02. април – Илић очекује расписивање преседничких избора

БАТОЧИНА – Председник Нове Србије (НС) Велимир Илић изјавио је данас да очекује да ће до среде председник Србије Борис Тадић донети одлуку о расписивању председничких избора.

Илић је новинарима у Баточини, коју је посетио у оквиру изборне кампање, казао да су парламентарни и локални избори заказани за 6. мај “једина шанса” да Тадић још “нешто покуша” и да зато изборна коалиција “Покренимо Србију” у којој је и његова странка, очекује да ће до среде председник донети одлуку о расписивању председничких избора.

Лидер Нове Србије је казао да “Тадић одавно води председничку кампању” и да није “коректно што са позиције шефа државе уједно води и парламентарну кампању”.

“Тадић ће изгубити парламентарне изборе сигурно, а онда ће изгубити и председничке изборе. Николић ће га убедљиво победити”, сматра Илић.

Изразивши уверење у победу на предстојећим изборима, Илић је нагласио да ће коалиција “Покренимо Србију”, коју предводи лидер Српске напредне странке Томислав Николић, “спровести праве промене”.

Србији су потребне промене, како је објаснио, да се земља покрене, “да заживе институције, да се људи запосле, наплати оно што се произведе, да сељак боље живи и да му субвенције буду исплаћене…”

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *