03. април – Коштуница:Избори нису политички већ судбоносни

УЖИЦЕ – Председник Демократске странке Србије (ДС С) Војислав Коштуница изјавио је на предизборној конвенцији у Ужицу да предстојећи избори нису политички, већ егзистенцијално важни за Србију, јер Србија, како је рекао, бира између слободе и погубног европског пута.

“Србија на Ђурђевдан бира између политичке неутралности, односно слободе, и Србије на европском путу који је већ сад погубан за Србију”, рекао је лидер ДС С, истичући да политичка неутралност не значи изолацију земље и њен сукоб са Европском унијом.

“Политичка неутралност значи да Србија неће да веже само за један савез држава, већ да жели да сарађује са свим државама ,Европском унијом али и Руском федерацијом, у складу са својим интересима, а не на своју штету”, рекао је Коштуница.

Он је истакао да је Србија већ изгубила 500 милиона евра директних прихода од нижих царина потписивањем Споразумом о стабилизацији и придруживању који, по његовом мишљењу, представља и почетак процеса одрицања Србије од Косова и Метохије.

Лидер ДС С нагласио је да се Србија никад у својој историји није везивала ни за један војни савез, напоменувши да пре “чланске карте” за улазак у ЕУ, све земље добијају “чланску карту за НАТО”. Он је запитао да ли наша земља треба да шаље младе људе да бране туђе интересе.

Коштуница је одбацио оптужбе да ДС С гура Србију у изолацију наводећи да је политичка неутралност реална за Србију и зато је позвао Ужичане да 6. маја имају на уму да ови избори нису политички већ егзистенцијално важни за Србију.

Извор: Танјуг

2 коментара

  1. Pozdravljam misljenje Kostunice. EU se nije pokazala istinskim partnerom Srbije.

  2. Sančo Pansa

    U govorima dr. Koštunice ne postoje začkoljica i nepoznanica, sve je veoma logično i jasno.
    Rusi nam nude prijateljsku pomoć u svakom obliku bez uslovljavanja.
    Naravno, podsjećaju one sa kratkom pameću i memorijom da je nemoralno praviti savez sa dželatom. Iako mi savremenici žrtava na tako nešto nemamo pravo a imamo bezbroj razloga za to, mada je dovoljan jedan, moralnom čovjeku. Bombardovanje Srbije. Svi znamo da ih ima još bezbroj.
    Zapad bi bio miran ukoliko Rusi nebi pravili neke vojne baze u Srbiji, a Rusi ne žele…i to je formula za početak mira na ovim prostorima.
    Voja se dvrdo drži Ustava i rez1244 SBUN.
    POBJEDA JE NA VIDIKU! Muka je velika sa izborom koalicionih partnera.

    Od raznih zala izabrati manje, sve je to štetno, a oči im gladne i žedne.Velike kukavice a ne poznaju čast i dostojanstvo. Na stranu to što ih zapadnjaci ucjenjuju radi raznih marifetluka…ali sa nekim se mora, nažalost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *