10. април – Апел РРА поводом цене закупа рекламних термина

БЕОГРАД – Савет Републичке радиодифузне агенције (РРА) апеловао је на електронске медије са националним покривањем, а пре свега телевизије, да превисоким ценама услуга огласних порука не наруше равноправност изборног процеса.

Према саопштењу објављеном на сајту РРА, овај апел упућен је након што је Савет анализирао досадашње присуство учесника изборне кампање у електронским медијима.

Савет је уочио, како је наведено, да је “само мали број странка, чије је листе потврдила Републичка изборна комисија, емитовао своје рекламне спотове на ТВ станицама са националним покривањем”.
“Анализирајући могуће разлоге ове појаве, Савет је размотрио и притужбе да су цене закупа рекламних термина на станицама са националним покривањем изузетно високе”, напомиње се у саопштењу.

Савет је с тога препоручио “свим електронским медијима да воде рачуна да превисоким ценама огласног простора не онемогуће један део учесника избора да закупе рекламне термине, јер би у том случају злоупотребили национални ресурс који им је додељен на коришћење.”
“Иако нема овлашћења да се меша у ценовну политику медија, Савет овим путем апелује на електронске медије са националним покривањем, пре свега телевизије, да превисоким ценама услуга огласних порука не наруше равноправност изборног процеса”, саопштио је Савет РРА.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *