12. април – СУСРЕТ КОШТУНИЦА – ДОДИК У БАЊАЛУЦИ

Председник Деморатске странке Србије Војислав Коштуница састао се у Бањалуци са председником Републике Српске Милорадом Додиком и том приликом истакао  значај сарадње Србије и РС, наводећи да основ за ту сарадњу представљају специјалне и паралелне везе између њих.

Те везе, додао је, пружају велике могућности за још бољу сарадњу – од економије до културе и спорта. „Не постоји већи и значајнији интерес Срба од развоја сарадње Републике Србије и Републике Српске“, нагласио је Коштуница.

Председник Републике Српске Милорад Додик оценио је да је лидер Демократске странке Србије Војислав Коштуница доказани пријатељ Српске и човек који је у свом политичком и стручном академском раду значајно време посвећивао стабилизацији и јачању Републике Српске. „Веома сам захвалан Коштуници на сарадњи коју смо имали док је он био председник Владе Србије, а ја премијер Српске. Тада смо реализовали доста заједничких пројеката које смо договарали“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци, након састанка са Коштуницом.

Додик нагласио  да је председник Коштуница  међу најзаслужнијама за то што је продаја Телекома Српске Телекому Србија омогућила социјалну, економску и политичку стабилизацију РС.

Додик је поручио да је заинтересован за предстојеће изборе у Србији, наводећи да је РС „спремна да сарађује са свим политичким субјектима у Србији“.

Лидер ДСС Војислав Коштуница рекао је да годинама успешно сарађује са председником РС Милорадом Додиком. „Сарађујем зато што сам заинтересован за прилике и развој РС и зато што Додик представља саговорника од којег најбоље и најпотпуније могу сазнати како се Република развија, јача и унапређује“, казао је Коштуница.

„ДСС је увек интерес државе и народа стављала изнад страначких интереса“, нагласио је лидер ДСС-а. Он је навео да је управо то спојило Додика и њега у сарадњи.

На Правном факултету у  Бањалуци промовисана је  књига Војислава Коштунице „Зашто Србија, а не Европска унија“.

Извор: http://dss.rs

4 коментара

  1. Pa, Dodik već reče da podržava B.Tadića i DS.

  2. Dodikova politika uz pomoc Srbije stabilizovala je SRPSKU DRZAVU Zapadno
    od reke Drine,politicke izjave i podrska bice rezultat izbora u Srbiji.
    Vazna je saradnja u svim oblastima zivota gradjana te dve srpske drzave.
    U toj politici najvecu pomoc moze i hoce bratska RUSIJA dati,Zapad je
    uvek samo rat dosio na srpske prostore Jugo Istocne Evrope,zato pozdravimo svaku korisnu saradnju JEDNORODNOG a podeljenog naroda srpskog u sva tri verska obreda.

  3. Ima ona pesma od M.Ilića kojeg sam pre ovih žutih obožavao ;Sreli smo se u aprilu…… a sad jesen dušom vlada; dolazi srpsko proleće. Mladi lepi pošteni rodila ih majka Srbija.

  4. Mislim da ne gresim kad kazem da Milorad Dodik vise postuje Vojislava Kostunicu nego Tadica jer zna da je Kostunica pravi srbin koji voli svoj narod i koji voli Republiku srpsku, a onda opet nije mi jasno zasto to Dodik podrzava Tadica. Tu nisu cista posla

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *