11. април – Ко хоће да вас бије,мораће мене као председника

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Лидер Српске напредне странке Томислав Николић изјавио је данас на предизборном митингу у Косовској Митровици да је бивши председник Србије Борис Тадић одбио да укључи СНС у преговоре о Косову и Метохији.

Николић је обећао да ће чим победе звати и Демократску странку да учествује у преговорима о Косову и Метохији али и све друге странке које имају посланике у парламенту јер се, како је оценио, ради о великом терету за једног човека и једну политичку странку.

“Ово је терет који може да носи само цела Србија. Ја нећу на вас да товарим тај терет, ја нећу да вам кажем поставите барикаде па после да дођем први да вас бијем. Ако вам кажем поставите барикаде, ноћиваћу на њима. Ако неко хоће да вас бије мораће прво да бије мене, као председника Србије”, поручио је Николић.

Лидер СНС је окупљеним грађанима на тргу “Шумадија” у Косовској Митровици поручио да жели да их уведе у ЕУ али да грађани знају који услов никада неће моћи да испуни, додајући да га није чуо до сада и да не треба да га постављају.

“Треба да одмах одустану од тог (захтева). То је за осам до десет година, а треба да се живи сутра, треба да се обезбеди сваки дан живот. Не можемо да легнемо и чекамо кад ћемо у ЕУ. А, шта ако не уђемо никада”, рекао је Николић.

Дода је како већ десет година говори о Србији која је кућа са двоје врата на истоку и на западу и да треба отворити свака врата јер је “свако ко има понуду да грађанима Србије буде боље добродошао”.

“Косово није моје, није ми га оставио отац, нисам га купио, не могу да га продам, не могу никоме да га поклоним, припада свима вама – целој Србији, сваком њеном грађанину појединачно па како грађани желе тако ће и да буде. У Уставу пише да желе да буде – Србија и биће Србија док последњи Србин хода земљом Србијом”, рекао је Николић.

Он је додао и да не зна шта је актуелна власт договорила са Приштином и не зна о чему су преговарали и да је један човек решавао нашу судбину на Косову и Метохији – Борис Тадић, који, како је рекао, дугује да каже докле је стигао.

“Докле год да је стигао даље одатле ни један корак не сме да се направи. Докле год да је отишао у покушајима да се додвори да би остао и трећи мандат, шта год да је потписао а да је на штету Србије то мене не обавезује”, истакао је Николић.

Члан председништва СНС Зорана Михајловић изјавила је да напредњаци имају неколико важних тачака програма и да ће се борити против лоповлука и корупције, именовати одговорне људе.

“Отворићемо и покренути привреду, основати наше национално банкарство, развојну банку, помоћи малим и средњим предузећима, смањити порезе на зараде, овде ће се радити и градити”, поручила је Михајловићева и позвала окупљене да 6. маја заокруже број 5.

На митингу, који нији нису обезбеђивали припадници косовске полиције, говорили су, између осталих, и лидер Покрета социјалиста Александар Вулин, члан председништва СНС Борислав Пелевић, лидер Нове Србије Велимир Илић, председник ИО СНС Милан Бачевић, потпредседник Покрета Снага Србије БК Јасмина Митровић Марић и председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић.

Митинг нису обезбеђивали припадници косовске полиције, а пре почетка митинга на централном градском тргу наступила је естрадна уметница Маја Николић.

Извор: http://www.tanjug.rs

2 коментара

  1. To rece pokojni Slobodan i dobi izbore a posle znamo sta je bilo uz pomoc
    srpskih izdajica.Ja u proslim kometarima rece: Cuvajte ledja braco Srbi,
    nebrani se drzava praznim izjavama,vec sabljom u ruci kao nasi stari ratnici.SABLJA STO DONESE izdajice prodase .UPAMET Srijo 6 Maj je blizu
    nedaj se prevariti DAJ GLAS PATRIOTSKOJ SRBIJI!!

  2. Ovo što priča neverni nešto mi poznato. Niko ne sme da vas b….. i na kraju se desi što se desi.Zato neverni u interesu svoga naroda idi čuvaj unuke i uživaj u ne zasluženoj penziji. Ti si svoj maximum doživio jer se ni tome nisi nadao a nisi ga da budem iskren ni zaslužijo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *