07. април – ДСС: Повезати приватно и државно здравство

БЕОГРАД – Кандидат Демократске странке Србије за градоначелника Београда Александар Поповић изјавио је данас да ће та странка, уколико победи у престоници, настојати да умрежи приватно и државно здравство, подигне ниво здравствених услуга и да ће инсистирати на програмима превенција базичних болести.

Поповић је грађанима окупљеним код пијаце на Бежанијској коси представио програм те странке за здравство и подсетио да је захваљујући иницијативи ДС С од децембра, сакупљен довољан број потписа грађана за отварање државне апотеке на Бежанијској коси.

“У Београду желимо стандардизацију здарвствених услуга, али и да анализирамо првих шест месеци примарну здравствену заштиту на територији целог Београда, откријемо шта су неопходни стандарди које свака амбуланта или дом здарвља у центру града или предграђу мора да има, па да у наредне три и по године обезбедимо апсолутно исти ниво примарне здравствене заштите за све”, истакао је Поповић.

Он је напоменуо да програм те странке има за циљ да “појача” улогу породичног лекара и да инсистира на програмима превенције базичних болести.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *