26. април – Николић: Негативна кампања ми олакшава победу

БЕОГРАД – Председнички кандидат коалиције Покренимо Србију Томислав Николић тврди да је очекивао да ће предизборна утакмица бити фер и да ће тешко победити на изборима, али да је, откад је почела негативна кампања против те коалиције сигуран да ће лако победити.
“Гдину Тадићу (Борису, лидеру ДС) поручујем да не може од мене да начини непријатеља јер ја не мрзим никога, али ми је веома индикативно да се понаша непријатељски, да организује овакве видове кампање и да укупно против мене потроши 1.000 радних места”, рекао је данас Николић у кол центру напредњака у КПГТ-у. Он је додао да је “боље да је ДС запослиио хиљаду људи јер би они тада можда и дали глас за ту странку”.
Негативна кампања је, према речима Николића, ударац на промене, а он је само једна од личности која се бори за те промене, а како је “можда најугледнија и у коју грађани имају највише поверења” због тога је фокус политичке борбе на њему а не на ономе шта је влада урадила. Лидер напредњака тврди да актуелна власт негативном кампањом “упада у замку”, јер, како напомиње, он веома лако може да докаже да то што они говоре није истина.
Николић је навео и да је ће ови избори означити крај система у коме је у борби против политички противника који су у опозицији и који су слабији све дозвољено.
То није забележено у ЕУ ка којој Тадић стреми и у коју и ја желим да уведем Србију, казао је он. Упитан да прокоментарише Тадићеву изјаву да је у Србији данас највиши степен демократије, Николић је рекао да “можда Тадић то тако види”. “Можда за њега има превише слободе, чим му је Уставни суд дозволио да буде председник ДС и Србије. Чим Уставни суд ћути на захтев да ли уопште може да се трећи пут кандидује за председника, за њега има превише слободе”, оценио је Николић.
Према његовим речима, Тадићу је “све дозвољено”, а “питање је шта је дозвољено грађанима”. Упитан да ли мисли да је грађанима јасна политика коју он нуди, Николић је одговорио да је апсолутно сигуран да је њима све јасно. “Ако је и било несигурности, спотови Бориса Тадића доказују да сам ја чврсто одлучио да Србију водим у ЕУ и да од тога нема одступања, као и да сам некада другачије говорио. То само показује да сам од дана када сам променио свој живот остао потпуно доследан идеји коју сам унео у СНС”, навео је Николић.

Николић: Не мешам се у рад правосуђа

Лидер коалиције Покренимо Србију Томислав Николић изјавио је данас да не врши утицај ни на какаву истрагу и да се не меша се у рад правосуђа, како то тврди републички јавни тужилац Загорка Доловац. “Г-ђа Доловац би требало да зна да Богољуб Карић има право на изјаву видео линком и да је он тражио да му се то омогући али му није дозвољено”, рекао је Николић у кол центру СНС-а.
Лидер напредњака је такође навео да је у претходном периоду отпуштено 600 судија и 200 тужилаца и да ће њима, уколико освоји власт, дати уговоре на два месеца како би преиспитали сваки по једну приватизацију и установили да ли су оне спроведене у складу са законом. Суд ће решавати да ли су приватизације биле по закону, рекао је Николић и додао да “за то више неће бити потртебно шест година, као што је то био случај до сада”.
Републичко јавно тужилаштво је апеловало на председничке кандидате и друге политичаре да у изборној кампањи не злоупотребљавају правосуђе у политичке сврхе и на тај начин доводе у заблуду грађане Србије да ће као будући државни функционери урадити нешто што је супротно Уставу Србије и њеним законима. “Изјава председничког кандидата Томислава Николића дата у уторак за ТВ Б92 да ће, по доласку на власт, омогућити свом коалиционом партнеру Богољубу Карићу давање изјаве пред судом представља недопустив притисак на рад правосуђа и кршење Устава Републике Србије”, наводи се у саопштењу које је потписала републички јавни тужилац Загорка Доловац. “Јавним обраћањем да ће му омогућити да овакву изјаву да пред правосудним органима јасно најављује непримерен утицај на суд у смислу укидања притвора окривљеном. Таква овлашћења нема ни председник Србије, а посебно не председнички кандидат”, истиче се у саопштењу.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *