05. март – ДСС: Ми качимо заставе ЕУ,они мапу Србије без КиМ

БЕОГРАД – Демократска странка Србије (Д С С) сматра да је недопустиво да, док се у Србији истичу заставе Европске уније након добијања кандидатуре за чланство у ЕУ, Унија на свом званичном сајту поставља мапу и податке о Србији без Косова и Метохије.

“Оног тренутка када је Србија добила статус кандидата, власт је окачила на зграде владе и скупштине заставе ЕУ, а Унија се реванширала тако што је на свом званичном сајту окачила мапу Србије без Косова”, рекао је на конФеренцији за новинаре портпарол ДС С Петар Петковић.

Петковић је новинарима поделио одштампану страницу са званичног сајта ЕУ на којој се види карта Србије без Косова и наводи да је површина земље 77.474 квадратна километра, што је, како је он прецизирао, површина Србије умањена за 10.878 квадратних километара, колика је површина јужне покрајине.

Он је поновио став ДС С да кандидатура Србији “није донела ништа осим цепања државе”, оцењујући да је процес евроинтеграција вођен на штету Србије, не само по питању Косова, већ и по питању привреде, будући да је “отварањем граница роби из ЕУ погођена српска привреда, која још није конкурентна да се такмичи са европском”.

Петковић је обавестио новинаре да је лидер ДС С Војислав Коштуница честитао Владимиру Путину на победи на председничким изборима у Русији истакавши да је “поновни избор Путина значајан и за интересе Србије, посебно имајући у виду став те земље по питању Косова и Метохије”.

Извор: Танјуг


3 коментара

 1. Šepurese na otpisu KOSMETA tuđe zastave na zgradama DRŽAVE SRBIJE
  Šenlučenje ne prestaje narod mirno prolazi pored izdaje prospski
  u inat preti ulasku u EU zaboravio je da je inat najgori zanat.

 2. Zasto Pecat ne objavi biografiju Borisa Tadica, ne da se Boris kiti laznim podacima o svom poreklu. Kazite nedvosmisleno, Boris Tadic nije Srbin, niti je rodjen u Srbiji. Pa nije cudo sto sa Djelicem i klapom unistava Srbiju i ljubi se Tachjem i Milom Djukanovocem…

 3. Василим

  Има још грешкица:

  http://eurodialogue.org/Serbia-Kosovo-Map (нема ни војвовдине)

  http://ec.europa.eu/enlargement/candidate-countries/index_en.htm

  http://ec.europa.eu/enlargement/candidate-countries/serbia/index_en.htm (када кликнете на мапу добијете Србија=77.474 квадратна километра)

  *Чудне грешке које се упорно понављају!

  У суботу у току серије Сулејман Величанствени, на Првој ТВ, била је Реклама у сред серије, тј. похода туркеље на Маџарску, преко Србије, и одједном, реклама: За таблете за веш машине(Калгонит), и кратко али јасно се покаже мапа Србије БЕЗ Косова и Метохије!?

  Душмани.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *