30. март – Приоритет СНС развој малих и средњих предузећа

БЕОГРАД – Приоритет Српске напредне странке је развој малих и средњих предузећа, а то би требало да буде и приоритет Србије, рекао је данас лидер напредњака Томислав Николић.

Николић је пирликом обиласка породичне фирме “Линеа Милановић” у Реснику, која се бави производњом намештаја, поручио је да то треба да буде стални приоритет свих странака у Србији, а не да се о томе прича само у време изборних кампања.

Николић је указао да власт не би смела да производи услове у којима мала и средња предузећа стагнирају, већ оне у којима ће се нови радници запошљавати.

Сваки нови запослени је помоћ држави, рекао је лидер СНС.

Николић је додао да држава не може више да запошљава на хиљаде радника, већ да су мала и средња предузећа та која ће запошљавати по 30, 40, стотинак радника… што је и перспектива земље.

Према његовим речима, будућа задуживања државе морају да буду улагање у призводњу.

Лидер напредњака сматра да државна управа мора власницима малих и средњих предузцеха да омогући да годинама послују под оним условима под којима су их и отворили, како би могли да планијрају производњу и имају сигурне услове пословања.

Између осталог, Николић је назначио и да би требало да приликом отварања нофе фирме привредници буду у првој години ослобођени плаћања пореза и допиноса.

Власник фирме Срђан Милановић рекао да је његова фирма тржишно орјентисана за појединачне купце и нагласио да највише замерки на речун државе има због бројних намета и зато што не помаже индустријализацију и производњу.

Он је додао да је концепт развоја услужних делатности и спекулативног капитала, без развоја индустрије, концепт који је пропао, што је показала и светска економска криза.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *