Слике из предизборног живота Србије

Пише Милорад Вучелић

Живот који Србија живи и проблеми с којима Србија живи нису тема изборне кампање власти. Нису тема ни лажна обећања о бољој будућности. Незапамћена пропаганда је усмерена само на то да се грађани Србије убеде да већ живе добро и да би само тако, и баш тако, и без икакве алтернативе требало да наставе.
Предизборном Србијом одјекује у трагикомедијантском виду цинична пропагандна Кобина омиљена оцена и досетка:
„Живот је постао бољи, живот је постао радоснији, а када су људи радосни, посао добро напредује“!
Приложене слике су речитије од описа, па ко хоће да се радује нека се радује.
Они који то неће, знају зашто неће, и како, и шта хоће. Они живе слике из свог стварног живота. А на пропагандним сликама власти су они који су права препрека успешном решавању њихових животних проблема.

12 коментара

 1. Василим

  Овакву превртљиву-прљаву кампању, неби радио ни Ким Џонг Ил!

  Цвета цвеће, а народ и држава вене!

 2. Василим

  Изборна кампања прикрива реалан живот, суморна је слика, свакодневно се људи самоповређују…има ли народ права на живот!?

  Можда један чланак на насловној страни и о крвничким кредитима, каматама, отимању имовине од дужника-грађана, уценама… невероватне се ствари дешавају све више људи “диже руку на себе”, због нејасних услова, бахатих банака, отимачине!
  НБС и Држава ћуте, пуштају да Банке отимају имовину, да “ударају” манијакалне камате, да уцењују, узимају народу ОГРОМНУ имовину за релативно мала дуговања, тим више што су у тим дуговањима сакривене ЛИХВАРСКЕ камате!

  -Мало живота, ове данашње странке не критикују никога и ништа, можда мало нешто Веља конкретније кидише(зато га и нападају), остали ћуте, Радикали као да су у земљу пропали ко и СНС, а ДСС ћути ли ћути!

  Дајте примере из неких земаља које имају институт “Личног банкротства”, да се покрене нешто, како читамо новине и слушамо од пријатеља, безнађе долази, прети епидемија самоповређивања због МАЛИХ слова у Банкараским Уговорима!?

  Док се формира још једна постизборна Влада, а ко зна каква ће бити и кадаааа!?, ове банкарско-пореске мутиводе ће да униште народ преко Банака, Пореза,Државних намета, отимања од стних трговаца, радњи , ординација, грађана … а крупни остадоше нетакнути. Ни ЛЕКОВА нема више, странке ћуте!?
  _______

  Странке су “пале на испиту”, држава је криминализована, опозиција гледа своја посла и своје приходе, своје комбинације!

  Народ остављен у бунилу, овде је решење у народу а странке су помахнитале, очигледно не схватају шта је живот.

  Нема одлучности да се Држава усмери на правипут, јер нико нема петљу за такве ствари јер су саможиви, сви!

  Можда је решење у пропасти, па од почетка, али до када више …!?

 3. Василим

  *додатак: Ово са Институтом Винча “смрди”, уранијум, зрачење, умало не експлодира , а ко зна и шта је и било тамо крајем фебруара!???

  Расуло!

 4. Жао ми је жто се Ваш лист придружио обмањивању народа представљајући Српску напредну странку као опозициону странку. По чему се то она идеолошко-политички разликује од Демократске странке?

 5. U pravu si za prvi komentar za prljavu kampanju ni Severno Koreanci ne rade ovo.
  Pozdrav!

 6. Ova prva slika je neki radioaktivni kupus.
  Pardon druga.

 7. Предлажем Г. Николићу и његовом тиму да не бацају паре на рекламе да покажу скромност. Ако народ мисли да су ови шарени што више вуку на жуто добри ето им их нека их усреће до краја. Мада би више одговарало усраће. Неке од њих би требало затворити и кључљве бацити али у решетке у зоолошком врту па показивати деци како власт и сласт квари човека. Јел неко зна неку фамилију која је сачувала отето, па чак и оне које су себичне. Што каже пословица стисни ти стисни Бог. Човек трба да покаже скромност оли не себичлук. Новинари, покажите се ако сте људи ако нисте сви узели кредите.

 8. Pozdrav predsednickoj kandidaturi Dr. Vojislava Kostunice … Nekorumpiranom drzavniku – koji nije po volji “natoljubivih” i njihovih ‘gazda’ – i ne treba ‘kreveljenje’ po “slobodnim” medijima ?!

 9. Кажу, довели Фиат, па довели Јуру, па запослили 100 човека па запослиће још 200, па падаће лова с крова…А ајде ми да запитамо: Шта је са нашом Заставом? Па Нитекс, ЕИ-Ниш,Машинска индустрија-Ниш…Здравље Лесковац, Невена Лесковац, Магнохром, Симпо…и многи, многи привредни гиганти некада у Србији. Наше фабрике, наши стројеви, морали су да нестану, да у њих израсту кисела дрвећа да би овде дошле стране фирме, стране банке. Морале су наше фабрике да се претворе у компаније и сад нам причају како ће упослити 100 човека. Па само једна смена некада у нашим фабрикама бројала је преко хиљаду радника, а нама причају о запошљавању и отварању 100, 200 радних места. Па то је мизерија. Па наши црнотравски дунђери су изградили земљу од Триглава до Ђевђелије а сада не можемо без страних инвенститора. Пропашће држава ако не дођу инвенститори. Људи, сетите се и не дајте да вас лажу. Некада су у погонима тутњале машине, па се радило, производило, извозило, па је имала пара, па се могло живети, планирала се будућност, па се могла школовати деца, па се планирала летовања, зимовања, све док нису дошли они. Па су кроз приватизације све узели, радне људе и грађане претворили у јефтину радну снагу, кулаке и кметове. И још нас убеђују како нам је лепо и како добро живимо.Кажу опет, ако победи Тома Николић стаће Србија, зауставиће се процес евроатланских интеграција? Па коме више то причају? Где пролазе такве приче? На коју врсту дроге су се навукли кад тако опет застрашују народ. Ако се на прошлим изборима народ застрашивао Томом и ако је то застрашивање пролазило, сада апсолутно нема никакав смисао. Мене више страх да не победе жути и црвени са Чединцима. Ја искрено мислим да овај народ не пасе траву и знаће шта треба да уради.

 10. Post izborna srbija će biti bolja tražiće se karta više na surčinu.

 11. Nešto ne vidim mikija mausa mora da je zbrisao za domovinu.

 12. Колико лажи и обмане су у стању председнички кандидати да нам приреде најбоље се види на примеру следеће двојице. Тадић се толико наметљиво утрпава породици Ђоковић да је то постало одвратно, а верујем и часној породици непријатно. Одједном се појављује и на Београдском маратону. Када је у стању да се оволико утрпава, шта је све у стању да уради када оде у Европу могу само да замислим. Други пример је Чеда Јовановић. Иако отворено ради против интереса Србије, одједном је у кампањи постао “патриота” – преокрет за Гиниса. Чак разговара са обичним грађанима, сељацима, али их евидентно не примећује, гледа кроз њих.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *