22. април – Р. Трајковић: Хапшење Арсића наставак репресије над Србима

фото: КИМ

“Привођење Срба на основу инсајдерских и паушалних пријава, чији су прави разлози уношење осећаја страха међу српски народ, је само наставак смишљене стратегије коју спроводи власт из Приштине. Очигледно је да је циљ да се хапшењем угледних Срба пошаље порука и свима осталима да су непожељни на Косову и Метохији”, казала је Рада Трајковић у писаној изјави достављеној КИМ радију.

Она наводи да је “хајка на Србе искључиво етнички мотивисана” и да је не могу оправдати “изјаве лажних сведока, нити апсурдна образложења Косовске полицијске службе”.

“Горан Арсић важи за толерантног човека и оправдавати хапшење тиме да је агитовао и претио онима који нису хтели да гласају на предстојећим изборима је неозбиљно, када смо сви сведоци да је управо Арсић јавно и преко медија позивао да се не одрже локални избори”, наводи Рада Трајковић.

Она је оптужила власт у Приштини да се руководи критеријумима по којима треба хапсити све Србе без разлога и спроводити највећу могућу репресију над Србима са Косова и Метохије.
“Ово безакоње косовских власти је коначно скинуло све маске, јер слаткоречиве поруке које свакодневно упућују српској заједници су на делу праћене бруталном репресијом и малтретирањем”.

Директор Дома здравља у Грачаници наводи да су Срби са Косова и Метохије узнемирени до крајње мере, јер, према речима Трајковићеве, већ неколико месеци постоји континуитет интензивног прогона Срба.

“Бојимо се да је ово финализација етничког чишћења Срба, чија је генерална проба био мартовски погром 2004. године”, рекла је она.

Рада Трајковић апелујује на међународну заједницу да утиче да се ухапшени ослободе и да режим из Приштине престане са оваквим и сличним акцијама.

Извор: http://www.radiokim.net

2 коментара

  1. Dakle, ova primadona je neverovatna! U istoriji je ostala poznata pojava, pod nazivom “pavelićevi srbi”, što bi za ovu spodobu mogla da se nađe analogija. Ali da je “ta” još i direktor bolnice i da se nešto i pita… e to je već vrhunac poniženja! MOže li iko od Srba, koji još uvek žive na KIM-i, da mi objasni kako može da pored sebe trpi ovakve izrode?! Siguran sam da poznajete i one izrode koji su šiptarima prijavili one policajce i to su uradili za pare! Zar možete takve da trpite među sobom? Kako mi da vam pomognemo, koji nemamo veze sa KIM-jom, kad ni sami sopstveni kukolj ne možete da očistite?

  2. Trajkovicka je obrazac nemorala,i nju bi kao pokusnog kunica trebalo pokazivati kakav covek nikada ne sme da bude.I mada ne verujem u boga ona me uvek dovodi u dilemu.Njen srazmer izgleda i karaktera ponekad me natera da verujem da ima nesta sto nagradjuje i kaznjava.Samo sto ja neznam sta je to.Inace potpuno je nalik na gdju Olbrajt samo sto je Olbrajtova za nijansu ruznija a Trajkovicka za dve nijanse zlonamernija.Mislim u odnosu prema Srbima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *