04. april – U Prištini kamenovani automobili delegacije Vlade Srbije

BEOGRAD – Vlada Srbije saopštila je danas da su dva automobila u kojima su bili članovi njene delegacije danas kamenovani u centru Prištine, nedaleko od sedišta Euleksa.

U saopštenju se navodi da je premijer Srbije Mirko Cvetković tim povodom uputio oštar protest visokoj predstavnici Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, šefu UNMIK-a Faridu Zarifu i šefu Euleksa Gzavije De Marnaku.

Prema navodima iz saopštenja Vlade Srbije, jedan član delegacije je lakše povređen u napadu, koji se dogodio nešto posle 16 sati, kada je grupa huligana kamenovala dva automobila vladine delegacije, koja je u pokrajini boravila sa zadatkom da implementira dogovore postignute u tehničkom dijalogu sa vlastima u Prištini.

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković zatražio je od šefova međunarodnih misija na Kosovu i Metohiji da, u skladu sa svojim mandatom, sprovedu hitnu istragu i napadače privedu pravdi.

“Radi se o još jednom pokušaju ekstremista da zatraše srpsko stanovništvo u južnoj pokrajini, da spreče dijalog i implementaciju dogovora i mirno rešavanje problema”, istakao je premijer Cvetković.

Izvor: Beta, RTV

3 komentara

  1. Kakva Vlada, takva i delegacija.

  2. Šta su tražili tamo?Išli da “IMPLEMENTIRAJU dogovore tehničkog dijaloga sa terorističkim vlastima”!Konstantno zamazivanje očiju sa nekim tuđicama!IŠLI BRE DA POTPIŠU IZDAJU!!!Da pozavršavaju što više zadataka gospodara iz Vašingtona pre izbora u Srbiji!

  3. Postovani citaoci novine PECAT, posto sam postao redovan citalac gorepomenute novine, onda s’pravom mislim da vam dugujem jedan dobar i prijateljski savet. Prvo ovi mesetari koji dolaze pola tajno, treba da traze izvinjenje zbog ubistava na kosovu, pa tek onda da dolaze to je jedno. A drugo je da ne zaboravim jos i to, gospodjica Edita i g. Borko, odavno se druze, smeju i pricaju dosta intimno…pa i neka se zene!!!
    jedino sto im preostaje!!!! mozda tj. idioma,…ali, ja se izvinjavam na pola sale!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *