Војислав Шешељ: Против Хага и из гроба

Износећи завршну реч прошле седмице, председник СРС-а др Војислав Шешељ је поручио да је Трибунал нелегитиман, а да тужиоци лажним сведоцима нису доказали његову кривицу, већ додатно деградирали сваки интегритет суда

 

Изношењем завршне речи пред Хашким трибуналом практично је ове недеље завршено суђење председнику Српске радикалне странке др Војиславу Шешељу, који је рекао да је процес против њега политички мотивисан.
Лидер радикала је изношење завршне речи у главном поступку који се против њега води у Хагу за наводне ратне злочине на простору Хрватске, БиХ и Војводине од 1991. до 1993. године, завршио речима: „Против мене лека нема“.
Овим је суђење Шешељу практично завршено, јер је он раније најавио да неће изводити доказе. Нико не може да предвиди за колико би Судско веће могло да донесе пресуду. Председавајући судија Жан-Клод Антонети саопштио је да ће накнадно заказати изрицања пресуде.
Износећи завршну реч прошле седмице, Шешељ је поручио да је Трибунал нелегитиман, а да тужиоци лажним сведоцима нису доказали његову кривицу, већ додатно деградирали сваки интегритет суда.
„Три дана смо овде слушали гомилу глупости, лажи и несувислих речи Тужилаштва, које је обавило прљави задатак који су им поставиле западне обавештајне службе. Овај суд је политички и војни инструмент САД-а, америчка коњица и Шеста флота. Теза оптужбе да је одбрана западних Срба и помагање те одбране било злочиначки подухват је неодржива. Срби у Хрватској и БиХ противили су се нелегалној сецесији тих република, која је била прави удружени злочиначки подухват. Рат су изазвале вође Хрвата и муслимана које су желеле да разбију Југославију, за чије очување су се Срби борили“, рекао је Шешељ.
Осврћући се на захтев Тужилаштва да буде осуђен на 28 година затвора, Шешељ је оценио да „нема никакве шансе да ту казну издржи“ до краја, ако на њу буде осуђен.
„Имајући у виду колики сам противник САД-а, НАТО-а, ЕУ и колико мрзим Хашки трибунал, све судије и тужиоце овде, онда је једина примерена казна доживотна робија. И то је једина казна коју могу да издржим до краја. Захтевам да ми укинете притвор с аргументом да за њега нема ниједног разлога. Не постоји опасност да ћу бежати – где бих и зашто бежао? Не постоји ни опасност да ћу утицати на сведоке, јер су сви одавно саслушани. Ја одавде одох у славу, а СРС у победу на изборима. Српска радикална странка ми је важнија од живота. Ако ускоро умрем, наставићу борбу против Хашког трибунала и из гроба“, закључио је др Војислав Шешељ.

5 коментара

  1. Свака част ! “Ја одавде одох у славу, а СРС у победу на изборима.”

  2. Zar je ovo jedan jedini covjek u Srbiji koji misli tako. Kako misle ostali? Zar stvarno misle da su Srbi u zapadnim djelovima krivi za rat? Svi oni koji tako misle bit ce zaboravljeni. Vlastita djeca ce ih proklinjati a ovaj ce covjek uci u historiju svidjalo se to kvinslinzima ili ne. Sram neka bude srpsku drzavu, zapravo nje vise i nema. Narod spava…

  3. I SESELJ I MILOSEVIC su dokazali da OTADZBINA I PATRIOTIZAM nema ideoloskog predznaka. Iako ideoloski diagonalno suprotni, kada je SRBIJA bila u pitanju, te razlike su stavljene u “ladicu” i zajedno su se lavovski, do posljednje kapi krvi, borili za interese SRPSKE DRZAVE I NARODA.Postoji ipak jedna stvar koja ZACUDJUJE I ZBUNJUJE. Godinama posmatramo lavovsku borbu za SRBIJU provo od strane MILOSEVECA, a potom od strane SESELJA,i apslolutno IZDAJNICKU I POGUBNICKU politiku i djelovanje Borisa Tadica i VLADE SRBIJE, a da nitko nista ne cini, niti ista pokusava ciniti. Opozicija je svedena na vrlo “skroman broj”. Sta onda mozemo ocekivati od izbora?. Cemu se nada NAROD,? ima li INTELEKTUALACA,? zasto oni sute,? nije li upravo njihov zadatak da obijasne situaciju i povedu NAROD………?

  4. E moj Zoki,jesi li cuo za izreku kakav narod takva i vlast.Voju mogu nevoliti,a on je svojim zivotnim stavom pokazao koliko je veci od takvih.Mozete li zamisliti sta bi trebao biti cilj za koji bi neko od demokratora strajkovo do smrti.Ja ne mogu i u tom je razlika izmedju njih i Voje.On je spreman za ideju umrijeti.

  5. Šta to vredi, moj vojkane, što ti je svaka na mestu? Tvoja stranka se u srbiji bori za cenzus… Zar nisi shvatio da se tvoj narod u srbiji ponaša kao “turska rajetina” i da im ove uzvišene reči više ne dopiru do ušiju? Kum ti je pilatovski oprao ruke ušao iz šumadijskih opanaka u armanijeva odela i opušteno pljunuo na svojih zadnjih 20 godina života i sada je i on veliki evropejac… I šta se desilo? Bori se za vlast sa procenjenih 35-40% glasova. Tvoju patriotsku priču “ova” srbija ne prepoznaje, šta više prezire, kao što i tebe tvoja “politička deca” preziru, govoreći da si dinosaurus i da sa tom svojom pričom iz 90-ih ne možeš u 21. vek kao što oni mogu. A to što ne bi ni postojali kao političke figure od autoriteta da nisu sledili tebe… pa, to više nije bitno. Oni su sada truli bogataši(ne kažu kako su to postali)i u odelima od više hiljada evra idu da se “bore” za prava opljačkanog i poniženog naroda. A taj isti, gladni i poniženi narod trči za njima kao kućno kučence, jer oni tvrde da će da se obračunaju sa demokratorskim pljačkašima, sa takvim poverenjem da mi je muka. Nema više velikih priča i velikih ideala, kao što neće biti ni tvoje “Ideologije srpskog nacionalizma”, jer sam ubeđen da tvoji bivši saborci neće mirno moći da gledaju postojanje bilo čega što će da ih podseća na njihovu izdaju. Šta ih briga, narod im je tu izdaju već oprostio, nadajuću se da će preko njih moći da se oslobode “žute podmornice propasti”, a sa tobom će već lako, s obzirom na to u kakvom si zdravstvenom stanju. Ali šta ćeš, glad je glad… a u srbiji je velika glad. Velika priča je umrla i ona više ne donosi glasove na izborima… bar ne u okupiranoj srbiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *