22. април – Начелник Косовског округа Горан Арсић у притвору

ГРАЧАНИЦА – Косовски министар унутрашњих послова Бајрам Реџепи изјавио је Танјугу да је косовска полиција привела начелника Косовског округа Горана Арсића и да му је одређено задржавање до 48 сати.

Реџепи је Тањугу рекао синоћ да су Арсић и још једна особа српске националности приведени данас по пријави неких особа које су рекле да их је начелник Косовског округа уцењивао да изађу на парламентарне изборе у Србији 6. маја.

Косовски јавни тужилац је одредио притвор Арсићу, јер је он неким лицима претио да ће их српска полиција ухапсити чим пређу у Србију ако не изађу на предстојеће изборе, испричао је Реџепи.Портпарол косовске полиције Баки Кељани изјавио је Тањугу да су двојица Срба приведени јуче око 16.15 сати у селу Старо Грацко у општини Липљан.

Кељани је прецизирао да су двојица осумњичених дошли у Старо Грацко где је група младих Срба играла фудбал и претила им да по сваку цену морају изаћи на предстојеће изборе.”После оштре расправе дошло је до гурања и туче између ове две групе. Полиција је реаговала и привела Србе у полицијску станицу у Липљану. Истрага је у току”, рекао је Кељани.

Кељани је навео и да је јуче извршен претрес кућа двојице приведених и да су у кући Арсића нађени изборни материјали са прошлих избора које су српске власти одржале на Косову.На Косову, иначе, неће бити одржани локални избори, али се одржавају парламентарни и председнички избори 6. маја.

 

Са Арсићем приведен и Новица Живић

 

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Секретар Црвеног крста Косова и Метохије Драгиша Мурдинић потврдио је данас Тањугу да је полиција привела Новицу Живића, секретара Црвеног крста у Липљану.

Косовски министар унутрашњих послова Бајрам Реџепи изјавио је синоћ Тањугу да је косовска полиција привела начелника Косовског округа Горана Арсића и да му је одређено задржавање до 48 сати.Реџепи је рекао да су Арсић и још једна особа српске националности, приведени по пријави неких особа које су рекле да их је начелник Косовског округа уцењивао да изађу на парламентарне изборе у Србији 6. маја.Та друга особа која је приведена са Арсићем је Живић.

Косовски јавни тужилац одредио је притвор Арсићу од 48 сати, јер је он неким лицима претио да ће их српска полиција ухапсити чим пређу у Србију ако не изађу на предстојеће изборе, испричао је Реџепи.
Портпарол косовске полиције Баки Кељани изјавио је Тањугу да су двојица Срба приведени јуче око 16.15 сати у селу Старо Грацко у општини Липљан.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Malo nam je muka i nevolja u Starom gracku još je potrebno da nam naši prete: batinama i hapšenjima, ukidanjem minimalca, pomoći iz crvenog krsta, ako ne glasamo za načelnika kosovskog okruga Gorana Arsića, i DS, koji živi u Nišu, a u svojoj kancelariji u Gračanici drži privatni fakultet gde prodaje diplome: lekara inžinjera, ekonomista, pravnika za 7000evra,navodno sakupljajući novac za kampanju DS a pokupovao stanove i lokale po Nišu i Beogradu, a nas se seti samo kada su izbori, ali da nam preti svojim sa svojim telohraniteljima i batinašima da će nas proterati iz sela i pohapsiti čim uđemo u Srbiju. Sramota za njega, DS i Srbiju što je takve fukare predstavljaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *