22. april – R. Trajković: Hapšenje Arsića nastavak represije nad Srbima

foto: KIM

“Privođenje Srba na osnovu insajderskih i paušalnih prijava, čiji su pravi razlozi unošenje osećaja straha među srpski narod, je samo nastavak smišljene strategije koju sprovodi vlast iz Prištine. Očigledno je da je cilj da se hapšenjem uglednih Srba pošalje poruka i svima ostalima da su nepoželjni na Kosovu i Metohiji”, kazala je Rada Trajković u pisanoj izjavi dostavljenoj KIM radiju.

Ona navodi da je “hajka na Srbe isključivo etnički motivisana” i da je ne mogu opravdati “izjave lažnih svedoka, niti apsurdna obrazloženja Kosovske policijske službe”.

“Goran Arsić važi za tolerantnog čoveka i opravdavati hapšenje time da je agitovao i pretio onima koji nisu hteli da glasaju na predstojećim izborima je neozbiljno, kada smo svi svedoci da je upravo Arsić javno i preko medija pozivao da se ne održe lokalni izbori”, navodi Rada Trajković.

Ona je optužila vlast u Prištini da se rukovodi kriterijumima po kojima treba hapsiti sve Srbe bez razloga i sprovoditi najveću moguću represiju nad Srbima sa Kosova i Metohije.
“Ovo bezakonje kosovskih vlasti je konačno skinulo sve maske, jer slatkorečive poruke koje svakodnevno upućuju srpskoj zajednici su na delu praćene brutalnom represijom i maltretiranjem”.

Direktor Doma zdravlja u Gračanici navodi da su Srbi sa Kosova i Metohije uznemireni do krajnje mere, jer, prema rečima Trajkovićeve, već nekoliko meseci postoji kontinuitet intenzivnog progona Srba.

“Bojimo se da je ovo finalizacija etničkog čišćenja Srba, čija je generalna proba bio martovski pogrom 2004. godine”, rekla je ona.

Rada Trajković apelujuje na međunarodnu zajednicu da utiče da se uhapšeni oslobode i da režim iz Prištine prestane sa ovakvim i sličnim akcijama.

Izvor: http://www.radiokim.net

2 komentara

  1. Dakle, ova primadona je neverovatna! U istoriji je ostala poznata pojava, pod nazivom “pavelićevi srbi”, što bi za ovu spodobu mogla da se nađe analogija. Ali da je “ta” još i direktor bolnice i da se nešto i pita… e to je već vrhunac poniženja! MOže li iko od Srba, koji još uvek žive na KIM-i, da mi objasni kako može da pored sebe trpi ovakve izrode?! Siguran sam da poznajete i one izrode koji su šiptarima prijavili one policajce i to su uradili za pare! Zar možete takve da trpite među sobom? Kako mi da vam pomognemo, koji nemamo veze sa KIM-jom, kad ni sami sopstveni kukolj ne možete da očistite?

  2. Trajkovicka je obrazac nemorala,i nju bi kao pokusnog kunica trebalo pokazivati kakav covek nikada ne sme da bude.I mada ne verujem u boga ona me uvek dovodi u dilemu.Njen srazmer izgleda i karaktera ponekad me natera da verujem da ima nesta sto nagradjuje i kaznjava.Samo sto ja neznam sta je to.Inace potpuno je nalik na gdju Olbrajt samo sto je Olbrajtova za nijansu ruznija a Trajkovicka za dve nijanse zlonamernija.Mislim u odnosu prema Srbima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *