26. април – Јоргованка Табаковић кандидат СНС за премијера

БЕОГРАД – Кандидат Српске напредне странке за председника Владе Србије је Јоргованка Табаковић, одлучено је данас на седници Председништва странка.

Заменик председника Српске напредне странке и кандидат за градоначе Александар Вучић позвао је данас грађане да не расипају гласове, јер како је рекао, само једна листа и један човек, могу да победе Бориса Тадића, а то су СНС и Томислав Николић
Вучић је на страначкој конвенцији у Београду рекао да се против те странке и њеног лидера води прљава кампања, за коју је, како тврди, потрошено више од четири милиона евра и оценио да је то “најпрљавија кампања у Европи, коју воде Борис Тадић, Драган Ђилас, Динкић и Дачић”.
Вучић је рекао да су варају сви који мисле да ће СНС устукнути због тога. “Борићемо се до краја и победићемо 6. маја”, рекао је Вучић.

“Не распајте гласове. Само наша коалиција може да победи Тадића и његов режим”, рекао је Вучић пред више хиљада присталица на Тргу републике које су на помен имена Бориса Тадића одговарале звиждуцима и узвицама “лопови”, “лопови”. 

На митингу су говорили сви виђенији чланови СНС и коалиције “Покренимо Србију” као и гост из Русије, члан Јединствене Русије Владимира Путина.

Он је оптужио актуелну власт са Тадићем на челу да води прљаву кампању против председничког кандидата и лидера напредњака Томислава Николића.

“Потрошили су више од четири милиона евра за блаћање Томислава Николића и странке”, рекао је Вучић и додао да је Николић на све то реаговао смирено и тиме показао да може да води Србију.

После Вучића говорили су представници коалиције “Покренимо Србију” – председник Покрета социјалиста Александар Вулин, Миланка Карић из Покрета снага Србије, лидер Нове Србије Велимир Илић, као и функционери СНС-а Зорана Михајловић и Миодраг Николић. 

Лидер Нове Србије Велимир Илић је рекао да “Србија више неће Бориса Тадића”, док је Миланка Карић говорила о симболици броја 12 с обзиром на то да је на листићу за председничке изборе Томислав Николић на броју 12.

БЕОГРАД – Коалиција коју предводи Српска напредна странка позвала је данас грађане, са предизборне конвенције у Београду, да не расипају гласове на мале странке и представила Јоргованку Табаковић као кандидата коалиције за премијера Србије.

Председнички кандидат коалиције Покренимо Србију Томислав Николић рекао је да је једина шанса да се у Србији нешто промени да грађани гласају за ту коалицију. “Ако гласате за неку од малих странака, ваш глас иде директно Демократској странци. То се догодило са СПС 2008. године”, рекао је Николић на скупу на београдском Тргу Републике.

Николић је оптужио власт да против опозиције води “одвратну, прљаву и црну кампању”. “Донекле их и разумем, јер немају шта да покажу. Кад обећате 200.000 нових радних места, а толико људи остане без посла и када су плате пале за 20 одсто, онда вам преостаје само то да нападате опозицију”, рекао је Николић.

Он верује да ће упркос таквој кампањи однети победу на изборима: “Усудио сам се да будем противкандидат цару Борису. Ставио сам руку у змијско гнездо, уједају са свих страна, али не схватају да ништа више не може да ме заустави”, рекао је Николић и додао да ће победити Тадића, јер, како тврди, боље од њега разуме Србију.

“Победићу га, макар и укаљан”, поручио је Николић. Николић тврди да су владајуће странке за кампању против њега и СНС потрошиле новац с којим је могло да се запосли 1.000 људи, или је могао да буде искоришћен за обнову кућа у Краљеву или запошљавање људи.

Према његовим речима, власт је била четири године у “зимском сну”, а сада, пред изборе, “жути медвед се пробудио” и то не да би нешто ново понудио, већ да би наставио кампању против опозиције. Он је грађанима обећао промене на основу новог закона о јавним набавкама, новог пореског система, канцеларије за брзе одговоре и обрачуна са монополистима и тајкунима.
Табаковићка је рекла да је ово време неиспуњених обећања у коме гра ђани “треба да погледају истини у очи” и у прилици су да одлучују о својој судбини. “Гласање за Александра Вучића, Томислава Николића и нашу коалицију значи да се паметни, образовани, вредни и чцасни људи не повлаче пред дрским, лењим и похлепним”, поручила је Табаковић.

Заменик председника СНС и кандидат за градоначелника Александар Вучић је такође рекао да “само једна листа и један човек” могу да победе Бориса Тадића, а то су СНС и Томислав Николић Вучцић је рекао да је за кампању против СНС и Николића потрошено више од четири милиона евра и оценио да је то “најпрљавија кампања у Европи, коју воде Борис Тадић, Драган Ђилас, Динкић и Дачић”.

Он је рекао да се варају сви који мисле да ће СНС устукнути због тога. Лидер Нове Србије Велимир Илић уверен је да “Србија и Београд више неће Бориса Тадића и Драгана Ђиласа”, већ “домаћина – Томислава Николића”. На скупу су говорили функционери СНС Небојша Стефановић, Зорана Михајловић и Милан Бачевић, посланик владајуће руске партије Јединствена Русија Александар Илтјаков, лидер Покрета социјалиста Александар Вулин, председник коалиције избеглица у Србији Миодраг Линта, председник Ромске партије Срђан Шајин, и потпредседница Покрета снага Србије Миланка Карић.

Нешто пре 17 сати, за када је заказан скуп те коалиције, околне улице биле су затворене за саобраћај, па су се поједине аутобуске линије кретале измењеним трасама. Код Руског цара Покрет социјалиста поставио је штанд, поред кога је стајао кавез на којем је писало “апартман за издајнике и штеточине који су уништили Србију”, а у њему је била лутка са исписаним именима Тадића, Динкића, Ђелића, Чанка, Драшковића…

По завшетку конвенције саобраћај је нормализован, а скуп је прошао без инцидената.

Извор: Танјуг, Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *