02. април – Ковачевић:Војвођанска конвенција шаљива манифестација

Члан председништва Демократске странке Србије Синиша Ковачевић оценио је Војвођанску конвенцију одржану 1. априла у Новом Саду, а која промовише идеју Војводине као републике, као „весели скуп“ уприличен на светски дан шале.
„На Дан шале одржана је шаљива манифестација на којој је промовисана идеја да Војводина треба да буде саставни део будуће државе која би се звала Савезна Република Србија“, рекао је Ковачевић на конференцији за новинаре.

Ковачевић, који је и први на листи ДСС за покрајинске изборе у Војводини, оценио је да ће се на следећој Војвођанској конвенцији вероватно тражити да Србија добије аутономију у оквиру Војводине.
Он је у истом тону рекао и да „масовно стижу предлози за нову заставу и химну и да је у овом тренутку друштво хералдичара Републике Војводине најближе предлогу заставе на којој ће на плавој подлози банатског неба бити бачки и футошки купус и сремски кулен, а да је дилема за химну између ‘Четири коња дебела’ и ‘Три улара три узице’“.
Према његовим речима, стижу и предлози о забрани помињања „свих оних Војвођана који су се, понесени примитивизмом и налетима национализма“ било када изјаснили као Срби, међу којима су и Јован Јовановић Змај, Ђура Јакшић, Лаза Костић, Паја Јовановић и Урош Предић, Доситеј Обрадовић, Јован Стерија Поповић, Јоаким Вујић, Димитрије Давидовић…

Један коментар

  1. Nema tu nista saljivo ako je vas clanak, istovremeno objavljen, baziran na infornaciji da se u Hrvatskoj siju uniforme za Vojvodjansku pobunjenicku vojsku. To je onda damn serious, kako bi neki rekli.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *