштуница и позвао Нишлије да „подрже политичку опцију која Србију види као слободну и поштовану земљу, а не као вазала Европске уније“.

„Само војно и политички неутрална Србија може да одбрани свој легитимитет и сачува Косово и Метохију унутар Србије“ рекао је Коштуница.

На предизборној конвенцији у Нишу, пред неколико хиљада грађана, говорили су и Милан Лапчевић, Милица Радовић, Милош Јовановић, Милош Алигрудић, Ненад Поповић и Синиша Ковачевић. Пре скупа у Нишу, представници ДСС су посетили Алексинац и упознали грађане са програмом странке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *