18. април – ПРЕДИЗБОРНА КОНВЕНЦИЈА “ЗА СРБИЈУ ЗНАШ ЗАШТO“ У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ И РАШКОЈ

Председнички кандидат Демократске странке Србије Војислав Коштуница изјавио је данас у Косовској Митровици да Србија на изборима 6. маја може да се определи за два пута – један за који тврде да ЕУ нема алтернативу, а други је да изнад ЕУ постоји Србија.

„Европски пут подразумева да сваки дан трпимо оцене, уцене, притиске, понижења из Брисела. Други пут, пут неутралности, подразумева да Србија буде слободна и суверена држава као што је увек кроз историју била“, рекао је Коштуница на предизборном скупу у Косовској Митровици.

Коштуница је истакао да је у претходне четири године било прилике да се уверимо шта нам доноси европски пут, запитавши се да ли се у Србији данас боље или горе живи него пре четири године. Лидер ДСС је казао да се на „европском путу бележе стални губици, а највећи су они везани за Косово и Метохију“.

„Од часа када је потписан Споразум о стабилизацији и придруживању, априла 2008. године, садашња власт је натерана од Брисела и из Брисела, постепено, да се на прикривен начин одриче, на рате, одложено, Косова и Метохије“, рекао је председник ДСС.

Коштуница је подсетио на стогодишњицу од ослобођења Косова и Метохије и том приликом истакао да „ослобођено мора остати слободно и сада и убудуће“.

Потпредседник ДСС Слободан Самарџић је нагласио да ће та странка увек бити она која ће Косово и Србе који живе на КиМ стављати на прво место.

„Изјава о неодржавању локалних избора на Косову и Метохији је последњи чин издаје и последњи ударац који су задали сопственој држави и сопственом народу“, казао је Самарџић.

На скупу у Косовској Митровици говорили су и члан председништва ДСС Марко Јакшић и портпарол странке Петар Петковић. Истог дана, одржана је и предизборна конвенција у Рашкој.

Извор: http://dss.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *