17. април – Припрема избора, без обзира на став Богдановића

ЗВЕЧАН – Председник Скупштине општине Звечан Добросав Добрић изјавио је у уторак да су у тој општини почеле изборне радње, без обзира на изјаву министра за Косово и Метохију Горана Богдановића да на Косову неће бити одржани локални избори.

“Изјава једног министра није став државе. Закон о локалним изборима је старији од изјаве једног министра, он јасно дефинише обавезе локалних скупштина за изборе одборника”, рекао је Добрић у телефонској изјави за агенцију Бета.

Богдановић је у недељу казао да локалних избора неће бити на Косову јер их УНМИК није одобрио, али да то не значи крај српских институција у Покрајини.

“Ми смо у складу са законом почели да спроводимо изборне радње и изабраћемо одборнике за скупштине општине Звечан”, рекао је Добрић.

Упитан шта ће учинити ако будућа влада Србије не буде признала резултате локалних избора у тој општини, он је казао да ће то бити начин за избацивање градјана са Косова из државе Србије.

“Нека кажу јасно да не желе Србе са Косова у саставу Републике Србије, а не на такав начин да нас избацују из сопствене државе”, рекао је Добрић.

Извор: Бета

2 коментара

  1. Dali ste vi svesni da ste izdani od REZIMA u SRBIJI u kome im pomazu vasi
    sugradjani rodjeni na KOSMETU.Znaci izdaja mnogo godina ranije pocela a
    ovi zavrsavaju sto je Komunizam,bratsvo i jedinsvo zapocelo,procitajte
    sta je beogradska stampa pisala o nesretnom MARTINOVICU to je bila opomena
    za celo kupno SRPSTVO,nismo blago vremeno reagovali i dobili smo ovo sto
    sad immo.

  2. Pre nego sam napisao ovaj komentar, razmislao sam, zasto nasa vlast ne zeli izbore Srba na Kosovu?. Dosao sam do zakljucka, kada se pogledaju predhodni izbori tamo nikada DS nije dobila izbore, nego DSS ili SRS, a sobzirom da na Kosovu ima preko 100.000 hiljada glasova, to nikako ne ide u prilog vladajucoj koaliciji da DSS ili SRS dobiju te glasove pa tako misle da jednostavno ne organizovanjem izbora na kosovu onemoguce DSS i dr. Vojislava Kostunicu dodju do tih glasova. To je sramota, i zato ovim putem apelujem na srbe sa kosova koji sada zive u centralnoj Srbiji da dobro razmisle kome ce dati svoj glas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *