09. април – Најважније теме бољи живот и запошљавање

БЕОГРАД – Заменик председника Српске напредне станке Александар Вучић изјавио је данас да питање Косова и Метохије није у другом плану у изборној кампањи те странке, али да “грађани не знају како да преживе, па је кампања углавном базирана на основним животним проблемима”.

“Ми од теме Косова не бежимо. Ми ћемо се нашем народу обратити и послати поруку да је Косово и Метохија у саставу Србије”, рекао је Вучић на конференцији за штампу, на отвореном, испред хотела “Југославија”, и додао да се Србија мора придржавати свог Устава.

Он је оценио да је актуелна власт довела грађане у ситуацију да немају перспективу и посао и да зато размишљају како ће да преживе, због чега су животне и економске теме најважније.

СНС ће, рекао је у том контексту, 11. априла одржати предизборни скуп у Косовској Митровици.

Он је оценио да је председник Демократске странке и кандидат за председника Србије Борис Тадић “показао своје право лице у кампањи”, “да не преза ни од чега и сваки дан тражи простор у медијима, јер није у стању да џентлменски трчи политичку трку”. Упитан да прокоментарише Тадићеву изјаву да Србија после избора треба да има 15 до 17 министарстава, Вучић је одговорио да ће напредњаци, уколико освоје власт, формирати владу са 15 министарстава.

СНС је, додао је он, поднела представку Републичкој радиодифузној агенцији “због понашања” Радио телевизије Србије и Новинске агенције Тањуг. Међутим, како је закључио, “РРА је партијско пропагандно тело ДС-а”.

За 12 година 75 одсто људи у туризму без посла

Заменик председника Српске напредне станке и кандидат за градоначелника Београда Александар Вучић тврди да је у претходних 12 година 75 одсто људи који су радили у туризму остало без посла, а како је рекао, актуелна власт није радила на томе да се то стање промени.

Вучић је, на конференцији за новинаре испред хотела “Југославија”, рекао да Србија годишње зарађује 710 милиона евра од туризма, док Албанија зарађује 1,5 милијарди евра, што, како је навео, показује на ком је нивоу српски туризам.

Данас, додао је Вучић, само 23.000 грађана ради у туристичком сектору, а у “власти није било људи који су размишљали о запошљавању”. “Београд мора да буде као Будимпешта по приходима које има, а има шест или седам пута мањи приход од туризма, иако лежи на две реке и Калемегдану и има најбоји могући географски положај”, подвукао је он.

Вучић је додао да је 2008. године потписан уговор о реконструкцији хотела “Југославија”, која је требало да буде завршена до 2012. године, али да хотел не ради због немогућности добијања дозволе. Према његовим речима, у том хотелу је требало да се запосли између 600 и 1.200 људи.

СНС додао је он, сматра да треба усвојити нови закон о јавним набавкама и отворити канцеларију за брзе одговоре, како нико не би могао да “искаче из система” и да се зауставе корупција и “политичке комбинације”, чиме би се повећала запосленост грађана.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *