За Србију, знаш зашто!

Пише Угљеша Мрдић

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница позвао је на страначком митингу у београдској Хали спортова грађане да заједно граде Србију као политички и војно неутралну земљу, која чува свој Устав и државу, и поручио да је у најбољем интересу да Србија и Република Српска не уђу у НАТО

 

„На данашњи дан, пре 13 година, НАТО је напао Србију. Агресија је трајала 78 дана, од 24. марта до 10. јуна 1999. године. Погинуло је више од 2.500 људи, од којих 500 цивила и 79 деце, а рањено је преко 13.000 људи. Све је то било пре 13 година и то не смемо да заборавимо. Изазвана је огромна материјална штета која се процењује на десетине милијарди долара. Погођено је или уништено 7.643 куће, 300 школа, 53 болнице, 50 цркава, 37 мостова и многи други цивилни и војни инфраструктурни објекти. Не смеју се ове цифре заборавити. И данас, сви видимо и осећамо многобројне последице. Пораст малигних болести од 1999. године износи преко 40 одсто. Велики број порушених фабрика никада није обновљен и сви ми, и грађани и држава, много смо сиромашнији него што смо били пре агресије. Многе рушевине и даље стоје. Нико нема право да заборави и опрости НАТО злочине учињене према нама и нашој држави!“, поручено је на предизборној конвенцији ДСС-а под називом „За Србију, знаш зашто“, која је одржана у београдској Хали спортова 24. марта, на 13 годишњицу од почетка НАТО агресије на Србију.

НАЈВЕЋА СТОПА КОРУПЦИЈЕ
На почетку предизборне конвенције великим аплаузом поздрављен је потпредседник ДСС-а и некадашњи министар унутрашњих послова Драган Јочић, који је тешко повређен у саобраћајној несрећи 25. јануара 2008. године.
„Данас Србија после четири године њихове власти има највишу инфлацију, најниже просечне плате, највише банкарске камате, најнижу стопу наталитета, највећи одлив образованих људи и највише неписмених, највећу стопу корупције у Европи. Ко вас у Србији никада није продао, питамо данас грађане? Ко једини није причао празне приче? Ко једини не тргује са Косовом и Метохијом? Ко једини заиста брине шта ће бити са Србијом? ДСС и Војислав Коштуница. Србија би требало да се пробуди и да 6. маја различак процвета и да победи ДСС“, поручио је председник Градског одбора Београд Демократске странке Србије Андреја Младеновић
Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница позвао је грађане да заједно граде Србију као политички и војно неутралну земљу, која чува свој Устав и државу, и поручио да је у најбољем интересу да Србија и Република Српска не уђу у НАТО.
„Прави је тренутак да Србија, поред војне, прогласи и политичку неутралност. Позивам руководство Републике Српске да питање НАТО-а ставе на референдум, како би се грађани изјаснили да ли су за НАТО или за војну неутралност као Србија. Политички неутрална Србија на најбољи начин може да брани своје интересе, Србији није потребан старатељ из Брисела да је подучава на који начин ће да развија односе на Балкану. Насиље над Србијом, које је почело безумном агресијом НАТО-а на данашњи дан 1999. године, није завршено, већ се и данас наставља, и Европска унија је превршила сваку меру у уценама и притисцима на Србију. Наш одговор на насиље је да је Косово саставни и неотуђиви део Србије, и не може бити другачије ако се држимо људских и божјих закона. Нико у Србији не осећа да припада НАТО-у и европска интеграција није донела ништа добро, већ само штету због чега би Србија требало да стави тачку на ЕУ. Србија је пред кључним изборима 6. маја, када би требало да одлучи којим путем да иде, уверен сам да ће на изборима између магле коју представља ЕУ и реалног живота – превагу на изборима однети Србија“, рекао је између осталог Војислав Коштуница.

ОКУПИРАНА ЗЕМЉА
Потпредседник ДСС-а Милош Јовановић навео је да је НАТО „највећи гарант отимања Косова и Метохије“ и да је сваки човек у Србији који жели да уведе државу у НАТО „без кичме, без поноса и без части“.
„Ово није обична предизборна трка, ово је почетак боја за ослобођење Србије. Србија је данас окупирана земља – и идеолошки, и политички, и медијски“, оценио је Јовановић.
Потпредседник ДСС-а и кандидат те странке за градоначелника Београда Александар Поповић поручио је да НАТО није успео у свом циљу, јер сви знају да су Косово и Метохија у Србији.
На скупу су говорили потпредседници ДСС-а Милица Радовић, Слободан Самарџић и Ненад Поповић, такође и др Санда Рашковић Ивић и драматург Синиша Ковачевић, као и музичар Бора Ђорђевић, који је отпевао песму упућену НАТО агресорима „Децу ти нећу опростити“.

Један коментар

  1. SVE RECENO OD KOSTUNICE CISTA JE ISTINA.On je u ovome momentu “svetlost u mraku”i SPAS ZA SRBIJU,i treba mu dati glas na predstojecim izborima. ” Ali, curi ljepotu kvari”. Bilo bi vec vrijeme i krajnje korektno, da obijasni svima nama, sta mu je trebalo, da uz pomoc ovih istih NATO-vaca,rusi MILOSEVICA i stvara koaliciju sa ovim istim DSom.koji je produzena ruka NATOa.Ako misli da tada nije pogresio,ili da jeste pogresio, u svakom slucaju, vrijeme je da se IZJASNI i ako je potrebno IZVINI i SRBIJI i SRPSKOM NARODU, ali i MILOSEVICU…..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *