02. април – Шутановац: Припадници КПС направили прекршај, инцидент решити квалитетно

ПАНЧЕВО – Министар одбране Драган Шутановац изјавио је данас да чињенице указују да су двојица припадника Косовске полицијске службе, који су прешли административну лијину код Мердара направили прекршај.

Шутановац је током обиласка специјалне бригаде Војске Србије у Панчеву рекао да Министарство одбране нема сазнања да ли је Кфор имао информације о томе.

“Сама чињеница да су се нашли на простору уже Србије и да је полиција одреаговала говори о томе да су направили прекршај”, рекао је министар.

Шутановац је додао и да ће надлежни органи државе Србије предузимати даље мере у вези са тим случајем.

“Очекујем да се тај инцидент заврши квалитетно, као што очекујем да се не хапсе припадници наше полиције, који раде свој посао у овом делу Србије (а живе на Косову и Метохији), јер ни на који начин не угрожавају безбедност на Косову и Метохији”, рекао је министар одбране.

Шутановац је присуствовао показној вежби дела припадника специјалне бригаде.

Припадници Жандармерије у суботу ујутру су ухапсили два припадника КПС у рејону Мердаре, који су са собом имали две аутоматске пушке, два пиштоља и специјалну опрему за мерење даљине.

Извор: Танјуг, РТВ

2 коментара

  1. Ta dvojca nisu greskom presli u Srbiju vec namerno. Dakle, od nas se zahteva da se blago tretiraju. Ovo je slucaj da se egzemplarno kazne da drugima ne padne na pamet da vise prelaze u srpsku zemlju. I tamo gde gaze nije njihovo.

  2. Реалан

    ШуНАТОвац упоређује србске полицајце који живе на територији Косова и Метохије (сасвим легално) са бандитима који су са наоружањем и пуниом опремом упали на територију Централне Србије!!!Каква беда од министра. Жалосно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *