09. април – Коштуница и Станковић и званично кандидати

БЕОГРАД – Републичка изборна комисија прогласила је данас за кандидате за председника државе лидера Демократске странке Србије Војислава Коштуницу и Зорана Станковића кандидата Уједињених региона Србије.

Коштуницу је потписима подржало 13.089 грађана, од којих је накндадном провером списка бирача РИК утврдила да је 12.771 правно ваљаних изјава. Станковићеву кандидатуру је потписима подржало 13.257 бирача, а РИК је утврдила да је од тог броја 12.332 правно ваљаних потписа.

РИК је до сада за кандидате за новог председника државе прогласила лидера Демократске странке Бориса Тадића и лидера Социјалистичке партије Србије Ивицу Дачића.

Рок за подношење пријава за учешће на председничким изборима је 15. април, а редослед кандидата на гласачком листићу биће утврђен жребањем, које ће бити обављено 20. априла у 19.15 сати. Збирна листе кандидата за председничке изборе треба да буде објављена најкасније до 20. априла у поноћ.

Кандидатуре за учешће на председничким изборима раније су најавили и лидер СНС Томислав Николић, лидер ЛДП и коалиције “Преокрет” Чедомир Јовановић, председник СВМ Иштван Пастор, супруга лидера СРС Војислава Шешеља, Јадранка, члан руководства покрета “Двери” Владан Глишић, председник Покрета радника и сељака Зоран Драгишић, као и главни муфтија Исламске заједнице у Србији Муамер Зукорлић.

Председник РИК-а Предраг Гргић је констатовао да је ОЕБС испунио услове за праћење мајских избора за председника државе и народне посланике.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *