10. април – Политичка неутралност друго име за развој Србије

БЕОГРАД – Лидер Демократске странке Србије Војислав Коштуница поручио је данас да је политичка неутралност друго име за развој Србије и да она не треба да постане члан ниједног политичког савеза, па ни Европске уније, али да са свима треба да сарађује.

Коштуница је окупљенима у парку у Звездарској шуми поновио да Србија не треба да постане чланица ЕУ и да он не говори о негативном односу о Унији, већ о потреби да Србија “дише пуним плућима и поврати своју душу”. “И то је најбољи нацин кроз политичку неутралност да се и развој Србије омогући и да она буде слободна”, истакао је Коштуница.

Лидер ДС С, који је и кандидат те странке за председника Србије, рекао да потврда тога да Србија може да живи без ЕУ није само у пароли или, како је рекао “догми да ЕУ нема алтернативу”, већ то да многи од проблема могу да се решавају без Уније.

“Србија треба да се развија без чланства у ЕУ и да редефинише своје односе са Унијом, јер је у протекле четири године трпела грдне штете од европских интеграција, било да је реч о територијалном интегритету, кроз насртај Брисела на Косово и Метохију од 2008. године, кроз даље покушаје Брисела да изунутра разграђује Србију – противуставни статут Војводине…”, поручио је Коштуница.

Према његовим речима, још једна претећа опасност од чланства у ЕУ је та што ће Србија пре уласка у Унију морати да уђе и у НАТО, као што су то учиниле све чланице од 2004. године. “Србија треба да се окрене себи да се развија слободно водећи рачуна о својим интересима”, казао је Коштуница и додао да та странка не нуди празна обећања, већ решења проблема који су могући, реални и оствариви.

У Звездарској шуми, предсатављајући програм те странке за екологију на нивоу града Београда, кандидат ДС С за градонацелника Александар Поповић рекао је да ће та странка направити катастар свих шума, изворишта и загађивача у Београду, као и Фонд за заштиту животне средине.

“Направићемо катастар свих шума и катастар свих изворишта у Београду и ниједно дрво и извориште неће више нестати под притиском и ударом грађевинских инвеститора. Направићемо и катастар загађивача и то је оно што Београду треба као би на најсавременији начин могли да контролишемо загађење животне средине”, рекао је Поповић. Он је поручио да ће ДС С, уколико дође на власт, отпочети и ресавање проблема отпадних вода у Београду и додао да је за тај пројекат потребно 400 милиона евра.

Извор: Танјуг


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *