23. април – СРБИЈА ТРЕБА ДА БУДЕ СЛОБОДНА ЗЕМЉА

Србија треба да буде слободна земља, односно политички неутрална, и не треба да буде у садашњем „поданичком“ односу према Европској унији, изјавио је данас у Београду председнички кандидат Демократске странке Србије Војислав Коштуница.

“Србија треба да буде слободна, политички неутрална и не треба да буде у садашњем поданичком односу према ЕУ. То је смисао политичке неутралности, јер она омогућава да се Србија развија и дише пуним плућима, да се економски развија и да не буде стално на губицима“, рекао је Коштуница на Савету омладине ДСС-а у Београду.

Коштуница је истакао да Србија треба да буде политички неутрална како би очувала националну државу, а у њој и демократију. Лидер ДСС-а је позвао омладину странке да „посеју семе“политичке неутралности по Србији, јер, како је навео, у томе је будућност земље.

Према његовим речима, Србија је у последње четири године „на том погрешном путу бележила само губитке“.

“Све што је од нас тражено у Бриселу то је садашња власт испуњавала. Погледајмо како су ствари ишле редом – тражили су да се добровољно одрекнемо Косова и Метохије и били су толико галантни да кажу не морате одмах и не морате на сав глас, можете прикривено и потуљено и тако је то садашња власт учинила“, казао је Коштуница.

Како је навео, Косово и Метохија нису само историја српског народа него и српска „имовина и наше рудно благо“.

Коштуница је оценио да је Србија од потписивања Споразума о стабилизацији и придруживању са ЕУ изгубила стотине милиона евра.

“Испоставило се да у том финансијском аранжаману ми финансирамо ЕУ, а не она Србију“, рекао је Коштуница.

Кандидат ДСС-а за градоначелника Београда Александар Поповић рекао је на скупу у Београду да ДСС „једина има јасну политичку идеју – политичку неутралност“.

“То је идеја слободне Србије, а слобода је оно што је важно“, казао је Поповић.

Потпредседник ДСС-а Ненад Поповић казао је на скупу да је за Србију од кључне важности нова индустријализација и Споразум о слободној трговини са Русијом.

 “Обећавамо да кад додјемо на власт да ћемо обезбедити средства за развој, а 10 милијарди евра добићемо од Руске федерације“, казао је Поповић.

Извор: http://dss.rs

2 коментара

  1. Sančo Pansa

    Stvarno: ukoliko ne pobjedi dr. Koštunica sa DSS-om i preuzme kormilo u ovim burnim vremenima u kojima se nalazimo…onda smo GOTOVI!!!

  2. voleo bih da pobedi Vojislav Kostunica, ali, priznacete i sami – u situciji, kada je “demokratski” rezim gotovo eliminisao slobodne medije ( pritiscima i korupcijom, kroz razne “pojekte podrske” ?!) njegovo prisustvo u medijima je krajnje marginalizovano i ‘fizirano’ ( dok, odsustvo nekih “lidera” na TV – u vremenu od samo nekoliko minuta – izaziva “zabrinutost” ?!) – sto realno, kod siroke populacije uz “biranu”, lukavu, negativnu kampanju – realno mu ne daje velike “sanse” ?! No, oni koji vole istinu – treba da je se drze i ne odstupaju od nje, jer tesko onima, koji se ‘slizu’ (‘stope’) sa lazima i obmanom ?! Ironicno je, da ta “Evropa” – podrzavanjem “evroentuzijmama” rezimlija ( sa sustinski – anarhistickim nastrojenjem ?!) – cini najvecu stetu i sebi i ‘evroideji’ i Srbiji – jer “plodovi” ovog rezima – upropascivanje pravnog sistema, -jesu najvece antivevropejstvo – na delu ?! ( i sami Nemci znaju, da su najgora opcija ” glupi a uz to strahovito ‘trudoljubivi’ ” ?! ) ?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *