04. април – Вучић:Тадић поднео оставку,није скратио мандат – Табаковићева за премијера?

БЕОГРАД – Заменик председника Српске напредне странке Александар Вучић позвао је данас медије да “не обмањују” јавност причама да је председник Србије Борис Тадић скратио мандат, јер та категорија не постоји у Уставу и законима Србије.

“Свуда ћете чути да је доскорашњи председник Србије скратио мандат. Таква уставна категорија не постоји у Уставу и законима, а Борис Тадић је поднео оставку”, рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

Он је додао да је Тадић од данас грађанин и да му СНС жели да само то и остане, јер су Србији потребна решења и промене.Према Вучићевим речима, Тадић од данас више није председник ничега, осим Демократске странке.

Вучић сматра да је Тадић требало да поднесе оставку још пре годину дана, али да је, како тврди, “чекао два месеца да злоупотребљава место председника Републике, како би имао 10 или 20 минута више времена од противничких кандидата”.

Он је додао да ће СНС вечерас или сутра имати седницу Председништва на којој ће бити донета одлука о томе ко ће бити кандидат те странке за председника Србије.
“Мислим да ће бити донета одлука да Томислав Николић победи Бориса Тадића”, рекао је Вучић и додао да ће тек после тога бити донета одлука о кандидату напредњака за премијера.

Он је истако да не види себе као кандидата за премијера, не прецизирајући ко би то могао бити.
“Јоргованка Табаковић ће се све чешће појављивати, па ви гледајте шта то значи”, рекао је он.

СНС је, додао је Вучић, поднела представку РРА због јучерашњег и прекјучерашњег програма телевизије “Пинк”, када је, како тврди у националном дневнику направљен однос снага 15:1, у корист ДС-а.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. NARODE MOJ SRPSKI…PROKLECE NAS SRBIJA U CIJE RUKE IZDAJNICKE JE GURAMO-DEMOKRATSKI NA IZBORE…NEKA NAM JE BOG NA POMOCI…AMIN.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *