25. април – Поповић:Власт ДСС ће убрзати легализацију

БЕОГРАД – Кандидат Демократске странке Србије (ДСС) за градоначелника Београда Александар Поповић изјавио је данас да ће доласком ДС С-а на власт у Београду бити убрзан процес легализације, а да ће сви предмети који су незаведени бити враћени општинама.
Поповић је рекао и да ће бити прописана једнака правила за легализацију на територији целог града, и да ће цене самог поступка бити смањене за 50 одсто. Он је најавио да ће власт Демократске странке Србије преиспитати систем зонирања, саопштено је из те странке.
Говорећи о проблему предугог чекања на издавање грађевинских дозвола, Поповић је истакао да ће ДСС ограничити време за њихово издавање јер је јасно да тај процес, како је навео, тренутно стоји и кочи инвеститоре.
„Анализираћемо тренутно стање и орочити га усвајањем планова детаљне регулације на целој територији Београда, јер недостатак тих планова онемогућује добијање локацијских дозвола, односно добијање грађевинских дозвола, а самим тим и изградњу привредних и приватних објеката”, рекао је Поповић.
Он је истакао и да је проблематичан рад катастра и да ће ДСС у Београду у договору са републиком временски ограничити одлуке које се доносе у катастру.
„Велики број предмета стоји необрађен у катастру, а велики број грађевинских објеката би, када би катастар брже радио, почео да се гради и од тога би имали корист грађевинска индустрија и индустрија грађевинског материјала”, навео је Поповић.
Он је истакао да град и република не решавају те проблеме већ се задужују због чега је, како је рекао, Београду и Србији неопходна нова власт.
Поповић је још једном, седми пут, позвао актуелног градоначелника и ДС кандидата за градоначелника Драгана Ђиласа да о свему што је урађено и што треба да буде урађено у Београду разговарају у емисији на телевизији са националном фреквенцијом, наводи се у саопштењу ДСС.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *