19. април – Тачи: Косово више неће употребити силу на северу

ПРИШТИНА – Косовски премијер Хашим Тачи је изјавио да његова влада није заинтересована да на северу Косова употреби силу упркос томе што, како је навео, опозиција за стање на северу криви српску заједницу.

“Насиље је једно прошло поглавље и Косово га више неће употребити, али исто тако неће дозволити да буде угрожен ни милиметар
његове територије”, казао је Тачи обраћајући се јуче посланицима у косовском парламенту.

Тачи је неколико пута оптужио опозицију за деструкцију, посебно када је у питању њен приступ питању севера, што се пре свега односи на “Самоопределење”, тачније њеног потпредседника, упитавши га да објасни његове сусрете са Тадићевим министрима.

Он је известио посланике о својој недавној посети САД, али је додао да ту посету не могу да схвате они којима је забрањено да посете Сједињене Америчке Државе, алудирајући на лидера Покрета “Самоопределење”, Аљбина Куртија.

Опозиције је напустила заседање скупштине у тренутку када је Тачи добио реч.

Приштински дневник Коха диторе преноси данас да је косовски премијер јуче поновио да неће дозволити одржавање било каквих српских избора на северу.

Једино што ће бити дозвољено је да грађани који имају двојно држављанство гласају поштом, навео је Тачи, а преноси приштински дневник.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Koje licemerje. Uostalom, sto da vrse nasilje, sada ce hapsiti jednog po jednog od onih koji im smetaju – naravno, sasvim mirno – kfor i eulex sigurno nece intervenisati!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *