04. април – ОДБОРНИЦИ ТРАЖЕ ОД ЖАНДАРМЕРИЈЕ ДА НЕ БЛОКИРА АЛТЕРНАТИВНЕ ПУТЕВЕ

Одборници СО Косовска Митровица затражили су данас од министра Полиције Ивице Дачића да жандармерија престане са блокадом алтернативних путава на северу Косова.Они су на редовној седници оценили да је безбедносна соитуација све гора , да се компликује и прети да на северу покрајине дође до сукоба грађана и са представнициа међународне заједнице али и са Албанцима.

Председник Општине Крстимир Пантић оптужио је Еулекс „да својим возилима и даље превози албанске пограничне полицајце и царинике на прелаза Брњак и Јариње , да контролишу возила И путнике и евидентирају лица који уђу и изађу из покрајине а јужно од Ибра КПС хапси Србе само зато што раде у српским институцијама”.

“Бајрам Реџепи је припремио оперативни план да спречи изборе на северу КиМ, употребом насилних и ненасилних метода , рекао је Пантић И објаснио да су ненасилне методе сузавац, палице, бибер спреј и службени пси, а насилне методе су употреба ватреног оружја. Пантић је додао „имамо ситуацију где се Србима поново прети да ће бити глинени голубови уколико изадју на изборе, јер ће Албанци , према оперативном плану имати право да пуцају и убијају Србе”. Пантић је одбрницима рекао да су све полицијске станице на северу добиле оперативни план, и да је имао прилике да га види. Додао је да полицијска станица у северној Митровици не жели да сарадјује са локалном самоуправом.

“На потезу Рашка- Јариње припадници српске Жандармерије су на неколико локација прекопали пут и поставили барикаде како Срби не би могли да користе алтернативне путеве –рекао је Пантић”.

Одборник ДСС-а Марко Јакшић је рекао “да је национална брука И срамота да српски министер Ивица Дачић нареди блокаду пута који су Срби са севера Косова И Метохије користили целе зима ,само зато да би Србија добила статус кандидата”.

Одборници СО размотрили су И усвојили више одлука из делокруга њиховог рада.

Извор:  ТВ Мост

Један коментар

  1. i sada taj isti ministar ocekuje podrsku i daje izjave koje ne znam gde se svrstavaju: da li su to izjave za lobotomicno selektivne birace ili…? zacrtao covek da posle ministarske fotelje sjedne u predsjednicku…a srbe na kosmetu ko pita …ionako ih je malo ostalo pa sto bi se bilo ko cimao ozbiljno kad moze bombasticnim izjavama da razgali sirotinju raju. samo da li ce ovog puta proci!??! hej, da se ne zaboravi: na svoj narod poslao zandarmeriju i jos hoce glasove od tog istog naroda!!1 boze, imali te?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *