09. април – Држава да помогне малим и средњим предузећима

БАНАТСКИ КАРЛОВЦИ – Лидер коалиције “Покренимо Србију” Томислав Николић изјавио је данас да држава при обезбеђивању буџетских прихода не сме да се ослони само на узимање кредита од међународних финансијских институција, већ мора да помаже малим и средњим предузећима, која ће потом пунити буџет.

Николић је током обиласка предузећа “Тим” у Банатским Карловцима рекао да држава увек затаји онда када би требало да пружи помоћ преузећима која имају добар програм и производ, и додао да су предузетници због тога принуђени да подижу неповољне кредите. “Мислим да у Србији банке неосновано имају огромне марже. Камате су дупло веће него у ЕУ, тако да овде само банке зарађују, а сви остали пропадају”, рекао је Николић.

Он је додао да због су због такве ситуације пропала многа мала и средња предузећа, и то не зато што нису имали добар програм или људи нису хтели да раде, “већ зато што се држава није умешала кад је било најважније”. “Ми ћемо морати да се умешамо, да помогнемо предузећима да опстану, да бисмо на тај начин могли да пунимо буџет и да тако обезбедимо све оно што држава дугује грађанима.”, поручио је лидер СНС.

Током обиласка Вршачког округа, Томислав Николић је данас боравио и у Уљми, а до краја дана обићи ће и Белу Цркву и Вршац.

Извор: танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *