18. април – Јакшић: Реџепи не може да спречи изборе на северу

фото: КИМ

Потпредседник Скупштине заједница општина Косова и Метохије Марко Јакшић оценио је да министар унутрашњих послова Косова Бајрам Реџепи неће моћи да оствари претње о спречавању одржавања локалних избора на северу Косова.

“Прво, локација је таква да није доступна Реџепију. Тако да никакве њихове радње не могу да спрече Србе да изађу на локалне изборе 6. маја”, рекао је за агенцију Бета Јакшић који је и функционер Демократске странке Србије.
Према његовим речима, избори су демократски чин и нема разлога да било ко покушава да спречи њихово одржавање.
“Ово само показује да је та самопроглашена држава Косово терористичка творевина чим не дозвољава грађанима да изађу на локалне изборе у складу са Резолуцијом 1244 УН”, рекао је он.
Јакшић је додао да изборни материјал за локалне изборе на северу Косова неће бити транспортован из Србије.
“Изборни материјал већ постоји и нема начина да Реџепи спречи изборе. То је претња празном пушком”, навео је он.
Према његовим речима, припреме за изборе теку регуларно и у складу са законом.
“Можемо да жалимо што се због позива (министра за Косово и Метохију Горана) Богдановића локални избори неће одржати јужно од Ибра, осим можда у Штрпцу. Али, сигурно је да ће избора бити у две општине на северу Косова, Звечану и Зубином Потоку”, рекао је Јакшић за агенцију Бета.
Косовски министар унутрашњих послова Бајрам Реџепи је данас поновио да ће полиција, уз помоћ ЕУЛЕКС-а и КФОР-а, учинити све како би спречила одржавање локалних избора на северу Косова.

Извор: Бета, http://www.radiokim.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *