04. april – ODBORNICI TRAŽE OD ŽANDARMERIJE DA NE BLOKIRA ALTERNATIVNE PUTEVE

Odbornici SO Kosovska Mitrovica zatražili su danas od ministra Policije Ivice Dačića da žandarmerija prestane sa blokadom alternativnih putava na severu Kosova.Oni su na redovnoj sednici ocenili da je bezbednosna soituacija sve gora , da se komplikuje i preti da na severu pokrajine dođe do sukoba građana i sa predstavnicia međunarodne zajednice ali i sa Albancima.

Predsednik Opštine Krstimir Pantić optužio je Euleks „da svojim vozilima i dalje prevozi albanske pogranične policajce i carinike na prelaza Brnjak i Jarinje , da kontrolišu vozila I putnike i evidentiraju lica koji uđu i izađu iz pokrajine a južno od Ibra KPS hapsi Srbe samo zato što rade u srpskim institucijama”.

“Bajram Redžepi je pripremio operativni plan da spreči izbore na severu KiM, upotrebom nasilnih i nenasilnih metoda , rekao je Pantić I objasnio da su nenasilne metode suzavac, palice, biber sprej i službeni psi, a nasilne metode su upotreba vatrenog oružja. Pantić je dodao „imamo situaciju gde se Srbima ponovo preti da će biti glineni golubovi ukoliko izadju na izbore, jer će Albanci , prema operativnom planu imati pravo da pucaju i ubijaju Srbe”. Pantić je odbrnicima rekao da su sve policijske stanice na severu dobile operativni plan, i da je imao prilike da ga vidi. Dodao je da policijska stanica u severnoj Mitrovici ne želi da saradjuje sa lokalnom samoupravom.

“Na potezu Raška- Jarinje pripadnici srpske Žandarmerije su na nekoliko lokacija prekopali put i postavili barikade kako Srbi ne bi mogli da koriste alternativne puteve –rekao je Pantić”.

Odbornik DSS-a Marko Jakšić je rekao “da je nacionalna bruka I sramota da srpski minister Ivica Dačić naredi blokadu puta koji su Srbi sa severa Kosova I Metohije koristili cele zima ,samo zato da bi Srbija dobila status kandidata”.

Odbornici SO razmotrili su I usvojili više odluka iz delokruga njihovog rada.

Izvor:  TV Most

Jedan komentar

  1. i sada taj isti ministar ocekuje podrsku i daje izjave koje ne znam gde se svrstavaju: da li su to izjave za lobotomicno selektivne birace ili…? zacrtao covek da posle ministarske fotelje sjedne u predsjednicku…a srbe na kosmetu ko pita …ionako ih je malo ostalo pa sto bi se bilo ko cimao ozbiljno kad moze bombasticnim izjavama da razgali sirotinju raju. samo da li ce ovog puta proci!??! hej, da se ne zaboravi: na svoj narod poslao zandarmeriju i jos hoce glasove od tog istog naroda!!1 boze, imali te?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *