02. април – Реџепи: Полиција има план да спречи изборе

ПРИШТИНА – Косовски министар унутрашњих послова Бајрам Реџепи рекао је данас да је косовска полиција направила нацрт плана којим би спречила Србију да одржи локалне изборе на Косову.

“Локални избори су забрањени”, рекао је Реџепи у интервјуу Ројтерсу и додао да “Срби са двојним држављанством” имају право да гласају на парламентарним изборима, уколико их организују међународна тела као што је Организација за европску безбедност и сарадњу.

“На дан избора, 6. маја, бићемо спремни”, рекао је Реџепи и додао да “ако Србија буде начинила било какав покушај да одржи гласање, наше јединице ће деловати, конфисковати изборни материјал и зауставити их”.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Kako održati izbore i onda, ako, i kad ih druga strana kosovska policija onemogućava. Treba poduzeti sve radnje koje podrazumevaju normalno izvršavanje izbora, a svaku aktivnost sprečavanja istog, na bilo koji način od strane kosovske policije, bilježiti i za svaku tu aktivnost podnositi protesnu notu nadležnim instituciama euleks-a i kfor-a i telima UN-a, da se iste slobodno odvijaju. Ako isti ništa ne poduzmu da spreće ometanje izbora, to znači da surađuju samo sa jednom stranom i to kosovskom policijom, ili na strani samoproglašene šiptarske države, a to je direktno protivno povelji 1244 UN. I svako takvo sprečavanje bilježiti što će u konačnici značiti da su se izbori, održali i kad su bili onemogućeni. I povodom tog stanja stvari zatražiti od Skupštine UN ukidanje mandata stranih trupa i njihovog povlačenja iz misije Euleks-a i Kfor-a, kao strane koj ne doprinose rešavanju situacije pa su stoga izvan svog mandata, svoje primarne funkcije, nepotrebne zbog svog pristrasnog odnosa i time su se stavile na stranu prejudiciranja odluka saveta bezbednosti. i time su se onda one stavile u funkciji kršenja pravnog poretka matične države Srbije i suprotne povelji 1244. Ovim one krše zagarantirana ljudska prava i time prava proizašla iz UN za ljudska pitanja ili svih onih koji na teritoriji kosova bez obzira na nacionalnost žele slobodno izaći na izbore na teritoriji Kosova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *